torsdag 21 december 2023

Jullista del 2

Jag är inte uppvuxen med att ha ett pepparkakshus till jul, men det är min man, så idag har han pysslat och "klistrat" och pyntat , och till sist blev det ett sorts pepparkakshus.

Granen är på plats inne, den barrar som sjutton, men är ganska fin...men vi har inte hunnit klä den ännu! Jag har haft en lång sovmorgon, sedan stod det städning av lägenhet på agendan, så det har varit fullt upp. I natt ska jag tyvärr in och jobba en enkelnatt, ibland blir schemat lite tokigt i jultider.

Fortsätter med Annika i Restons lååånga jullista:

* Juldagen?

I år kommer jag att sova hela juldagen, då jag ju har jobbat julaftonsnatten, och ska även jobba juldagens natt. Men jag minns att min mamma alltid gjorde en fruktsallad med grädde som vi åt just på juldagen av någon anledning , när jag växte upp. Möjligen åt vi lutfisk på juldagen också, men tror nog att lutfisken fanns redan på julaftonen?

* Annandagen?

Det blir sovdag även denna dag, skall ju jobba även denna natt. Är jag ledig så är det en skön lat dag med lite TV-tittande troligtvis.

 * Mellandagarna?

I år ser jag fram emot dem, för då börjar äntligen min långledighet! Ofta är vi bjudna hem till svägerskan den 29:e, då hon fyller år.

* Pynt som är bannlyst hemma hos dig?

Vi har inte så mycket pynt, några tomtar och julblommor, juldukar i rött och i år en äkta gran minsann. Så något bannlyst pynt vet jag inte vad det skulle vara, möjligen tar jag inte in rosa pynt och uppblåsbara tomtar nejtack.

* Favoritpynt? 

Samma år som min mamma dog 1995, fick vi denna tomte i julklapp av min svägerska, den ska alltid stå framme under julen.

*  Julkort, per mail eller med posten?

Skickar ett tiotal julkort per (snigel)post fortfarande, men det är såå många färre än vad jag brukar skicka.

* Köper du något nytt till granen, eller hemmet, varje år? Nytt pynt alltså?

Nej, men i år blev det faktiskt en ny stor adventsstjärna!

* Glitter?

Hm, det var ju länge sedan vi hade en stor gran att klä, vet att ibland hade vi glitter, få se hur den äkta granen blir  klädd i år?

* Favoritfrukter i juletid?

Det är nog clementiner.

* Pandemin är över, saknar du något från de jularna?

Var tvungen att gå bakåt i bloggen och se hur vi firade julen 2020, vi var hemma med de närmaste och blev 7 stycken runt julbordet, likaså 2021, ser att båda de åren så jobbade jag natten mot julafton, och det saknar jag inte, sover så lite på julaftonsmorgonen, för att sedan förbereda julbordet. Men det har ju  inget med pandemin att göra. Jag tycker det är skönt att inte vara så många på julaftonen.

* Risgrynsgröt eller Ris a la Malta?

Gillar båda! Men det blir inget av de två på julbordet.

* Kalle Anka och hans vänner?

Jadå, det ska tittas på, dock blir det nog inte hela programmet, för det fixas lite i köket samtidigt!

* Karl-Bertil Jonsson?

JA, jag bara måste se denna underbara julsaga! Tror minsann att jag hinner se den i år också innan jag måste åka till jobbet.

* Äta först och klappar sen, eller klappar först och äta sen?
Vi äter först och sen blir det julklappar, numera köper vi inte julklappar till oss vuxna, det blir Samuel som får alla julklappar!

*  Köper du klappar åt många?

Nej, det blir Samuel som får julklappar i år, och just ja, den fina lilla brickan som killarnas fritidsfröken har gjort, det får killarna i julklapp.

*  Vill du slå in klapparna själv?

Nej, helst inte!

*  Färglatt papper eller strikt enfärgat papper på paketen under granen?

Det spelar ingen roll.

* Less is more och stilrent vad gäller pynt?

Ja, för mycket pynt får inte plats i vår lilla lägenhet ( vet knappt vart pepparkakshuset som min man envisas med att göra, ska stå nånstans, haha!)

* Vad önskar du dig i år?

Att vi alla som ska fira jul här hemma är friska och kan komma!

* Mellandagsrea?

Nej tack, inget jag bryr mig om.

* När åker julen ut?

Eftersom granen kom in idag, så får julen vara kvar till efter trettonhelgen i alla fall!




 

7 kommentarer:

Ditte sa...

Kul att läsa just "din" lista. Förstår att det blir lite meckigt med en del jobb men å andra sidan så måste ju några jobba. Hoppas på bra ob tillägg som kan läggas på trevligheter.
Vilken fin bricka! Verkligen- Och vår fina huvudstad känns igen.
Förstår att det blir klappar till Samuel .
Vi kommer hem sent på julaftons kväll så barnbarnen med familjer träffar vi hos oss på annandagen. Då blir det knytis och ingen direkt julmat-
Önskar en ok. jobbnatt.
Varm kram-
(Vi har fortfarande perfekt väder och +25 med sol. Kanske något lite regn i morgon)

BP sa...

Älskar din mans pepparkakshus! Så duktig och pyssligt lagd han är. Tycker det är riktigt kul. Precis som du är jag heller inte uppväxt med pepparkakshus.
Sedan skrattade jag gott åt den (redan) barrande julgranen. Det ska bli spännande att höra Yvonne berätta imorgon. De har nämligen också köpt en riktig gran som stått ute på balkongen med nät. Som sagt spännande att höra om deras gran också barrar...
Eloge att du fortfarande skickar hela 10 riktiga julkort! Jag kom upp till fyra i år, precis som ifjol. Men jag skickar cirka 10 digitala julkort och ett på bloggen såklart;-)
Mellandagsrea tyckte jag var riktigt kul när jag var ung. Nu anser jag bara att den är tråkig, speciellt då rean redan nu pågått sedan november...

Ditte sa...

Missade ju att berömma makens fina pepparkakshus. Så nu gör jag det separat. Hälsa M så mycket.
Kram

Anna i Portugal sa...

Jag tycker pepparkakshus är kul att göra, men det blir inget här längre. Dekorerade med barnen och sen åt vi upp det dammigt och eländigt efter jul...hahah, fina minnen i alla fall. Kul att läsa lite mer om din jul.

Annika sa...

KUL att läsa del två också!!
Trevligt med pepparkakshus. MEN du, trist med barrande gran REDAN!!!

Just det, du jobbar ju hela julen.
Men sen får du sköna mellandagar då du kan pusta ut. Gillar mellandagarna.

Vilken fin tomte du fick 95, gillar den mkt.

Tycke också det är skönt att inte vara för många på julen. OCH ffa att slippa flänga.

Kram till dig, fina Susanne! Ha en jättefin jul!!!

LillaSyster sa...

Taskigt att du fick jobba hela julhelgen.....men någon måste ju göra det i ditt yrke. Inte bara stänga dörren och säga välkommen åter i januari=)
Önskar dig en fin jul med dina nära och kära! Kram

Carita Liljendahl sa...

En sådan fin bricka!
Och pepparkakshus... hur många jular har jag inte tänkt på att bygga ens ett enklaste ett sådant :-D