lördag 27 januari 2024

Bokcirkelträff i Viksjö

Det var väldigt trevligt att komma in i värmen , för ute snöade det och blåste, hemma hos M så sprakade en brasa i den öppna spisen, och vi välkomnades med bubbel och ostar.
 
Ett fint dukat bord där förrätten var inspirerad av värdinnans resa till Vietnam och Kambodja som hon nyss kommit hem från. Förrätten bestod av vietnamesiska vårrullar med en god sås till.

Varmrätten glömde jag fota! Långbakad fläsksida med tillbehör, mums! Till kaffet smakade denna paj väldigt gott, som bestod av både rabarber och plommon, vi fick vaniljglass till denna goda paj!
Vi pratade om böckerna som vi läst ; Svalors flykt av Majgull Axelsson, och en del hade också läst den andra boken ; En bra dag att dö av Carina Bergfeldt. 

Jag har läst Svalors flykt, först halva boken, sen var jag tvungen att läsa något annat ett tag innan jag fortsatte med Svalors flykt, den är tung att läsa då den handlar om utsatta barn och för tankarna till "Lilla hjärtat". 

Inför nästa bokträff ska vi läsa en av dessa två böcker på bilden, eller båda om vi vill. Jag tänker börja med :"Folk som sår i snö" av Tina Harnesk.

Nu är det hög tid att göra sig i ordning inför kvällen, vi ska träffa våra vänner ute på Bistro Renard, innan vi går vidare till roligheter på Rival ikväll! 


9 kommentarer:

LillaSyster sa...

Mmm så mycket gott! Inga böcker jag känner igen, ska googla dem. Ha en bra eftermiddag =)

Znogge sa...

"Under stjärnorna i Paris" tyckte jag var väldigt bra men den andra har jag inte läst. Majgull Axelsson skriver ofta om ganska så tunga ämnen och så även i sin senaste bok men jag tyckte den var bra. En trevlig kväll fick ni och så mycket gott ni blev bjudna på.

Önskar en lika trevlig lördagskväll för jag förstår att det finns hopp om den.

Kram

Paula sa...

Era bokträffar är så mycket mer, det är god mat i en trevlig miljö i mysigt sällskap! Jag har lyssnat på Folk som sår i snö, jag var lite kluven faktiskt. Inte lika entusiastisk som kritikerna... Den andra boken har jag inte läst.
Ja jisses, om du inte jobbar så festar du, vilken energi! Trevlig kväll, du kan passa på att fota lite skyltar ikväll då? '
Kram

Guldkryckan sa...

Lite dyster läsning förstår jag, men är väl givande ändå antar jag i all min okunskap.
Lycka till med läsningen av de nya böckerna.

Vietnamesiska vårrullat låter gott, mums.

Ha det fint nu. :)

BP sa...

Inga deckare här inte;-)
Yummie, yummie för färska vietnamesiska vårrullar. Älskar den förrätten:)
Kul med uppvärmning på Bistro Renart, där maten är helt i min smak.
Ska ni kolla på Orup ikväll?
Ha en riktigt trevlig kväll och NJUT!!!

Anna i Portugal sa...

Under stjärnorna i Paris är en trevlig bok tycker jag. Den andra har jag ingen koll på. Verkar vara en trevlig bokklubb du är med i :) Ha en skön lördagskväll!

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Men så mysigt det låter. Bubbel är verkligen en stor favorit för mig, gott och mysigt.

Ditte sa...

Vad trevligt att ses i bokcirkeln. God mat och dryck piggar ju också upp.
Har läst "Svalors flykt" och "En bra dag att dö på". Tyckte båda var bra, men visst var de stundtals tunga.
"Under stjärnorna i Paris" och "Folk som sår i snö " har jag lyssnat på och uppskattade båda.
Är för egen del väldigt glad för vår bokklubb och böcker ger ju mycket glädje och inte minst att prata med andra om det en läst.
Vilken trevlig kväll. Funderar på om det är Orup ni ska se och lyssna till-
Kram

Åke sa...

Alltså MUMS på riktigt :)