måndag 3 maj 2021

Glad måndag

I september förra året sökte jag semester i maj och vi bokade en resa till Gran Canaria denna vecka, men valde att boka om den, fast semestern ligger kvar! Började den med att fixa vikarie till mitt jympapass ikväll och istället åkte jag in till stan för en bokad tid hos min gymnasiekompis som är här i två dagar och jobbar. Hon bor i Hudiksvall, men kommer hit regelbundet och masserar på Helhetshälsan vid Lilla Bantorget.
En timmes skön massage för hela kroppen!
Åkte inte hem efter massagen, utan stannade i stan och tog en fika på Vetekatten medans jag väntade på att min kompis var färdig för dagen, och vi mötte upp en tredje kompis som i dagarna fyller år.
Vi hade bokat bord på Belgobaren, där jag fick min favoritöl Leffe Blonde och musslor till middag!
Såklart firade vi med lite bubbel också.
Vi ses väldigt sällan, desto mysigare har vi när vi ses! Tusen tack för en toppenkväll, sent blir det inte, restaurangerna stänger klockan 20.30. Snacka om "Glad måndag", temat som Carita håller i.

Orsakullan undrar idag : 

 1. Vad är typiskt svenskt?
 2. Spontant tänker jag på midsommarfirande och jantelagen "du ska inte tro du är något". Googlade och hittade en lista med beteende som vi svenskar är kända för utomlands, håller ni med?
 3. - Toleranta
 4. - Jantelagen
 5. - Trevliga
 6. - Välklädda
 7. - Konflikträdda
 8. - Arbetsvilliga
 9. - Politiskt korrekta
 10. - Moderna
 11. - Svårt med sociala obekvämligheter
 12. - Drivna & ambitiösa
 13. - Snygga (!)

 

5 kommentarer:

BP sa...

Låter som en helt underbart första semesterdag. Å moules frites (antar att du åt till din Leffes) är en av mina absoluta favon. Härligt att läsa att du gör det absolut bästa av situationen som man börjar bli rätt så trött på... Kul att dina kompisar hängde på:-)

Vet inte om jag håller med allt du hittade om svenskar utomlands. PK är tyvärr en egenskap som har "vuxit fram" de senaste tio åren. Trevliga är vi definitivt och absolut snygga - hahaha:-)

Znogge sa...

Vilken härlig och bra inledning på din semestervecka! Kul att träffa gamla kompisar och det passade ju perfekt när du var ledig.

Kram och ha en bra tisdag!

Ama de casa sa...

Trist med avbokningen av resan, men det kommer ju fler chanser! Bra att inte semestern blev avbokad, du behöver ha det lugnt och skönt nu efter all stress på jobbet.
Härligt inledning av semestern också! Belgobaren har vi varit på många gånger, främst med skid- och båtgänget då vi alla gillar både Leffe Blonde och moules frites :-)

Midsommar och hoppa grodorna tänkte jag allra först på :-) Sen kan jag väl hålla med om det mesta angående oss svenskar, framförallt att vi är vackra :-D

Ha en fortsatt skön semester!

Annika sa...

VAD bra!!
Vilken härlig inledning av din semestervecka!
Underbart. Skönt att du är ledig en vecka. Staycation. Inte dumt!!
Trevligt att träffa gamla vänner också.
Energi!!
Håller med om allt på din typiskt svenskt-lista.
INKL SNYGGA!! Det är ett faktum. inget att ens orda om, haha.
Jag tycker ju att Sverige har världens snyggaste pensionärer. Bara en sån sak.
Njut av din ledighet och stora kramar!!!

Ditte sa...

Vad trevligt att ni kunde ses alla tre- Skön massage låter toppen och likaså ett besök på Belgobaren. Tack för påminnelsen för här var det länge sedan jag var.
Mitt val hade också blivit musslor ev. med "Leffe" till. Annars vitt vin eller bubbel.
Vad gäller svaren på vad som känns typiskt svenskt så kan jag stämma in i mycket. Men för mig också röda stugor, grönska, ABBA, Björn Borg,IKEA och Zlatan.
Skönt nu med en semestervecka men förstår att det varit roligare och känts än bättre i värmen.
Kram