lördag 24 februari 2024

Hoppa på tåget och deltävling 4

Åke är vår lokförare på lördagar då vi hoppar på tåget och veckans ord är is. Visar några bilder från "arkivet",  tagna för några veckor sedan. 
Nog är vi trött på all is nu, och vill att lite värme och sol kommer istället. Idag när jag var ute och gick var jag tvungen att välja bort promenadvägar där det var alldeles för mycket is, med risk för att halka.

Lite roligare är det att tänka på kvällens deltävling nr 4 i melodifestivalen, fast någon riktig favorit bland kvällens låtar har jag inte. Har ju lyssnat en minut på dem allihopa, och nej, ingen sätter sig riktigt. Danny är dock favorit (inte min) , liksom Dotter, men "metalduon" Scarlet kan skrälla och gå till final! Ikväll vet vi!


 

12 kommentarer:

BP sa...

Vad gäller vädret håller jag helt med dig. Här verkar all is borta (till och med det på boulebanan) men marken är rätt vattensjuk om man säger så.
Danny och Dotter - visst har de också varit med förut?! Det verkar inte finnas någon återväxt till Mello, för inte kan man väl räkna en 69-årig Gunilla Persson som återväxt... eller;-)

Hanneles bokparadis sa...

gillar att åka skridskor på is, gärna på havet om det går, gör islyktor om vädret tillåter, ha en fin kväll!

Znogge sa...

Här är all is borta sedan länge och inte mig emot för nu längtar man efter mildare väder. I dag var det vår i luften och ingen is så långt ögat räckte. Även om is är vackert så har var sak sin tid,

Jag har inte lyssnat på bidragen i förväg så då får vi se hur det går i kväll. Danny brukar vara ett säkert kort i alla fall. Jag väntar fortfarande på låten med stort L!

Kram och god kväll!

LillaSyster sa...

Det är action i första bilden =) jag tog jympadojorna idag på promenaden höll mig på gång/cykelbanan och där var det snö och isfritt. Så skönt att slippa vinterkängorna. Jag hoppar mellot, men jag önskar dig en fin mellokväll!

Ditte sa...

Fina bilder! Och is var det absolut. Skönt att den nu verkar ha gett upp-
Dannys bidrag gillade jag. Albert Tingwall tyckte jag också var ok.Dotter tyckte jag försökte kopiera Loreen. Både i sång och rörelse . Lite trist. Men visst är biten ok.
Ja; kul att se hur det går. Tittar med ett öga...
Kram

Paula sa...

Isen börjar släppa på Tisken och även strandkanterna på Runn är synliga. Men man får allt vara uppmärksam var man sätter ner fötterna, gångvägarna är förrädiska! Kram

Äventyret framtiden sa...

Hoppas att isen släpper sitt grepp snart hos er. Jag börjar tycka riktigt synd om er alla däruppe i Norden som har haft en så lång vinter. Men snart så är det vår igen...

Ha en fin Mellokväll!

Kram

Anonym sa...

Fy tusan för is. Finns ingen glädje med det om man inte är skridskoåkare. Och då ska det vara på en isbana!
Tyckte att Dotter var helt ok. Danny lät väl som han brukar. God söndag! //Anna-Lena

Åke sa...

Så fint med svanarna bland isen :) Tack för länken och en trevlig söndag :)

Carita Liljendahl sa...

Ja, än har vi is kvar :-)
Hade vi inte haft det hade vi fått visa isbitar i grogglaset 🤣
Nu var jag inte själv med den här veckan, jag glömmer ofta Hoppa på tåget.

byblixtra sa...

Gillade Metalduons låt. :-) Kände inte till gruppen sen tidigare.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Härliga bilder med at fånga Svanarna och änderna på och vid isen!

Ha en fin vecka! :)