onsdag 7 augusti 2024

Kolmården dag 2

Efter en god frukost...
 

...sa vi hejdå till Vildmarkshotellet...


....och gjorde oss redo för ännu en dag på Kolmården.

Bamses värld var en höjdare för Samuel, så många karuseller av olika slag, och se så de har byggt upp Farmors hus där på höjden.
Vi hälsade på getterna som man fick klappa...
Hur söta och tama som helst.
Så var det dags för fågeluppvisning...
...och jag blev sååå fascinerad av rovfåglarna !








Den här fågeln var så imponerande, de var två stycken som flög dit viltvårdarna visade, fantastiska fåglar!

Så lite apor...




Till sist den ståtliga gorillahanen som kallas för silverryggen,  lever med sina tre honor med ungar, och tänk att den äter "bara" grönt som blad, grenar och örter.

Jag och min man åkte hem vid 15-tiden, men lilla familjen gick tillbaka till Bamses värld för att åka lite mer karuseller! Fantastiska dagar på Kolmården!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår att ni haft jättefina dagar tillsammans. Och verkligen roligt att Samuel uppskattade besöket så mycket. Minns att bra barnbarn också gjorde det i yngre åldrar. Just att bo kvar på hotellet här tyckte vi också var väldigt bra och då finns ju all tid i världen att uppleva mycket av det mesta.
Önskar nu en fortsatt bra vecka hemma.
Vi åker till Narvik i morgon och ska ta oss i min pappas fotspår. Ja, någon skidåkning blir det inte. Men tåg från Narvik till Luleå. Pappa skidade ju. Själv skadad i magen och dragandes i pulka på en fransk skadad soldat. Nåja, pappa tog sig en bit över Riksgränsen och hamnade i Kiruna. Blir nog ganska känslomässigt även att ta tåget.
Kram

Ditte sa...

Här blev jag anonym...

BP sa...

Inte visste jag att Kolmården bjöd på sådana föreställningar också. Inte riktigt min "cup of tea", men imponerande ändå. Vad tyckte Samuel?
Å du - frukosten såg yummie-yummie ut:-)

Äventyret framtiden sa...

Så underbart för er och för Samuel att få vara med om allt detta fina, spännande. Vilka fina minnen det blir . Tack säger jag också som aldrig har varit till Kolmården. En otrolig plats!
Kram

LillaSyster sa...

En trevlig park, syrrans familj bor ju där så trollungarna är ju uppvuxna med årskort och kan parken utantill, eller kunde iallafall. Underbara Bamse, han börjar ju bli till åren men han är ändå tidlös- hans filmer går i ett lagom tempo och med bra budskap. Ha en bra torsdag!

Znogge sa...

Det är verkligen något visst att börja dagen med en god hotellfrukost. Hemma äter jag inte så mycket men det tar jag igen när vi bor på hotell.
Vilken härlig dag nummer 2 ni fick så jag förstår att ni är nöjda med er lilla resa.
Önskar en fin torsdag nu!
Kram

Annette sa...

Så mysigt! Jag får flashbacks från när tjejerna var små och vi också bodde på vildmarkshotellet, tittade på de maffiga fåglarna och gick in genom portalen med Bamse, och tjejerna tyckte att det var så spännande med ljudet av lejon :) Ha det fortsatt fint! Kram