söndag 31 januari 2021

Rånäs slott, födelsedag och skyltsöndag

Vilken dag och vilken kväll vi fick! Jag hade bokat ett rum i Vallongården och inte i själva slottet...
...för jag ville ha en jacuzzi!
Minibaren ordnade vi själva!
Där på övervåningen där det lyser bodde vi.
...men vi hade inte långt till slottet

 
Några fina skyltar, och visst har man hört talas om Rånäs snapsen, men jag visste inte att de hade vin också!

Vi var först i matsalen.
Där bjöds det på en fem rätters meny med bl.a både lax, hälleflundra och lamm, allt smakade mycket gott.
Här ville jag ha med taket...ståtligt va?
En liten skylt på toaletten...
Efter middagen blev det en drink i det röda rummet.
Sen var det dags för bubbelbad!
Eftersom det var en tidig middag och de slutar servera alkohol vid 20-tiden så bjöds det på kvällsbuffé lite senare, mums! (äppeljuice till detta)

Vilken morgon! 
En suveränt god hotellfrukost ingick...syns dock inte så mycket av den här!
Kallt och vackert denna dag...
På väg tillbaka till rummet...
Lamporna var dekorerade med fjädrar, från vilken fågel tro?
Mera vinterbilder från Rånäs slott...

...en skylt också!


Vi åkte hem och där vände jag och åkte tillbaka till Upplands Väsby där det hölls 18-års kalas utomhus för min guddotter. Blev bjuden på grillad korv...
...och massa annat gott!
Födelsedagsbarnet...
...såklart måste man få tårta när man fyller 18! Hon hade bakat den själv.Guddotter och gudmor.


Två skyltar från nätet... det är ju BP:s skyltsöndag idag, denna sista dag i januari...

Orsakullan undrade igår: 30. För ett år sedan så…gjorde jag detta inlägg, försökte boka biljetter till ESC i Rotterdam och var till min frissa!

Orsakullan undrar idag : 31. Jag handlar gärna…på nätet faktiskt, så bekvämt att få hem det mesta till dörren!

12 kommentarer:

Paula sa...

Wow vilket slott, och vilken prinsessa du är. Saknar bara foto på outfiten för kvällen, badrock i all ära....
Du är så hemma i alla miljöer, jag skulle känna mig som Askungen på bal, få handsvett och känna mig bortkommen. I yngre dagar var jag ofta på ambassadmottagningar men nu ryser jag av bara tanken på att frottera sig bland fint folk i exklusiva miljöer. Men, jag tittar mer än gärna, speciellt på den stora mängden vinglas på bordet, det var alltså olika drycker till alla fem rätter. Oj, inte illa! Ja nog blev du firad ordentligt även denna helg. Och innertaket på slottet var fantastiskt. Skyltarna vet jag inte om jag ens lade märke till, haha
Kram

BP sa...

Vilken helg! Å vilket besök på Rånäs slott. Vilket vackert tak i matsalen. Och ås glad jag blev när jag såg att det var många sällskap som fanns där till middagen. Hur kul som helst. Å smart som du är ordnade med egen minibar. Jag menar, de får ju inte servera alkohol efter klockan 20, då får man ta med sig den flytande födan själv. Å finns det nåt mera lyxigt än att ta en vinare när man ligger i en jacuzzi - knappast, eller hur!?

Gillade kulturkrocken med korv vid guddotterns födelsedag. Där fick du det bästa av två världar. Å så duktig hon är att baka den vackra tårtan själv.

Kul att se att du inte frös ihjäl där på altanen.

Bilderna från Rånäs var otroligt vackra. Vilken omgivning!

Ett härligt bidrag till Skyltsöndag! Tusen tack för det och länken:-)

PS. Skyltarna från nätet - hahaha:-) DS.

Geddfish ♥ sa...

Ett helt galet kanoninlägg, det är allt jag kan säcka! Lyckos!
Så gulligt och fint alltihop i all lyx.
Kram!

Znogge sa...

Vilken härlig helg ni har haft! Så njutbart. Det påminner mig om att jag fortfarande har kvar ett presentkort på en övernattning sedan jag nollade. Vi får se till att komma till skott...

Kram och ha en bra start på veckan!

