tisdag 12 januari 2021

Tuffa nattpass...och något ni måste se


 Natten på jobbet var  inte kul, för lite personal och för mycket att göra. Fick hänvisa flera kvinnor till andra sjukhus, tacksamt att de kunde hjälpa oss. Men man är bra mör efter tio timmars jobb, en lätt huvudvärk och yr i mössan. Sov till halv fem, mycket tacksamt, så jag orkar med ännu en natt i telefonen...

Min man ser också till att jag ska orka med ännu en natt, men lite hjälp av Knorrs lasagne!

Orsakullan undrar idag : 12. Berätta om något alla borde se. 

Kommer spontant att tänka på en film om psykisk ohälsa som berörde mej mycket: "Kungen av Atlantis" Tabun kring psykisk ohälsa är ju fortfarande stor, och med en syster som lider av psykisk ohälsa så är igenkänningen stor . Fick ju också chans att prata med Simon direkt efter att ha sett filmen, här kan ni se mitt blogginlägg från den dagen, man kan se på mig att jag gråtit under filmen!  Den finns att se på SF Anytime.

9 kommentarer:

Znogge sa...

Ja, tyvärr är det fortfarande en del tabu kring psykisk ohälsa trots att den är jämställd med fysisk sådan. Det blir tydligt när det krävs omskrivningar som "utbränd" eller "gått in i väggen". Ju mer vi talar om den psykiska ohälsan för det är väldigt många som drabbas någon gång under sin livstid, antingen själv eller att någon anhörig inte mår bra.

Kram

Ditte sa...

Trist att det ska behöva vara ås tuffa pass för dig. Förstår verkligen att du behöver sova. Fint att du kunde somna och sova länge. "Kungen av Atlantis" såg jag efter rekommendation av dig och blev väldigt tagen. Vi har "nära" och vi har vänner som lider av psykisk ohälsa men detta är viktigt för alla. Fint att du tar upp det.
Kram

BP sa...

Din man är GULD VÄRD!!! Är det inte sushi han skämmer bort dig med så är det lasagne. Aldrig hört talas om Knorrs lasagne. Å den portionen räcker nog säkert till lunch för honom och middag för dig imorgon också.

Minns ditt inlägg om och med Simon och att jag kommenterade då om ditt besök hos din syster dagen innan. För då visste jag ju inte riktigt...

Hoppas det bir en bättre natt nu. Håller tummarna att du får ett drägligt pass.

Paula sa...

Jag skulle gärna vilja se filmen även om jag inte har personlig erfarenhet inom familjen. Det är ju ett ämne som de flesta vet på tok för lite om. Undrar om den finns att se på någon play-kanal, ska kolla! Kram

Ama de casa sa...

Lasagnen såg väldans god ut :-)

SF Anytime har jag inte tillgång till... Men jag förstår att du blir berörd av att se den filmen!

Hoppas denna natten blev lugnare.
Kram

Ami sa...

Så snäll din man är som fixar middagen efter ett tufft arbetspass.
Kram

Annika sa...

Men den lasagnen ser verkligen GOD ut!
Mums!!
OCH ja, visst talar man ändå väldigt lite om psykiskt ohälsa. Även om den kanske blivit "mer rumsren" med åren, och det är BRA!
Kram!

Guldkryckan sa...

Den lasagnen såg riktigt god ut, ett säkert sätt att ladda upp sina batterier.
Ett tufft arbetspass där, då behöver man ju vila och att få bli lite uppassad.

Psykisk ohälsa måste upp på agendan i samhället, det där med tabu är inget vidare.
Men jag har känslan av att det är på rätt väg iallafall, men det är lång väg kvar.

Folk på kneget har signalerat om det då vi har ett litet helsike där just nu.


Ha det bäst nu.

Susanne sa...

Lasagnen ser så smarrig ut, hoppas att nattens pass blir lugnare.