onsdag 12 maj 2021

Hemma igen

Vaknade till en underbar morgon på landet, och det blev även idag frukost utomhus. Trist nog så ska min man jobba i morgon och hela helgen, så vi har denna soliga dag städat stugan och packade bilen full för att åka hem igen. Tyckte lite synd om Molly som ju har njutit av att vara ute i detta paradis, som nu sattes in i buren och ska tillbaka till lägenheten, men döm om min förvåning att hon är helt slut och bara sover och sover, haha!
Har köpt boken vi ska läsa till nästa bokcirkel träff, döm om min förvåning när jag börjar läsa att jag känner igen den, och ser när jag kommer hem att den inbundna boken står i bokhyllan, fick den av bloggaren Anni som ett recensionsexemplar, och minns att jag tyckte om den, men jag läser den nog inte igen!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Fritidshemmens dag, har du gått på fritids?
  2. Nej, har inte gått på dagis eller fritids, mamma var hemmafru fram till lillbrorsan växte upp, sen började hon jobba igen.  Men minns så väl att jag gick i "lekskolan" som 6-åring, det var en väldigt spännande tid, och kanske bra inför skolstarten som 7-åring att få umgås med flera barn i grupp.

 

7 kommentarer:

Ditte sa...

Skönt med sol och värme sista dagen på landet. Och givetvis lite trist att åka hem. Men har maken jobb som väntar är dte inte så mycket att välja på. Kan tänka mig att Molly är slut efter all frisk luft och all vistelse ute.
Tack för boktips. En bok jag inte kände till men "googlade" och den verkar vara något för mig.
Kram och trevlig kväll-
Här njuter vi fortfarande på balkongen i den sköna kvällen. Blev årets första utemiddg här i kväll.

BP sa...

Igen fara Susjos! Medan din stackars man ska jobba kan du njuta av morgondagens sol på din balkong. Ja, det är åtminstone vad min väder app säger - sol imorgon alltså:-)

Sedan fick jag mig ett gott skratt! Du och jag är förvånansvärt lika - vad gäller böcker alltså. Har köpt böcker som jag redan hade i bokhyllan mera än en gång. Kan rekommendera att bli medlem hos Akademibokhandeln, spara kvitton och få byta till en annan bok. Men - ja, om du fått boken av Anni så funkar ju den strategin inte...;-)

Konstigt att du som är så mycket yngre än jag inte heller har gått på fritids. Min mamma var också hemmafru.

Ama de casa sa...

Att leva friluftsliv tar helt klart på krafterna :-D

Jag missade även - till mitt stora förtret! - lekskolan. Visste inte att det fanns nåt sånt innan jag vid skolstarten flyttade till Skellefteå. Fanns nog inte nån sån i lilla Byske där jag bodde innan.

Välkommen hem igen!

Znogge sa...

Så skönt med ännu en solig dag. Jag kan tänka mig att Molly var slut för det var säkert många nya intryck för hennes del.

Jag gick inte heller på fritids och jag tror inte ens att det fanns. Även min mamma var hemmafru till min syster började skolan. Jag gick också i lekskola tre timmar varje förmiddag och jag minns att det var väldigt roligt.

Kram och god torsdag!

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Så mysigt att läsa allas svar på denna fråga, det märks att många har så olika erfarenheter :) . Vissa har gått där och andra inte :) . Det låter så lyxigt för barn att ha en mamma som alltid var hemma, samtidigt som många mammor nog drömde om något annat :) .

Guldkryckan sa...

Molly måste väl vara helt slut efter all "utevaro" dessa dagarna, fina Molly.
Blev ju inget fritids för mig som barn, däremot jobbade jag ett par år på ett sådant som vi har på skolan.
Längesedan nu men jag minns det som en tid av "lärdom" och för det mesta ganska kul.

Tillönskar dig en fin dag.

Annika sa...

Förstår att du saknar de sköna dagarna på landet.
Molly fick massor med frisk luft och är därför trött, hihi.

Nej, jag gick inte heller på dagis eller fritids.
Lekis gick jag på, det var kanske tre timmar om dagen?

Kramar!!