tisdag 25 maj 2021

Funderingar en tisdag

Ledig tisdag och inget på agendan förutom att hinna ta bilen till affären och handla innan maken tar bilen till jobbet och kör kvällspasset på Arlanda , det femte kvällspasset av sju, så galet schema de har fått, innan dessa kvällspass till midnatt jobbade han sju dagpass på raken då han istället börjar halv sju på morgonen, sen var han bara ledig i två dagar innan det var dags för kvällspassen.
Jag roar mej med minnen från tidigare ESC denna tisdag. Vilat i massor idag, och i morgon ska jag jobba ett nattpass som jag bytt till mig för en kollega behövde vara ledig, istället jobbar hon för mig längre fram.

Orsakullan undrar idag : 

  1. Jag tänker nästan alltid på…
  2. ....ja det är mycket som kan snurra i huvudet, förutom barnens väl och ve så är det pensionsfrågor som snurrar, och nu semestern, min man har fått juni-semester och jag har sen semester på jobbet dvs från mitten av juli. Galet va?

 

7 kommentarer:

Ditte sa...

Vilket "omänskligt" schema maken har. Kan ju inte vara bra för andra an möjligen arbetsgivarna med dessa pass. Och de tidigare passen var ju inte mer muntra.
Bra att du roar dig med trevliga minnen från ESC och vilat dig i form.
Kan förstå att pensionsfrågan snurrar och det är mycket att fundera på. Men du kan ju sluta i "förtid" och vikariera för då styr du ju din tid själv.
Riktigt trist att ni inte kan ha semester tillsammans. Kanske går det att byta en eller ett par veckor.
Kram

BP sa...

Ytterligare en gång - härliga schlagerminnen. Vänta bara - nästa år är det Rom eller Milano som välkomnar er:-)
Din stackars man har verkligen ett tufft schema. Ingen permittering längre verkar det som eller... Å er semesterplanering är ju helt åt skogen. Åt andra sidan kan din man följa EM i fotboll som börjar den 11 juni i lugn och ro;-) Du kan trösta dig med att ni åtminstone inte nöter på varandra;-)
Ja, du verkar längta efter att bli pensionär. Gå tidigare då! Pengar är inte allt här i livet. Fritiden väger upp mycket. Åt andra sidan är man ju van vid en viss standard, och den vill man ju inte tumma på. Inte lätt att göra rätt beslut...

BP sa...

Svar: Man kan väl säga att jag lärde mig matlagning i samband med Jamie Olivers matlagningsprogram på tv. Å då var jag i femtioårsåldern - oooops, jag vet. Anledningen var att det aldrig tog mera än max. 20 minuter att laga en måltid. Å det stämde faktiskt. Å det gör det än idag. Men jag har inte köpt hans senaste böcker. Har nåra (läs: många) recept kvar att testa i min samling;-)

Paula sa...

Men va trist, ingen gemensam sommarsemester? Kan det vara så illa? Har inte du som jobbat länge första tjing att boka semesterperiod? Men inget är väl som vanligt i dessa tider? Är inte ett dugg avundsjuk, men då kanske du o maken får dejta på semestern, en natt här och en dag där...kan ju vara spännande att lära känna varandra på nytt? kram

Ama de casa sa...

Härliga minnen som dyker upp! Å nu blir det ju Italien för er nästa år, inte fel alls :-)
Vilket hemskeschema han har, maken... Sen att ni har olika semesterperioder - hoppas att nån av er kan byta!
Kram

dianasdrömmar sa...

Hoppas ni får lite ledigt tillsammans ivarje fall kram

Annika sa...

Nästa år får du festa på i Italien någonstans på ESC!
Härligt!!!
DET är ngt att se fram emot-

SÅ trist att ni inte får semester samtidigt. Förstår att det stör dig. DET skulle jag också bli sååå störd av.
USCH vad tråkigt.

Kramar!