Tove Olberg sa...

Vilket härligt inlägg! Kans äga ni hade inte ett vackert tak över huvudet! Snö kan vara bra till mycket :-) Såg på menyn Fröya lax, smakade du den?
Jättefina bilder. Jag blev glad av detta!
Ha det gott!
Kram

Anki sa...

Vilken superhärlig helg! Fint där vid slottet och mysigt med födelsedagskalas utomhus.
Ha en fin måndag!
Kram

Ama de casa sa...

WOW! Vilken fantastisk helg! Slottet var ju helt underbart och även ert boende i Vallongården. En superläcker middag på det... Mums!
Födelsedagsfirandet var ju också suveränt.
Otroligt fina bilder från en fantastisk helg :-)

Ha en braig start på veckan!

Ama de casa sa...

Och som vanligt är du en fena på att hitta roliga skyltar på nätet :-D

Ami sa...

Men vilken härlig helg ni har haft! Och så mycket gott ni både åt och drack! Kram

Ditte sa...

Åh, absolut njutbart. Vilken helg! Och vilken miljö! Allt! Här skulle jag gärna övernatta. Nu- genast. Fantastiska bilder från en fantastisk miljö. Vilken härlig present att få. Och vi fick dessutom en minnesvärd skyltsöndag härifrån.
Jag har varit här sommartid men aldrig vintertid och aldrig bott över.
Trevligt med kalas i Upplands Väsby och fint att kunna vara utomhus. Men kallt var det ju. Å andra sidan kan man ju klä på sig rejält. Och du, jag tror att din guddotter bor helt nära där vi en gång bodde i Väsby. Ser ut som Bollstanäs- Och om det är so jag tror bodde vi i en villa helt intill.
Önskar dig nu en fin måndag.
Kram och stort tack för upplevelsen

ILLUMINATI GRAND LODGE® sa...

INBJUDAN FRÅN ILLUMINATI BRODERHOOD 666

Detta är en öppen inbjudan till alla som är intresserade av att bli en del av världens största konglomerat och nå toppen av din karriär. När vi börjar årets rekryteringsprogram och vår årliga skördefest är nära till hands, så bestämmer vi oss för att introducera dig till "New World Order".

Vid denna tidpunkt försäkrar vi alla som är redo och trogna att bli medlem i denna stora organisation, att när han / hon blir fullvärdig medlem av Illuminati-brödraskapet automatiskt blir han rik, mäktig och känd i livet och uppnår alla deras hjärtan önskar och får också en månadslön på $ 500.000 USD. Vi är redo att förändra ditt liv, vi kan göra dina drömmar till verklighet.

Det stora distriktet Illuminati erbjuder dig en livstidsmöjlighet att förverkliga dina hjärtat. Jag tror att alla på denna planet "Jorden" känner till ILLUMINATI, men för dem som inte vet så mycket om denna organisation, kommer jag att informera dig om det. Illuminati är ett hemligt samhälle som välsignar människans slag och uppfyller sina drömmar om att bli miljonär, miljardär och också främja deras olika affärer. Just nu tror jag att du vet mer om den här organisationen och det finns ingen anledning att vara rädd för någonting.

Jag är inte här för att röra med dig eller spela spel för dig, eftersom det nu står många människor där ute som imiterar oss och hävdar att de är medlemmar i ILLUMINATI. Så brödraskapet kommer sedan till en slutsats om att globalisera denna organisation för att hjälpa dem som faktiskt är redo att bli en del av denna stora familj och de som vilseleds av bedragare. Nu tror jag att det här är din möjlighet att gå med i vår prestigefyllda organisation och göra dig själv och din familj stolt.


Om du är intresserad av att gå med i den här stora organisationen eller för mer information. kontakta sedan vår Grand Lodge i Pennslyvania, USA via WhatsApp: "+1 (325) 261-7127" eller vår officiella e-postadress: [illuminati666grandlodge@gmail.com]

Signerad: GRANDMASTER

Susanne sa...

Wow vilken helg ni hade :) Och vilken plats! Ett riktigt palats! I dessa tider så tror jag det är extra viktigt att hitta på saker, utflykter eller vad man nu tycker om att göra. Härliga bilder man blir glad av :) Superkul att se!