måndag 26 augusti 2024

Falun


 Började såklart med förseningar idag, men jag hann till byte av tåg i Gävle!

Åkte förbi min ”tonårs-stad”, där klev jag inte av;-)
Nej, det var Falun som hägrade!
Checkade in på Hotel Falun.
Tog en kort promenad i stan…
…här ligger Dalarna design, som fortfarande inte har ändrat summan som jag ska betala på Klarna för dalahästen , och jo, jag har både mailat och telefonerat till dem! 
Fina fina Falun! 
Jag tog lokalbussen till Bojsenburg …
…där min ex-svägerska bor, vi har båda ett ci-implantat, så vi hade mycket att prata om, hon ska i höst åka till Uppsala och få ett Ci-implantat även på sitt andra öra. 
Sen promenerade jag mot stan på min gamla gata…. Trotzgatan…
Vilken nostalgitripp!!!
Kom fram till huset där jag bodde som liten flicka, de som bor där nu , såg att jag fotade, och bjöd in mej på gården, helt fantastiskt!!! Utedassen var inte kvar, och nu var det bara en ägare till hela huset, när jag bodde där var det flera lägenheter. 
Minns dessa gränder, och vet att jag har filmer från när jag går här som 6-åring…
Fina Kristine Kyrka…
Första gången tror jag, som jag går själv på restaurang, åt en god rödingfilé på ” Banken”.
Öde på gatorna en sensommarkväll i stan.


Bilder i oordning, här är entrén till restaurangen 
Hoppas på en god natts sömn, och är redo för nya äventyr i morgon! 

11 kommentarer:

BP sa...

Tusen tack för den fina stadsvandringen. Ska du träffa Paula? Av hennes blogg har jag förstått att Falun är en riktigt trevlig, charmig och fin stad. Och dina bilder bevisar det.
Härligt med en promenad på "Memory Lane" - nostalgi:-) Och så trevligt att de som bor i "ditt" hus nu bjöd in dig. Det hade då inte hänt i Stockholm;-)

Fortsätt och njut av fina Falun!

Ditte sa...

Vilket fint besök! Och väldigt roligt att följa med dig i "din" gamla stad. Så mycket fint att se och kan tänka mig många minnen. Förstår att det var extra fint att komma in på den gård där du vuxit upp. Önskar dig fina dagar. Kram

Äventyret framtiden sa...

Tack för Falun Susjos! Så fint inlägg..ljuvt på något sätt. Barndomsstaden 💗
Ha det riktigt bra på alla upptänkliga sätt!
Kram

Znogge sa...

Så härligt med en tur till Falun och så kul att få se lite mer av din hemstad. Själv har jag inte varit där. Du få traska in i butiken men det hjälper kanske inte. De har väl överlåtit fordran till Klarna. Hoppas du som bra och att tisdagen blir riktigt bra.

Kram

Anna i Portugal sa...

Vilken fin promenad du bjuder på! Att äta på restaurang själv är inte något jag gjort så många gånger heller, maten ser enormt smarrig ut! Hoppas du sovit gott.

Anki sa...

Tack för den fina rundturen i din barndomsstad ... såå trevligt! Jag hälsade på Paula förra året och hoppas ev. kunna göra det snart igen när hon flyttat :)
Kram

Hanneles bokparadis sa...

första gången själv på restaurang... lunch äter jag ofta (?) själv i Göteborg

LillaSyster sa...

Gå in på klarna och pausa/rapportera fel på din faktura. Jag hade gått in i butiken och klagat- men sett till att det blev ett snack med rätt person. Så kul att de var intresserade att visa din barndomsplats. Ha det nu så trevligt!

Guldkryckan sa...

Fin rundvandring där verkligen, jag tackar så mycket.
De där med dalahästarna borde ju ta och skärpa sig kan man tycka, lite surt minst sagt tycker jag. :(

Hoppas du haft kul idag, ha det bäst.

femfemman sa...

Så fint att få komma in i sitt barndomshem. Ett inlägg fyllt av nostalgi. Och visst är det kul att göra något på egen hand? Kram

Paula sa...

Så kul det var att ses idag, som att träffa en gammal god vän! Fina bilder från din memory lane, förstår att du blev nostalgisk. Hoppas vi ses igen när du kommer nästa gång/Kram