tisdag 18 maj 2021

Let the show begin!!


 Vilken rivstart jag fick på jobbet efter min semester, telefonen gick varm hela natten och det gick inte att hänvisa inom Stockholm. Verkligen ett stressmoment utan dess like! Vi måste bli duktigare på att skriva avvikelser så att cheferna på högre ort förstår allvaret i att vi inte kan jobba då vi inte har rum eller personal tillräckligt, en galen situation. Våra chefer "på golvet" har visst nu under en vecka bjudit alla på en smörgås under de olika arbetspassen som ett litet tack för den ohållbara situationen, men det räcker ju föga! Trots allt blev jag superglad när en uska dök in i min telefonkur med denna macka i natt då jag behövde den som bäst!

Snacka om att jag är väldigt glad över att jag lyckats byta bort natten som kommer, av två skäl, både för att jag inte orkar med en natt till i detta tempo på jobbet, men framför allt för att nu äntligen börjar ESC 2021 i Rotterdam! Sen att jag måste jobba igen den här natten en fredag längre fram, det får gå!
Minnen från förr visar igen ett minne från Tel Aviv 2019...
....och ett gulblått minne från vår första ESC 2013 som gick av stapeln i Malmö ( Loreen hade året innan vunnit i Baku)
Vi var en hel del fans från Melodifestivalklubben på uppvärmningsmiddagen, fina minnen och en bra bild som kanske kan heja fram Tusse i Rotterdam ikväll?

Christer Björkman och Edward af Sillén är redo inför kvällen, är du?


Sååå vilka 10 bidrag går vidare till lördagens final? Om man ska tro på oddsen så blir det så här:

1. Malta  ( där håller jag med, hon ska vidare)
2. Cypern ( ja!)
3. Ukraina ( förstår ingenting, gillar den inte)
4. Litauen ( en rolig låt som faktiskt har växt för mej, disco!)
5. Ryssland ( nja, inte min favvo precis, men den är speciell och hon sjunger om att den ryska kvinnan ska bli mer självständig mm)
6. Sverige ( där hittar vi Tusse, som visst gjort ett bra andra genrep, så det bådar ju gott, var lite orolig att vi inte ens skulle ta oss till final, men det gör vi väl? Men min favorit var i alla fall Eric Saade i den svenska uttagningen!)
7. Norge ( inte min favorit)
8. Kroatien ( den gillar jag, kul om den går vidare!)
9. Azerbaijan ( hoppas den går vidare, gillar den också!)
10. Belgien ( nja, inte riktigt min favvo, men lite speciell)


Saknar Israels bidrag bland de 10 första...hoppas kan man ju alltid!  Jag hejar fram både Sverige och Israel ikväll!

Orsakullan undrar: 
  1. Jag blir trött är…ett vanligt ord jag säger till min man på eftermiddagarna många gånger, och måste gå och lägga mej en stund!
  2. Kanske måste jag vila lite innan ESC börjar ikväll, för när man varit ledig länge från nattjobbet, så är det alltid lite svårt att sova länge under dagen efter nattjobbet, så idag har jag bara sovit 3 timmar, det är ju lite för lite.....men kunde omöjligt somna om vid lunchtid idag när jag vaknade, ESC börjar ju ikväll!!!


5 kommentarer:

Znogge sa...

Jag tror inte att jag orkar sitta uppe och se hela men jag förstår att du kommer att sitta bänkad. Hoppas att det går vägen för Tusse.
Visst är det en trevlig gest att ni blir bjudna på en macka men i längden så räcker det inte. Det måste till förändringar och att ansvariga lyssnar på personalen som befinner sig i verkligheten.

Kram och ha en spännande kväll!

BP sa...

Är så glad för din skull att du lyckades byta bort den här kvällen så att du kan följa första semin. Kollade din länk och låten var väl helt okej. Tycker vi håller alla tummarna för Sverige OCH Israel. Situationen där gör en ju bara totalt bedrövad, och lite roligt kanske lättar upp stämningen i landet. Tveksamt dock.
Har också hört att Malta är en av förhandsfavoriterna. Det är Yvonne som har koll.

Så jag önskar dig en härlig kväll efter den gångna idiotnatten...

Ditte sa...

Bedrövligt med era arbetsvillkor. Tänk att de spom bestämmer inte kan fatta. I alla fall lite energi med en macka. Men mycket mer behövs.
Fint att du kunde byta bort denna natt och titta på ESC.
Jodå, jag ska titta men har inte hört mer än Tusses bidrag. Så jag har absolut noll koll.
Bara att nu plocka fram dina fina minnen från tidigare ESC. Ohc kanske kommer en boa fram i kväll-
Önskar dig en fin kväll.
Kram

Ama de casa sa...

Usch och fy för den arbetssituation ni har! Måtte ledningen fatta att något måste göras och det snarast!!!

Härliga minnen som ploppar upp här hos dig :-) Sååå himla bra att du lyckades byta bort ditt arbetspass så du kunde se delfinalen.

Jag har inte sett något och inte hört en enda låt utom Tusses (som jag har glömt vid det här laget). Fast nu måste jag kanske kolla på lördag då :-D (Tror dock inte att det blir så, jag har verkligen tappat intresset).

Ha en braig dag!

Annika sa...

Ja ditt jobb alltså ...
Er situation. USCH vilket pussel och vilken stress. SOM ju inte skulle behöva finnas om politikerna bara tänkt till lite ...
GAAAHH!
Tur att du fick en macka av den snälla USKAn.

ESC, jo men på lördag kommer jag att kolla!!!
Ska bort 18:30 min tid. Frågan är om det är över 00:30 er tid. HAHA.
Förstår att du GLÄDER dig!!

Kramar!!