onsdag 6 januari 2021

Trettondagen

Så äntligen lite reklam för vad som komma skall, om än lite annorlunda i år, ingen melloturné runt om i landet. 
Jag vaknade efter nattens jobb och fick en halv semla till frukost, ja ni vet min man är galen i semlor och köper hem dem så fort de kommit ut i butiken.
 
Sökte fram "filmer för katter" på youtube, och fick fram trevliga filmer på fåglar och möss. Så vi fick en lugn stund när vi åt middag, Molly roade sig framför Ipaden! 
...men hon kunde inte fånga dem...
...så hon fick roa sig med att titta på dem.
Men vill ju också busa lite!
Nöjd katt..

 Mot kvällningen blir hon gudskelov lite lugnare och vilar med oss i soffan.
Vad hon inte vet är att i morgon ska vi åka till veterinären för kastrering...

Orsakullan undrar: 6. Idag är sista röda högtidsdagen innan påsken. Hur känns det?

Tja, vad gäller röda dagar så spelar det ingen roll för mej som jobbar på obekväma arbetstider. 

Tiden nu från trettonhelgen fram till påsk kallas enligt en nyare muntlig tradition för oxveckorna (wikipedia). Dessa veckor upplevs oftast tröga och tunga, och jag kan hålla med, kyla och mörker..vintertid...men vi får bita ihop och kämpa oss igenom . Det blir ju faktiskt ljusare och ljusare...

I morgon ska jag vara hos veterinären klockan 08, jag är redan orolig över om jag kommer att komma upp i tid, vakade ju av idag, och brukar inte boka in mej på några tidiga ärenden dagen efter, men ibland måste man ju!

8 kommentarer:

Znogge sa...

Vilka underbara bilder på Molly! Ja, man kan ha nytta av den nya tekniken på många vis.
Hoppas du kommer upp som planerat.

Kram

Ditte sa...

Skrattade gott åt de härliga bilderna på Molly framför "Paddan".Hon är ju för söt. Så det är uppenbart att detta med rörliga bilder också är en bra kattvakt.
Vad gäller semla till frukost så hade jag kanske passat till förmiddagskaffet.
Lycka till i morgon hos veterinären.
Kram

Paula sa...

Är det viktigt att kastrera en innekatt? Jag har ju utekatter så det var självklart men har ingen erfarenhet av innekatter. Dottern har ju en nu, bra att veta.
Hon gillade verkligen katt-teve! Man får ta till alla knep när man har "barn" om man vill ha en lugn stund
Kram från pörtet

BP sa...

Hahaha! Vilka helt underbara bilder på Molly. Du sysselsätter henne ju på samma sätt som man skulle sysselsätta en mänsklig bebis nuförtiden. Bästa babysittern är Ipaden - hahaha:-)
Kastrera Molly - trodde man man bara kastrerade katt-killar. Men uppenbarligen har jag fel där (också). Hoppas det går bra. Tror inte att hon bryr sig så mycket, då hon inte vet skillnaden... Lycka till säger jag bara till Molly och dig som får gå upp mitt i natten;-) Kram!

Ama de casa sa...

Vilken helt underbar bildserie på Molly! :-) Som väl vid det här laget är kastrerad och strutförsedd?

Ja, nu drar Schlagern igång om bara en månad. Förra året var jag ovanligt lite engagerad, men i år lär det väl vara mindre "annat" på gång som läget ser ut just nu. Kommer väl att få bättre städat då kanske ;-)

Guldkryckan sa...

Kul med katter som är på hugget vid rörliga bilder på en skärm, brukar få rengöra skärmen ibland endast pga det....bra att ha något att göra ibland ;)

Mellon igen då, någonstans känner jag att utan publik så kan det kvitta men jag antar att många tycker det är bättre än ingenting.
I år är det ju Christers sista Mello dessutom, hoppas det blir en fin avtackning nu efter allt han har gjort...go gubbe tror jag....!

Ha det fint.

Ami sa...

Så härligt att se hur intresserad Molly är av filmen!
Hoppas det går bra hos veterinären!
Kram

Anki sa...

Härliga bilder på Molly framför Ipaden!
Sixten är inte ett dugg intresserad ... han tittar förundrat på mig när jag tagit fram filmer för att roa honom - har sen vänt på sig och gått någon annanstans :)
Kram