söndag 25 augusti 2024

Skyltsöndag

Samma kväll som vi var ut på vår middagskryssning försökte jag ta ett foto på den vackra månen vid Gröna Lund, men fick inte till nåt bra foto med mobilkameran. Men någon annan fick en bra bild, som jag hittade på en Stockholms-sida på facebook, inleder dagens skyltsöndag som BP står för, med denna bild.

Båten vi åkte vår middagskryssning med, heter just Stockholm.

Här är några tips på samtalsvänliga restauranger i just Stockholm.
Sommaren går mot sitt slut, men hoppas verkligen att det blir en bra höst!

Nja, hoppas det blir en varm fin höst innan vintern kommer!

I morgon är det dags för mej att göra en resa solokvist! Är ju ledig fram till nästa helg, så vill passa på att åka till Falun och hälsa på, är lite förkyld, men känner mej på bättringsvägen, så resan ska bli genomförd! Men när jag tittade på tågbiljetten idag så ser jag att direkt-tåget är inställt mellan Borlänge till Falun, och ingen ersättningsbuss eller tåg verkar det finnas. Fick helt enkelt kontakta kundtjänst via en chatt, men de förstod inte heller varför det var inställt, de kunde boka om mej på ett tåg från Borlänge till Falun, fast då hade jag bara 5 minuter på mig att byta tåg, det kändes väldigt osäkert. 
Det hela slutade med att jag själv fick boka en ny biljett och åka över Gävle istället, och byta tåg där, med en väntan på 30 minuter, känns lite mer säkert. Pengarna från den första biljetten swishade SJ snabbt tillbaka. Tänk om jag inte kollat upp biljetten idag?


 

10 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Den månen gick ju inte av för hackor inte, vackert verkligen.
Samtalsvänliga restauranger är ju att föredra tycker jag, hör man inget som jag så är det ju bedrövligt annars.
Tur du kollade upp biljetten där, synd att man ska behöva göra det dock, men det är ju som det är.

Ha nu en fin kväll.

LillaSyster sa...

Hoppas att du får en bra resa och himla tur att du kollade. Jag reser ogärna med tåg, för det är inte pålitligt. Snyggt skyltat!

znogge sa...

Bilden på månen har jag också sett och den är verkligen fin.
Vilken tur att du kollade biljetten i dag och att det löste sig. Lite märkligt att man själv ska behöva ta ansvar för sådant tycker jag. Så skönt att förkylningen inte ställer till det utan du kommer iväg som planerat.
Önskar en fin kväll nu!

Kram

Anonym sa...

Vacker bild på månen över Grönan :) Båten Stockholm såg ut att vara i fint skick :)

Åke sa...

Ovan var Åke ;)

Klimakteriehäxan sa...

Precis som du misslyckades jag med att plåta supermånen, men den där bilden du "lånat" är helt fantastisk!
Den där kroglistan var informativ, den ska jag spara!

Äventyret framtiden sa...

Vilken månbild, fantastisk. Fint att du lånade den och visar den vidare..det förtjänar den verkligen.
Oj, så det ställer till det i tågtrafiken. Skönt att ha lite extra tid, jag skulle ha gjort som du. Ha en fin resa till dina hemtrakter och givetvis, ha det bra också hela veckan du är där.
Kram

BP sa...

Dt har onekligen sina fördelar ibland att jobba natt som du gör. Långledigheter är det ju absolut inget fel på.
Å första bilden - du såg väl Åkes tema nästa vecka? Den bilden har passat perfekt till temat. Och den som fotade måste ha världens värstingkamera med teleobjektiv. Och så orange var faktiskt månen här, fast dagen innan fullmåne.
Kul med Falun, mindre kul med SJ. Otippat att de swishade pengarna till dig så snabbt, men perfekt såklart:-)
Hoppas du kommer fram ordentligt och att SJ inte strular mera. Ha en riktigt fin semester i Falun!

Tusen tack för din fina skyltning och länken:-)

Ditte sa...

Fint skyltat! Och himla tur att du kollade upp resan. Tänk att det ska vara så knepigt för SJ att få tågen att gå- Och sen vill man att vi ska ta tåget. Pust. Bra att du fick pengarna tillbaka och så snabbt. Trevligt med ett tur till Falun när du nu är ledig några dagar.
Tycker du fick till en jättefin bild på månen när ni var ute på er kvällstur. Fint med Grönans ljus. Bra med tips på krogar som är pratvänliga. Vad gäller Tennstopet så blev jag lite förvånad men det handlar nog om var i lokalen en får bord.
Önskar dig nu fina dagar i Falun.
Kram

Paula sa...

Suck, SJ och Dalatrafik i ett nötskal! Åker sällan tåg men jösses vad mycket krångel det var när jag hälsade på i Finspång hos Anki. Hoppas hemresan synkar bättre! Ja om knappt fyra månader är det jul! Blev nostalgisk då jag såg Hotell Reisen, den blev ofta en anhalt på hemvägen från banken. Inte så bra alla gånger, de hade trevlig pianounderhållning dessutom...Nostalgi...Månfotot var magiskt! Kram