fredag 2 februari 2024

Färgsprakande fem en fredag

Nog är min nya blåa boa färgsprakande nog, så den platsar i Lillasysters färgsprakande fredag?
 
Liksom dagens bild på Koppartälten i Hagaparken.


Lite färg finns också på denna bild, ja, nu är det dags för Melodifestivalen 2024! Min tippning av deltävling1 säger att Adam Woods och hårdrockarna "Smash into pieces" går direkt final efter att ha lyssnat en minut av låtarna, men jag kan ha väldigt fel. Samir och Viktor är det visst många tror på..

Dagens hästbild är dock inte så färgsprakande. Jösses så halt det var ute idag, och jag valde förstås inte att ha på mig kängorna med broddar, vi har ju barmark här på trottoarerna, men inte i Hagaparken, jag fick vända vid Brunnsviken och ta en annan väg på grund av all is!

Elisamatildas fem en fredag har idag temat : Bekvämt.

1. När klev du senast ur din bekvämlighetszon?

Är ju imponerad av mej själv att jag efter drygt 20 år som förlossningsbarnmorska vågade byta bana och bli en BB- barnmorska, dvs ta hand om de nyförlösta på eftervården med allt vad det innebär. Men var ju mer eller mindre tvingad då min hörsel krävde det, och det funkar ju bra!

2. När är du som mest bekväm?

Svarar som Elisamatilda, hemma i myskläder! Men också såklart med goda vänner över en middag t.ex!

3. Vilken typ av kläder går du i hemma?

Myskläder:  mjukisbyxor, t-shirt en kofta och raggsockor!

4. Vilken bekvämlighet i vardagen uppskattar du mest?

Hissen är en bra uppfinning, vi bor 4 trappor upp, och hissen är ett bra transportmedel , liksom på jobbet då min avdelning ligger på plan 9.

5. Vid vilka tillfällen är du inte bekväm?

Numera är det ju lite jobbigt att inte höra tillräckligt bra i olika miljöer med mycket folk och med mycket ljud, tyvärr...

Nu är det strax dags för nattjobb igen, men jag har sett till att vara ledig i morgon lördag då Melodifestivalen börjar, för att sen jobba på söndag igen ;-D


13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Imorgon får du ta kofta och den blå boan och heja på dina favoriter i TV soffan =) Den passar utmärkt idag i färgspraket, tack för att du är med och tack för länken. Coola koppartält, vad används de till? Hoppas att du får en bra jobbnatt. Trevlig helg!

Znogge sa...

Helt klart färgsprakande och perfekt till dagens tema! Tack för påminnelsen om melodifestivalen. Jag hade missat att den kör igång igen i morgon men nu vet jag. Perfekt att du kan vara ledig i morgon för hur skulle det sett ut annars ;-)

Det kan vara en stor omställning att byta arbetsuppgifter på sitt arbete men med tanke på din hörsel så blev det väl ändå bra tänker jag.

Hissar är praktiska, nödvändiga och bra men själv tar jag alltid trapporna i den mån det går. Tycker helt enkelt inte om att åka hiss så mitt svar hade det inte blivit.

Önskar en god arbetsnatt nu!

Kram

Hanneles bokparadis sa...

har en rosa boa, och en varm av fårpäls, köpt i Umeå på en marknad.
Vi har två våningar i huset, trapporna stör mig inte, inte än i alla fall. Jag hör ju bra med ena örat, men stökig miljö inte lätt.

Anonym sa...

Ska ev. åka med dotter och barnbarn till genrepet i Växjö. Ingen boa dock! Hade en då jag spelade lokaltevy, för länge sedan. På scen. Kram Anna-Lena

BP sa...

Ditt inlägg går i blått idag, tänkte du på det? Kul med en ny blå boa. Byter du kläder också, jag menar att de matchar den blåa färgen alltså.
Sedan har jag väldigt svårt för att föreställa mig dig i myskläder. Du är ju alltid så finklädd, eller så har du bussarongen på dig. Äsch, du klär nog i det mesta:-)
Jag bor bara två trappor upp, men jag uppskattar också hissen.
Nu önskar jag dig en dräglig natt och bra uppladdning inför första deltävlingen. Är du ledig på alla mello-lördagar framöver?

Mrs Calloway sa...

fint att du växlat arbetsuppgifter så elegant! väldigt stilig boa som säkert är väldigt klädsam också. jag gillar ju inte mingel av olika skäl och det gör nog inte du heller p g a hörseln. jag använder också raggsockor här hemma jättefina som systerdottern stickat med instuckna guldtrådar och allt.

Anna i Portugal sa...

Så bra att du är bekväm med att möblera om i arbetsschemat så du kan luta dig tillbaka bekvämt i soffan och kolla din favoritunderhållning :)

Ditte sa...

Färgglatt här!
Fin boa! Vad gäller "mellon" så är jag måttligt intresserad. Men nog tittar jag. Känns inte direkt som några roliga artister. Har av vänner i branschen hört att "La Gunilla" lär ha en bra låt. Men hoppas den inte tar henne vidare...
Kul att läsa dina svar. Känner igen mig i en del av dem. JUst detta med att ha en rejäl hiss där en bår fpr plats är ju jätteviktigt och så även att ha nära till ett sjukhus. Upplevde nyligen vikten av detta med maken som hade sepsis och njursvikt. Även att ambulanse fanns tillgänglig är viktigt. INte minst när det är riktigt bråttom. Så tacksam att vi bor som vi gör.
Att ud är ledig i morgon när mellon startar är ju bra. För egen del tittar jag med ett halvt öga...
Kram

Janerik Sundh sa...

Hissen tänkte jag inte på, vi bor ju också 4 trappor upp så utan den skulle det bli jobbigt. Att gå upp är nyttigt, det gör jag ibland, men att gå ner är inte bra för knäna.
Ha en skön helg!

Kina sa...

Det var en härlig färg på boan. Den passar dig! Själv är jag ju måttligt intresserad av mellon, men det finns inte heller så mycket annat att titta på om man som jag bara har basutbuden på TV. TV4 har ju bara repriser dom! Får väl läsa en god bok och slänga ett getöga på mellon då och då. Sån tur att du kunde byta arbetspass.
Med alla mysbyxor och raggsockor så tror jag vi skulle bli ett vackert gäng av bloggare om vi träffades i den utstyrseln, i alla fall ett roligt gäng! Ha det gott med mellon! och en skön jobbkväll i morgon!

Carita sa...

Härlig boa! Och jag hade kunnat vara med i Färgsprakande med mitt pusssel! Men glömmer ofta då så många utmaningar är intressanta.
Myskläder, håller med, absolut bäst! Och raggsockor.
Hissen som uppfinning - bra svar!
Svaret på fråga fem, också intressant.
Kram och trevlig helg!

Paula sa...

Du är nog en hejare på planering! Jag som numera tar dagen som den kommer skulle aldrig få ihop allt som du gör. Nu är du inte gympaledare men tidigare skulle de passen också in i schemat förutom nattjobb och trevligheter. För det ser du alltid till att ha i tillvaron, det glädjer mig även om jag inte skulle fixa ditt tempo. Mellon är jag totalt ointresserad av även i år, men jag lyssnade de 2 minutrarna på första låtarna, det är alldeles lagom Smash into pieces är solklar favorit hos mig.
Kram

Äventyret framtiden sa...

Du passar bra i blå boa!
Ha det toppen nu i mellantiden. Det var ju alldeles nyss känns det som.
Kram