tisdag 19 december 2023

Barnvakt dag 2

"Farmor på väg", kallar jag den här bilden. Kaffet fick vara med på pendeln i morse.
Vega station är byggd 2019, en ganska ny station alltså. Den konstnärliga utsmyckningen" Flos solis Maior" är gjord av Ulla Fredriksson (enl Wikipedia). Äldsta sonen stod med bilen och väntade på mej, och vi körde hem till lilla familjen i nya huset, och jag hjälpte till med att vara med Samuel under dagen, så de kunde jobba .

Samuel älskar sina bilar, han ville knappt gå ut efter lunch, utan istället leka med bilarna...



 

Men solen sken, så såklart gick vi ut. Mötte även idag den här lilla tomten som har fått en potatis till näsa. BP visade ju igår en större tomte som även den var gjord av granris!
Samuel somnade i vagnen när jag gick runt på Vendelsö, bl.a runt denna enorma fotbollsplan. Nu har jag fått en stor dos av barnbarnsmys i två dagar! 

7 kommentarer:

Paula sa...

Goafton! Nu har jag googlat lite på kartor o funnit var Vega station ligger. Och det är ju i närheten där jag bodde, i Brandbergen då jag flyttade till Sverige. Har ju systrarna i Nynäshamn också åt det hållet. Sen har jag bott i Stureby, Herrängen, Fruängen, Ör innan jag begav mig ut på landet.
Ja nu har du fått en stor dos barnbarnsmys, du kanske klarar dig till jul!
Kram

znogge sa...

Vilken bra dag nummer två det blev. Samuel verkar mycket nöjd med farmor som barnvakt och dagens aktiviteter. I morgon är det vår tur att ta hand om flickorna och det blir sista gången för denna termin för nu blir det snart jullov för dem med.

Kram och god kväll!

BP sa...

Det var en väldigt smakfull och fin ny station. Och om den bara funnits sedan 2019 förstår jag mycket väl varför vi inte kände till den. För inte är man i Vendelsjö så ofta. Ja, du lär ju vara där ganska ofta från och med nu.

Vilka fina bilar Samuel har. Och många. Älskar racerbilarna i trä och "godståget" med sina tre vagnar.

Och visst är dom söta granristomtarna. Som du vet är jag ingen "julmänniska" och tycker att de flesta tomtar är fula, men dessa tomtar har charm, helt klart:-) Roligt att vi båda två träffade på sådana inom loppet av två dagar - hahaha:-) Stort tack för länken:-)

Anna i Portugal sa...

En fin dag igen, härligt!

Ditte sa...

Så bra att du kunde komma och spendera dagen med Samuel. Och så skönt att ha honom så pass nära som ca. en timme bort. Jätteroligt att följa hans utveckling och ha förmånen att kunna vara närvarande.
Roligt med en runda i grannskapet och se mer av det och i hyfsat väder.
Grantomten är riktigt söt men jag tror den saknar snön.
Önskar dig nu en fin onsdag.
Kram

LillaSyster sa...

Lycka är att ha en närvarande farmor=) Jag vet.....
Ha en fin onsdag!

Annika sa...

Så himla mysigt med två dagar Samuel. Win-win för alla!
Vilken fin station där i Vega.
Och ja, de där grantomtarna är extremt söta.
Kramar!