lördag 8 maj 2021

Städdag på landet

 Försov mig i morse, maken tog fel på tiden , men vi hann ändå med städdagen här uppe på landet. Fick sällskap av makens systerdotter med man som kom upp och hjälpte till. Efter hårt arbete ( nåja  jag och systerdottern sopade rent vägen från grus, inte så jobbigt) så grillade vi lite korv till lunch. Vi hade tur med vädret, inget regn och lite varmare än igår, och solen sken till och från. 

Molly fick gå ut utan sele för första gången, hon sprang under huset och var där nån halvtimme innan hon snabbt sprang in igen. 

Orsakullan undrade igår : Har du bokat in något för sommaren 2022? 

Nej, har inte ens planerat något för denna sommar ännu!

Idag undrar Orsakullan: i väntan på...sommaren så njuter jag av en tidig semester även nästa vecka,där två av dagarna är lediga dagar som sjukhusdirektören bjuder alla anställda på som tack för ett tufft år.

7 kommentarer:

Ama de casa sa...

Ni kunde ju ha passat på att försova er lite mer... ;-)
Såg härligt ut där i solen!
Molly är allt lite harig, men det är nog bra det. Fast att spatsera omkring på tomten kanske hon kommer att våga sig på snart, kan inte tro att det är så jättekul under huset... :-)

Vår sommar är också oplanerad ännu så länge. Fast idag släppte dom i alla fall lite på restriktionerna så vi får lämna vår Valenciaregion. Sen återstår det väl att se vilka beslut för in- och utresor som dom andra regionerna fattar. Kanske kan jag få åka till IKEA i grannregionen Murcia nu?

Fint gjort av direktören att visa sin uppskattning av ert hårda slit med lite extra ledighet. Det är ni sååå värda!

Ha en fin söndag!

Ditte sa...

Skönt med lite bättre väder och viss gratismotion fick ni ju. Kul med Molly som provade på lite frihet här-
Skönt med ett par extra semesterdagar och det är du och de andra så väl värda. Hoppas på bättre väder-
Har inte direkt planerat något för sommaren men har en hel del resejobb inbokade men vi får se hur det blir. Fortfarande en öppen fråga.
Önskar dig en skön söndag.
Kram

Znogge sa...

Skönt med två dagar extra förvisso. Vi får 2000 kronor som en bonus. Ärligt talat så tycker jag att båda delarna är patetiska men visst, bättre än inget. Den arbetssituation som personal inom skola, vård om omsorg har haft och har är inte att leka med och borde värderas högre.

Skönt att få städat i stugan!

Kram

Åke sa...

Öppna spisen igen :) Måltiden såg trevlig ut :)

BP sa...

Det var ju otur att du vaknade i tid för städdagen;-) Men okej då, sopa bort gruset är visserligen dammigt men lättjobbat;-)
Ni hade tur med vädret igår, idag hade det inte varit lika roligt med en städdag...

Nej, vem vågar planera nåt för i år, än mindre 2022...

Paula sa...

Så himla mysigt ni har det på landet. Och när jag ser fotona märker jag inget av kyla och regn, bara sköna brasor o solsken. Kul att Molly beter sig så bra, och är så försiktig. Få se om hon senare börjar göra som mina katter, går o gömmer sig när det är dags för hemfärd, suck...
Kramen

Susanne sa...

Vi planerar för en vårstädardag vid torpet men har inte kommit så långt än, mer än till planeringen ;) . Vädret har ju inte direkt varit inbjudande så det får nog vänta lite till. Vårt utebord brukar oftast se likadant ut när vi är i stugan :) Några grillkorvar och en kall öl. Och tänk att det alltid smakar lika gott!! Ha en toppenbra vecka!