fredag 29 januari 2021

Fem en fredag


 Om jag tyckte vi hade det tufft förra natten, så var det inget emot denna natt, vår lilla avdelning har inte kapacitet att ta emot alla som vill föda hos oss helt enkelt! Danderyd och SÖS kunde gladeligen hjälpa oss! Tur var väl det,  och ibland händer det som man vill undvika, att de inte hinner in utan föder sitt barn hemma...ja en turbulent natt och som vanligt trollade vi med knäna, och tack vare att de andra mycket större klinikerna kunde hjälpa oss, så klarade vi biffen. 

Glad är jag för en ledig helg, och varför inte en fredagspizza, gjord på libabröd?!

Elisamatildas fem en fredag bjuder på dessa frågor och mina svar: 

1. Skulle du hellre ha 10 hobbys eller 1 passion?

Nja, föredrar nog flera intressen än en passion, både Mello och Friskis& Svettis till exempel!

2. Vad är det konstigaste i ditt kylskåp? 

Just nu finns det en konservburk med rysk kaviar som jag köpte i Kiev, Ukraina när jag var där på ESC 2017, undrar om den går att äta?


 
3.Vilken är den vackraste plats du har sett?

På bilder finns det ju hur mycket vackra platser att se där jag inte varit...ännu!
Men en av de vackraste platser jag har varit på är den lilla byn Oia på den grekiska ön Santorini, vilka vyer! 

Hittade faktiskt bilder från när vi var där i september 2012.

4.Vilken låt har du spelat mest den senaste veckan? 
Har inte lyssnat på så mycket musik, förutom mitt jympapass och IW-pass, har flera likadana låtar på båda passen, bl.a denna : 


Lena Philipssons "Lära så länge man lever"


5. Är du en sparare eller spenderare?

Både och, sparar pengar till resor, och spenderar gärna pengar på resor, man ska väl "leva livet , när man kan"?


Orsakullan undrar idag : 29. Köper du snittblommor så här års?
Jajamen, nu har tulpanerna kommit!

Imorgon är det dags att få använda en av mina 60 -års presenter!

19 kommentarer:

BP sa...

Tror att Paula som efterlyste recept med libabröd kommer vara supergladnär hon läser ditt inlägg!

Såg Mello-reklamen med den korta killen som jag ogillar skarpt men som ändå är rätt rolig (nej, det är han inte). Är dock väldigt glad för dig och alla ESC-fans att någonting blir av virtuellt i alla fall.

Rysk kaviar - kör på bara! Du kommer inte att dö. Jag lovar. Har ätit rysk kaviar en enda gång. Fick den som present av en rysk affärsbekant. Lovar att den smakar supergott. Men kolla bäst före datum först... annars släng burken.

Bilderna från Santorini är ljuvliga - så härligt att njuta av sol och värme med tanke på att det ska bli 12 minusgrader i nollåttaland i helgen...

it_is/Anette sa...

Jag förstår att du tycker Santorina var en vacker plats - bilderna visar verkligen hur fint det är.

Geddfish ♥ sa...

Jag har aldrig varit i Santorini, men hört talas om skönheten där. Vad betr. Grekland så har jag "bara" varit på Kreta tre gånger.
Här är alldeles för kallt nu, 9 minus här.
Kram!

Ama de casa sa...

Fy vilken jobbig arbetssituation ni har där på NKS. Man kan ju verkligen undra hur dom tänkte när dom byggde nytt och drog ned på antalet platser...

Santorini är en fantastiskt fin ö! Vi hyrde moppar och åkte runt och det fanns verkligen hur många fina ställen som helst :-)

Åhå! Blir det möjligen något herrgårdsbesök med övernattning idag då? Ha det toppenbra vad det än blir :-D

Paula sa...

Santorini, wow säger jag bara, har tyvärr aldrig besökt den grekiska övärlden. Som BP säger så ville jag ha tips med libabröd, pizzan såg jättesmarrig ut, tomatsåsen du har i botten, är det färdig på burk? Hur länge i ugnen o på vilken värme?
Kaviaren i kylen skulle jag smälla ovanpå en färdig pizza! Världens lyxigaste pizza! Den är väl hållbar som surströmming, blir bara bättre...
Lenas video var riktigt kul, o en svängig låt!
Ha en skön ledig helg, kram från pörtet

Guldkryckan sa...

Vackra vyer där, blir sugen på att åka till kreta igen här, vackert är det verkligen.
Santorini har jag aldrig besökt, kanske också kan bli en framtidsplan för oss.

Tur ni kan hjälpas åt inom er bransch, sen att knäna går att trolla med underlättar ju ;)

Ha det bäst nu.

Znogge sa...

Trolla med knäna blir man till slut en fena på men det är bekymmersamt att antalet platser inte är tillräckliga. Så även I Malmö för äldsta fröken blev ju hemskickad mitt i natten efter förlossningen.

