fredag 30 augusti 2024

Fem en fredag


 Elisamatildas "Fem en fredag" har idag temat : "Old school".

1. När hyrde du senast en film?

Trodde det var på SF Anytime och filmen "A man called Otto", men det kan vara att jag streamat den från Netflix också? Bra var den i alla fall, absolut sevärd, trots att man har Rolf Lassgårds karaktär i minnet från den svenska originalversionen "En man som heter Ove". 

2. När ringde du senast för att beställa något?

Möjligen ringde jag för att beställa pedikyr nere på Mall of Scandinavia, men numera kan man även där boka direkt på appen "boka direkt".

3. När skrev du senast ett handskrivet brev?

Inte så länge sedan, några veckor sen, brukar skriva till min syster.

4. Vem känner du som fortfarande har hemtelefon?

Vet ingen ?

5. När faxade du senast ett dokument?

2022 , på mitt jobb. Om vi hänvisar patienten utomläns, så måste vi faxa deras journal, oftast blir det till Uppsala, men även Västerås ,Nyköping och Eskilstuna. Numera är jag ju på eftervården, där blir det inte så mycket faxande nattetid.

Och apropå mitt jobb, strax dags för en natts jobb, osäkert om det kommer mera regn, så möjligen blir det bilen till jobbet ikväll!


10 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

En man som heter Ove tror jag sett i svt, det mesta visas där efter några månader.
Fast nu har jag faktiskt köpt två biobiljetter, dejt med maken imorgon efter hans orkester. Jag har inte sagt vilken film... Sommartider med Per Gessle, lite nostalgi när vi var unga och kära och dansade mycket 💕

BP sa...

Visst ja - tekniken må ha gått från klarhet till klarhet, men inom sjukvården faxar man fortfarande. Märkligt egentligen.
Har aldrig hört talas om "A man called Otto", men kul att originalet var svenskt. Det brukar ju vara tvärtom...
Ja, jag skulle absolut ta bilen till jobbet om jag var dig. Här är det aprilväder just nu - minus hagel och snö då;-)
Önskar dig en dräglig natt!

femfemman sa...

Lärde mig aldrig faxa. Vi hade en fax på skolan, men jag fick be ombhjälp de få gånger jag använde den. Känns dom den "trenden" snabbt gick över.
Vi har fortfarande fungerande hemtelefonnummer. Apparaten som har till har jag numera tagit bort. Var en som ringde för några månader sedan. Jag hade glömt bort hur man gjorde för att svara! !! Ha en fin och lugn natt! Kram

Znogge sa...

Den fasta telefonin är nog ett minne blott misstänker jag. Sedan har vi kvar vårt nummer eftersom vi har IP-telefoni. Det kostar inget och den används inte. Det visade sig vara dyrare att ta bort den. Märkligt men sant.
Hoppas du får en behaglig arbetsnatt!
Kram

BP sa...

Svar: Det ÄR/var min hemtelefon som är "inbyggd i en bokhylla. Så den får vara kvar som antikt föremål i bokhyllan. Orkar inte att bygga ned hela bokhyllan...

Guldkryckan sa...

Lassgård var ju verkligen bra i den rollen, fast han är väl alltid bra i sina roller förstås, bra skådespelare.
Till jul spelar han Fälldin i den nya serien om U137, ska bli kul att se och spännande.
Fax har jag nog bara använt en gång, var väl västtrafik som ville ha något faxat från skolan jag arbetar på, hoppas det kom fram, ingen aning.

Tillönskar dig en fin lördag och inget regn. ;)

Janerik Sundh sa...

En man som heter Otto tror jag kom på Netflix alldeles nyligen. Jag har tänkt se den snart. Ska bli intressant, Rolf Lassgård var ju suverän som Ove och jag tror att Tom Hanks också är det som Otto.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Bra där att skriva brev för hand.....
Trevlig helg!

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar. Jo, jag kände igen mig i några svar.
Vad gäller att hyra film har jag nog aldrig gjort det. Jp, för många år sedan och då i en videobutik.. Men filmen du visar har jag sett på bio och likaså den svenska varianten.
Beställa något? Tja, i samband med en kryssning för att ändra hytt. Och så ringer jag till frissan Lotta för att beställa tid.
Ja, detta med att skriva och få brev kan jag sakna. Skulle vilja bli bättre på det.
Och att faxa något? Säkert när vi 2007 skulle flytta till Peking.
Önskar dig en lugn natt. Kram

Kina sa...

Vad härligt att brevväxla med syrran! Det kanske man ska börja med.