måndag 17 maj 2021

Glad Måndag

Det enda glada denna måndag är att Eurovisionsveckan startat! (glad måndag är temat Carita håller i) Jag var dum nog att missa att ESC var så sent i år, och har lagt in mej för att jobba på helt fel dagar denna vecka som kommer, men har lyckats byta bort tisdagen ( första semi-finalen där Sverige är med) och har även bytt bort finalkvällen på lördag, så det ordnade upp sig! Edward af Sillén är vår svenska kommentator i svt, och han är förstås redan på plats i Rotterdam.
 
Ett litet minne från Tel Aviv igen där vi "jobbade" några timmar i presscentret 2019.

Idag är det dags för högtrycksspolning av stammar i huset, mellan klockan 08- 15! Jag som ska jobba i natt ville ju inte gå upp kl 08, och maken började jobba redan kl 06 i morse, så han är inte hemma. Så vad göra.....

En liten vit lögn att jag har jobbat i natt och önskade att de kunde komma lite senare till vår lägenhet. Som tur blev det som jag trodde, de har börjat nerifrån på plan 1 och går uppåt, två lägenheter ska tas på vår våning 4 idag där vi bor, resten tar de i morgon. Lappen har jag tagit bort, de är på lunch nu, för det är tyst i huset. Så nu bara väntar jag på att de ska komma till oss.  Jag och Molly får stänga in oss i sovrummet! 

Sen är det dags för jympa och jobb, det var två veckor sen sist både med jympa och jobb...känns sådär att dra igång igen...men mitt knä är bättre, och de nya hörapparaterna ska bli spännande att prova på jobbet, men det blir fortfarande i telefonen jag får sitta, hör inget när alla använder munskydd och visir.

Orsakullan undrar idag : 

  1. Då kände jag mig uråldrig…när jag inser att  en del läkare och barnmorskor på mitt jobb är yngre än mina barn!

10 kommentarer:

Znogge sa...

Vilken tur att du lyckades ordna till det på arbetet så att du inte missar ESC helt och hållet. Det vore ärligt talat inte klokt.
Jobbigt när hantverkare behöver tillträde till lägenheten men även på den punkten verkar det ha ordnat sig.
Ja, nog märker man att åren har gått.

Kram och glad måndag!

Carita Liljendahl sa...

Små vita lögner får man ta till då och då, det är ju viktigt att få sova ordentligt :-)
Så mycket kul du varit med om i jobbet! Och fint att Eurovision blir av nu, fastän restriktioner ännu råder och SKA råda.
Tack för att du är med och sprider måndagsglädje!

Geddfish ♥ sa...

Attans också, att läkarna går om i åldern, haha. Ja, så är det, men "gamlingar" behövs också!
Glada minnen och glada bilder!
Glad måndagskram!

BP sa...

Ja, det lär bli en annorlunda ESC i år, men jag tror att det faktiskt blir bra ändå. Hur tänker du och schlagerväninnan fira eventet i år?
Så kul att du lägger upp ytterligare ett fint minne från Tel Aviv med tanke på vad som händer där just nu...

Tycker din lapp var riktigt gullig. Hade killarna läst den hade de nog låtit dig sova;-)

Hoppas det blir en dräglig natt för dig. Men guuuu så jobbigt om du inte hör vad folk säger. Ärligt talat så är det många - unga som gamla - som har samma problem som du. Har folk munskydd är det illa, men med munskydd och visir är det nästan omöjligt att höra vad folk säger även om man INTE är hörselskadad.

Ditte sa...

Så bra att du lyckades byta dina jobbnätter. Bra att du påminde om att det var i morgon. Har liksom ingen koll men är jag hemma så tittar jag nog. Om inte annat så på finalen på lördag.
Härliga och roliga minnen från Tel Aviv och en häftig stad är det ju också. Har varit där ett par gånger men då ingen ESC. Ni ser glada ut där ni står.
Vilken bra lapp du skrev. Och den hade säkert effekt. Eller också var det tur att de började längst ner.
Önskar dig ett bra träningspass och en ok. jobbnatt.
Kram

Guldkryckan sa...

Då får vi ju hålla på Tusse så han tar sig vidare men enligt vad jag sett så ska det nog gå vägen.

Här spolade de just det som står beskrivet där, ja, våran del här uppe på femte våningen bara, det var tvärstopp ju.
Avloppet har aldrig varit så bra sen dess.

Fint att du fick sova där, ha nu en fin kväll.

Paula sa...

Ojoj, katastrofen var nära! Jag borde haft koll, bara för att jag sett så mycket om det i medierna, men blev ändå förvånad när jag insåg att första semin var imorgon!
Håller förstås tummarna för Sverige men det blir nog inga problem att gå vidare, så jag får hålla extra mycket på fädernelandet...Island har visst lite problem med covid i gruppen, men det var väl inte bland artisterna. Jag tyckte först om Islands låt men har redan tröttnat...det roligaste är nog moovsen
Kram

Anki sa...

bra att du fick sova ... och bra att du lyckats bita dina jobbnätter!
Jag är ju inte så intresserad, men självklart håller jag tummarna för Tusse!
Ha en fin tisdag!
Kram

Ama de casa sa...

Snyggt bytt där! :-) Tror inte att jag kommer att bry mig om Storschlagern alls i år. Läsa och se hur det går, jodå. Men inte titta. Fast jag kanske ändrar mig :-)

Hoppas det gick bra med högtrycksspolningen! Sen är det faktiskt helt ok med små vita lögner ibland :-D

Det var faktiskt ganska många år sen jag upptäckte att vissa poliser var småglin. Nu är dom flesta det, så konstigt att det kan bli så? ;-)

Annika sa...

En liten vit lögn är helt OK
:-)
BRA där att du bytt så du kan gotta dig i ESC!!!
Jag ska nog också kolla finalen, tror jag.
Vet du att det är på g med ESC här i US också? USC antar jag, haha. Staterna som ska tävla. Tydligen Christer Björkman och Peter Settman som håller i det.
Ska bli kul att se om det blir av, det finns ju redan sååååå många musiktävlingar. Men lite kul vore det!!
Kramar!