fredag 2 augusti 2024

Fem en fredag


 Idag var det dags för Samuels första klippning, blev så glad att sonen och Samuel följde med till min frissa ända ute i Kungsängen, och att Lotta hade tid att klippa Samuel medans jag satt med mina slingor i håret. Han var så duktig och satt alldeles still i stolen, nåja han tittade på Lottas Ipad på något barnprogram under tiden, men ändå! Samuel blev efter sin klippning en kopia på hur sonen såg ut när han var i den åldern! Det är nåt speciellt med första klippningen, på pojkar i alla fall!

Elisamatilda är tillbaka från semestern och kör sin " Fem en fredag" som idag har temat "statuscheck"

1. Vad har du spenderat tid på den senaste veckan?

Tagit vara på mina lediga dagar mellan nattpassen, så Tällberg fick ett besök och såg showen Diggiloo på Dalhalla. Liksom en kryssningstur på Mälaren ut till Drottningholm.

2. Hur var din juli månad?

Halva juli hade jag semester som spenderades på landet, och med besök av Lilla familjen, lite jobb blandat med roligheter ,som en kryssning i skärgården med goda vänner, besök på deras lantställe, ja en fin juli månad har jag haft.

3. Har du några planer i augusti?

Ja, helt otroligt så är vi bjudna på bröllop, och vi ska fira en 80-åring, ...och möjligen får jag äta surströmming!

4. Vad väntar nästa vecka?

Ett besök på Kolmården med Lilla familjen!

5. Vilket har hittills varit sommarens bästa ögonblick? 

Oj, svårt att säga, det har ju varit så många fina ögonblick denna sommar, men nog är tiden som spenderas med barnbarnen ett av de bästa i sommar.

9 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Mysigt med den lilla kopian!
För flera år sedan vistades jag tre surströmmingsfester...
Här blir det fyraårskalas och annat.

znogge sa...

Det är något speciellt med den första klippningen och en riktig frisyr. Plötsligt blir de så stora...
Att tillbringa tid med barnbarnen är alltid kvalitetstid så den njuter vi av.
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Så härligt med så många fina inslag i sommarfirandet för din del! Och än är det ju inte slut! Jag blir lite inspirerad av dina utflykter, ska försöka få med mig Maken på nåt litet äventyr (men det är inte enkelt ska du veta...) Ha en fin helg!

Klimakteriehäxan sa...

Glömde kommentera klippningen: superkul att "ärva" frissa mellan generationerna!

BP sa...

Det var en lång resa - hela vägen från Vendelsö till Kungsängen, men det var det värt. Det gäller ju att ha "förtroende" för frisören vad gäller en första klippning, och att se farmor "under arbete" samtidigt som Samuel klipptes är ju perfekt. Å jag som ÄLSKADE Samuels "original frisyr" - hahaha;-) Kul att Samuel nu blev en kopia på sonen i samma ålder, för jag minns att du tyckte att han liknade sin mamma...

Ja, du/ni har verkligen njutit av juli månaden och gjort det bästa av era lediga dagar. Suveränt!

Bröllop - är det Samuels pappa som ska gifta sig med hans barns mamma;-) Att fira en 80-åring - kul!!!

Kina sa...

Du ser ut att ha haft en bra sommar. Det är härligt när man har lite mer tid att umgås med barnbarnen, att få rå om dom lite. Familjen H, som jag kallar min sons familj, har oxå samma frissa som mig. Trevlig helg!

Ditte sa...

Vad roligt! Och Lotta är ju bara bäst. Tycker jag också. Visst är det något speciellt med småpojkar och deras första klippning. Kul också att det var Lotta som första gången klippte sonen. Fint att du fick skjuts hit. Underlättar nu när pendeltågen inte går hit.
Roligt att läsa dina svar och en bra sommar har det ju varit. Och roligt också med födelsedagsfirande och bröllop.
Trevligt nästa vecka med en tur till Kolmården. Minns våra resor dit när barnbarnen var små...
Kram!

Paula sa...

Åh, ska ni till Kolmården! Vi har resonerat som så att tjejerna är lite små ännu för att få ut så mycket av det besöket, i synnerhet då vi måste åka tåg o övernatta osv. Kanske kan vi fundera på det till nästa sommar.
Ni har verkligen haft mycket mysigt som pågått under sommaren, ni har använt tiden väl! Och ännu är det sommar kvar, minst en månad. Kul att komma på bröllop, är det inom familjen? Kram från pörtet

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

De blir så stora pojkar efter första klippningen också, förstår dig med tanken där.

Kul med både Tällberg och snart Kolmården. Det är härligt att komma iväg på saker 🙂