söndag 23 maj 2021

Skyltsöndag och dagen efter ESC-final

BP:s skyltsöndag och dagen efter ESC-finalen. Börjar med en skylt på flera av tvärbanans stationer som jag tog mej igenom för att komma till Hammarby sjöstad igår kväll för en träff med andra schlagernördar. Vi var 7 stycken vaccinerade eller med antikroppar som träffades. Jag har aldrig varit i Hammarby sjöstad, så det var nya trakter för mej, men tror minsann att tack vare Dittes blogg så kände jag igen mej lite!
 
Vi bjöds på pizza....


....och spännande drinkar!


Sen var det dags att bänka oss framför TV:n....

...många bra låtar och en rafflande final blev det!
Tyvärr gick det inte så bra för Sverige...

Vi fick istället njuta en kort stund av Måns och hans vinnarbidrag "Heroes"


Favoriterna höll, Italien vann. Jag tror alla vi sju blev besvikna, en i gruppen hade t.o.m bokat hotellrum åt oss på Malta redan!   Men min favorit var Schweiz, han ledde ett litet tag också! Men nu blev det alltså hårdrocksgruppen "Måneskin" ( gruppens basist Victoria är halvdansk och måneskin är danska för månsken).

Men vi alla åker gärna till Italien nästa år, min schlagerkompis är halvitaliensk också, så hon kan italienska, det gör inte saken sämre!! 

Så lite skyltar från nätet....
Jag vill också ha en köksö, men kanske inte en sån här?!
En bra skylt!
Haha!!!


Orsakullan undrar idag : 
  1. Jag är så gammal att jag minns…
  2. ...när jag som barn bodde i en lägenhet där vi hade vedspis, bara kallvatten i kranen och utedass på gården. Dock hade vi elektricitet! När jag var 8 år så flyttade vi till en modern nybyggd lägenhet, en dröm för alla, inte minst för min mamma!
  3. Nu ska jag ladda för en natt på jobbet, lyckades ju byta bort min lördagnatt, men söndagen finns kvar för mej!















7 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Bloggade också om finalen igår. Blev lika besviken som du och dina kompisar. Om man nu gillar hårdrock så kunde man lika gärna ha röstat på Finlands bidrag som var mycket bättre än Italiens. Den schweiziska killens röst var enastående, men låten rätt tråkig tycker jag. Då tyckte jag bättre om Frankrikes Voilà, vars refräng var ett "plagiat" av Edith Piafs "Non, je ne regrette rien". Hoppas du är impad över mig nu. Det var iaf Yvonne när jag nämnde det för henne;-)

Skyltarna är toppen, speciellt den sista - hahaha:-)

Önskar dig en dräglig natt nu:-)

Tusen tack för dina tankar om finalen (synd att Ama tappat intresset), dina skyltar och länken:-)

Geddfish ♥ sa...

Ni gjorde ju er en rolig kväll, inte att förakta! Superkul ju!
Härliga skyltar och den sista obegripliga var ju bäst.
Önskar dig en bra natt och superkram!

Ditte sa...

Vad roligt att du var i mina trakter, men tvärs över kanalen och i Sjöstan. Och kul att du kände igen dig lite också.
Kan tänka mig att ni hade en rolig kväll.
Jag tyckte i mångt och mycket att det var en seg tillställning men gillad Malta, Frankrike, Island och Schweiz. Och så gillade jag "Tusse". Italiens bidrag har jag inget till övers för. Kan inte hjälpas. Mindes den inte ens två minuter senare. Men en tur till Italien förstår jag att ni ser fram emot.

Kul skyltar! Denna med en köksö är något att fundera vidare på. Men kanske inte just den här varianten. Läkare och handstil....Hmm. Hemligt!

Önskar dig nu en ok jobbnatt. För så lugn blir den kanske inte.
Kram

BP sa...

Svar: Klart jag vet att jurygrupperna i alla länder måste lämna 12 poäng till en låt, men du hade helt rätt. Jag uttrycktemig fel där. Har rättat till det nu. Tack tjejen:-)

PS. Nej jag tänker inte ta Amas plats. Hon var alldeles för bra med sina "utvärderingar". Betydligt mera seriös än vad jag är. Jag önskar mig bara att hon återfår lusten att kolla på Mellon och ESC igen. Älskade läsa hennes "utvärderingar":-) DS.

Ama de casa sa...

Vilken trevlig kväll ni fick! Även om fel låt vann så blev det ju ändå rätt på sätt och vis - Italien är inget dumt resmål för er nästa år. Men att redan ha bokat rum på Malta innan finalen gått av stapeln? Snacka om engagemang :-D
Tur att du har fått BP som bollplank nu. Får se om mitt intresse för Schlagern återuppstår nästa år. Känner lite press från både dig och BP, sen är det ju inte dumt att få lägenheten städad på köpet ;-)

Roliga skyltar som vanligt! Skrattade gott åt både köksön och doktorns kloka ord :-D

Hoppas natten har varit lugn!
Kram

znogge sa...

Vilken härlig helg det blev och en trevlig schlagerkväll. Jag tyckte att startfältet var intressant men rätt låt vann inte. Undrar förresten var den italienske sångaren sysslade med...

Kram och glad måndag!

Paula sa...

Min mellofavorit var Frankrike, porlade som en källa i berget, hon var vacker som en dag till skillnad från alla överpråliga deltagare...hon bara ägde scenen....
Men så kul med en tripp till Italien nästa år, och så roligt ni verkade ha haft det!