En pizza är alltid helt rätt och min absoluta favoriträtt. Dock har vi inte testat att göra på libabröd.

Rysk kaviar köpte husse när han arbetade på ett sjukhus i Moskva. Jag kan säga att den var överreklamerad och så även den "äkta ryska vodkan" som han fick som present av en av läkarna...

Kram och god lördag!

Robert W sa...

Det är nog dags att öppna den där kaviarburken nu och se om kaviaren går att äta ;)

Ditte sa...

Skönt att du nu har en arbetsfri helg. Och himla tur att de andra sjukhusen kunde bistå er.
Pizza på libabröd blir det ibland här också.Så gott!
Kul att läsa dina svar och i flera känner jag igen mig, Men jag skulle inte kunna välja den vackraste platsen.Men i Europa skulle nog Santorini kunna kvala in . Så vakcra bilder du har därifrån. Verkligen! Har varit där många gånger och första gången redan på 60-talet. Då inte alls turistisk.
Någon passion har jag inte men en hel del intressen. Men kanske kan resor vara mer än ett intresse.
Vad gäller att spara så vet jag inte vad jag skulle spara till annat än resor och på resor och förstås en buffert- Livet pågår ju här och nu.
Önskar dig en fin lördag.
Kram

Mrs Calloway sa...

så vackra bilder. har inte varit i Santorini, men jag skulle så klart gärna åka dit. libabröd är jag nyfiken på

Musikanta sa...

Kaviarburken är väl bara att öppna. Luktar det gott, kan man ju äta annars är det bara att slänga. Konserver brukar ju hålla evigt.
Fantastiskt vackra bilder från Santorini.
Tur att sådana som ni finns - i synnerhet i dessa coronatider.
Önskar dig en bra kommande vecka.
Ingrid

ILLUMINATI GRAND LODGE® sa...

INBJUDAN FRÅN ILLUMINATI BRODERHOOD 666

Detta är en öppen inbjudan till alla som är intresserade av att bli en del av världens största konglomerat och nå toppen av din karriär. När vi börjar årets rekryteringsprogram och vår årliga skördefest är nära till hands, så bestämmer vi oss för att introducera dig till "New World Order".

Vid denna tidpunkt försäkrar vi alla som är redo och trogna att bli medlem i denna stora organisation, att när han / hon blir fullvärdig medlem av Illuminati-brödraskapet automatiskt blir han rik, mäktig och känd i livet och uppnår alla deras hjärtan önskar och får också en månadslön på $ 500.000 USD. Vi är redo att förändra ditt liv, vi kan göra dina drömmar till verklighet.

Det stora distriktet Illuminati erbjuder dig en livstidsmöjlighet att förverkliga dina hjärtat. Jag tror att alla på denna planet "Jorden" känner till ILLUMINATI, men för dem som inte vet så mycket om denna organisation, kommer jag att informera dig om det. Illuminati är ett hemligt samhälle som välsignar människans slag och uppfyller sina drömmar om att bli miljonär, miljardär och också främja deras olika affärer. Just nu tror jag att du vet mer om den här organisationen och det finns ingen anledning att vara rädd för någonting.

Jag är inte här för att röra med dig eller spela spel för dig, eftersom det nu står många människor där ute som imiterar oss och hävdar att de är medlemmar i ILLUMINATI. Så brödraskapet kommer sedan till en slutsats om att globalisera denna organisation för att hjälpa dem som faktiskt är redo att bli en del av denna stora familj och de som vilseleds av bedragare. Nu tror jag att det här är din möjlighet att gå med i vår prestigefyllda organisation och göra dig själv och din familj stolt.


Om du är intresserad av att gå med i den här stora organisationen eller för mer information. kontakta sedan vår Grand Lodge i Pennslyvania, USA via WhatsApp: "+1 (325) 261-7127" eller vår officiella e-postadress: [illuminati666grandlodge@gmail.com]

Signerad: GRANDMASTER

Karoleen sa...

Grekland har jag tyvärr inte haft möjligheten att besöka ännu, men just bild nummer 3 gör mig lite knäsvag... böljande kullar i bakgrunden är fantastiska.

Felix sa...

🔺HAGLET LJUS🔺 VÄLKOMMEN TILL ILLUMINATIS STORA TEMPEL ,; klubben för de rika och berömda; är världens äldsta och största broderskap som består av 3 miljoner medlemmar. Vi är en familj under en far som är den högsta varelsen. I Illuminati tror vi att vi är födda i paradiset och ingen medlem bör kämpa i denna värld. Därför får alla våra nya medlemmar pengarbelöningar när de ansluter sig för att uppgradera sin livsstil. nummer +1 (202) 443-3754.

Recardo Alex sa...

officiellt Illuminati Brotherhood-meddelande till världen. Om du är en affärsman eller kvinna, artist, politiker, pastor, student, musiker för att bli rik, berömd, mäktig och i vilken situation du än befinner dig, gå med i Illuminatis brödraskapskult idag och bli rik så fort du blir medlem och enorma mängder pengar och gratis hus var som helst i världen du väljer att bo i, och till och med tjäna 10 miljoner dollar för att starta ett företag.

FÖRDELAR FÖR NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI.

1. Kontantpris på 100 000 000 $

2. En snygg ny drömbil värd $500 000,00

3. Drömbostad köpt i det land du väljer

4. VIP-service på alla flygplatser i världen.


Om du är intresserad, kontakta representanten nu eller ring honom på WhatsApp. +1 (757) 354-3107
+ Du måste vara minst 25 år för att kontakta våra partners om du är studentE-post: litisociatyorder2013@gmail.com

Adamsscott sa...

Greetings Do you wish to be a member of the Illuminati brotherhood today and become rich receiving $500,000 usd weekly and famous in life, and also be protected and powerful if so quickly reply yes so I can connect you
to the grandmaster who is gotta give you the steps and procedures now. So you can help your family and stay rich forever if interested reply yes so we can proceed. Contact David Mark +2348140101327 or WhatsApp him +2348140101327...

illuminati riches sa...

PROCEDUR FÖR DET STORA TEMPLET AV PENGAR OCH KRAFT ILLUMINATI-MONTERING, GÅ MED I DET STORA ILLUMINATI BRODERSKAP AV KÄRLEK IDAG, via gmail (greastestilluminati4@gmail.com),
whatsapp +234 705 048 2264 eller telegram +234 705 048 2264
Är du en affärsman eller -kvinna, en politiker, en musiker, en student, vill du bli rik, känd, mäktig i livet? Gå med i IlluminatiFraternity-kulterna idag och få omedelbart den rika summan av. 1 miljon dollar i veckan när du blir medlem i föreningen och ett gratis hem. var du än väljer att bo i den här världen och du kommer också att få $350 000 som din månadsinkomst.
FÖRDELAR TILL NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI
1. En kontant belöning på 1 000 000 USD USD
2. En ny Sleek Dream-bil värderad för $150 000
3. Ett drömhus köpt i det land du väljer.
Ett möte reserverat med de 5 bästa i världen. Ledare och topp 5 kändisar i världen. Om du är intresserad, maila oss detta, (greastestilluminati4@gmail.com), whatsapp +234 705 048 2264 eller telegram +234 705 048 2264 för en omedelbar initiering online.


ALLA ÄR HELT VÄLKOMNA.

george william sa...

DETTA ÄR DITT GYLDNA MÖJLIGHET ATT GÅ MED I DET STORA ILLUMINATI BRODERSKAP AV RIKTIGHET OCH MAKT
OBS: ILLUMINATI KOMMUNIKERA INTE GENOM WHATSAPP,
DET FINNS INGA MÄNNISKOROFFER OCH ILLUMINATI BEGER INTE OM REGISTRERINGSAVGIFT
666illuminatiagent666@gmail.com

Är du en affärsman eller -kvinna, politiker, musiker, vill du bli rik, känd, mäktig i livet, gå med i Illuminati Brotherhood
Du ska vara en hedersman och välkänd för att vara respekterad i samhället. Och ditt liv kommer att förvandlas till det bästa i livet. Som ny medlem kommer du att belönas med en enorm summa pengar på summan av 666 000$, en bil och även ett hus i valfritt land för att starta ett nytt Livsstil och storhetens ljus ska vara en sköld över dig alla dina livs dagar.

Du måste vara minst 20 år eller äldre innan du kan kontakta tempelagenten för att guida dig in i templet 666illuminatiagent666@gmail.com

george william sa...

OBS: DET FINNS INGA MÄNNISKOROFFER OCH ILLUMINATI BEGER INTE OM REGISTRERINGSAVGIFT
AKTA:: ILLUMINATI KOMMUNIKERA INTE GENOM WHATSAPP
666illuminatiagent666@gmail.com
Är du en affärsman eller -kvinna, artist, politisk, musiker, vill du bli rik, berömd, mäktig i livet, gå med i Illuminatis brödraskapskult idag och få en omedelbar rik summa pengar på en vecka, och en gratis hem .var som helst du väljer att bo i den här världen och även få 6 000 000 US-dollar för att börja ett nytt liv.

FÖRDELAR TILL NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI.
1. En kontant belöning på USD 6 000 000 USD
2. En ny snygg drömbil värd 50 000 USD USD
3. Ett drömhus köpt i det land du själv väljer
4. En V.I.P-behandling på alla flygplatser i världen

Du måste vara minst 20 år gammal innan du kan kontakta våra partners  Gå inte med om du är student
666illuminatiagent666@gmail.com eller TELEGRAM-APP +5548991326462