fredag 5 januari 2024

Färgsprakande fem en fredag


 Färgsprakande fredag står Lillasyster för, som nu njuter av sol och värme i Puerto Rico. Jag bjuder på "Best 9" av mina inlägg på Instagram förra året, allt från ESC i Liverpool, till reoperationen av mitt CI, bröllop, sommarbilder, Grekland och Järvsö, en blandad färgglad kompott.

Vi går över till Elisamatildas "fem en fredag" : Nystart II

1. Vilken är din närmsta nya plan för året?

Bör verkligen komma igång med träningen igen, har ju slutat som friskis-instruktör, och blivit lat!

2. Vad är något du vill göra under 2024?

Planera in lite resor, och såklart spendera en massa tid med barnbarnen!

3. Vad vill du göra bättre i år?

Sova bättre, min sömn är inte bra nu, men vet att nattsömnen under vintern brukar vara dålig, det är väl en nattjobbares vardag!


4. Har julen åkt ner än?

Fram till den 8/1 så kan man få slänga granen här utanför vårt hus, så min man började idag att "skala av" granen, man vill ju inte ha hela hissen full med granbarr! Men jag tyckte den var så fin, och hade gärna haft kvar den över helgen, men redan på måndag är det ju den 8/1, och vi ska ju jobba hela helgen så...


5. Hur brukar januari kännas för dig?

Oxveckorna ja, "den kalla mörka högvintern"...stämmer bra, mörk och kall...och lång!

Idag skulle jag köra själv till ICA Maxi i Solna och storhandla, har varit där en gång tidigare, då körde min man. Jag brukar ju annars handla på ICA Maxi vid Häggvik då jag ofta är där i krokarna på F&S. Men i Solna har de garage, och slippa dra en kundvagn i snön lockade. Tror ni jag hittade? Näe, hamnade i Sundbyberg och körde bland spårvagnarna, suck! Till slut dök ICA Maxi plötsligt upp i alla fall, och jag hittade till garaget. På hemvägen blev det fel igen, och ja, hade google maps igång. Var helt slut när jag äntligen var hemma! Suck! Nu laddar jag om för en helg på jobbet...


13 kommentarer:

BP sa...

Du och din man gjorde precis samma sak som min bästis Yvonne och hennes man. Hon berättade att granen inte barrade alls... tills dom rörde den. Så var det kört. Det ser nog likadant ut hos er. Vad är det för fel på plastgranar?;-)
Annars har du ju dina "vanliga" planer som garanterat innehåller några resor till Mellon och ESC och minst två resor till solen, eller hur:-)

Och ditt collage är verkligen färgglatt:-)

LillaSyster sa...

Tack för spraket =)
Oj vad barr på golvet. Minns en julgransplundring som barn när vi åt tårta i en ring på golvet vid granen och det barrade ner i grädden- men vi åt med barr i =) Jag är glad att jag bor i en mindre stad där jag hittar. Hittar hyfsat även i grannstaden. Hoppas att du får en lugn jobbhelg. =)

Hanneles bokparadis sa...

Ljust och soligt här minus 12 grader, fin årsammanfattning, god fortsättning!

tant Hannele sa...

jag kör inte längre i Göteborg, tar spårvagnen 🚃

Paula sa...

Blir kallsvettig när jag läser om din bilkörning....har aldrig kört bil i Stockholm, bevare mig väl, hade väl ännu åkt runt i någon rondell..
Trist att du har svårt att sova, jag har hela livet haft bra sömn, även då jag jobbade långa dagar och kvällar på värdshuset. Men är man för trött och har liksom gått över gränsen då är det kört..
Du har ett varierat och spännande år att se fram emot, här går vi nog i gamla spår, hoppas att min bästa kompis orkar med livet ett bra tag till. Han har varit kass i magen i över en vecka nu, får bara risavkok och lite kokt fisk, snart är han alldeles genomskinlig och bara skinn och ben...
Kram

znogge sa...

Här får granen stanna lite till men jag förstår att ni passade på att bli av med den.
Att planera för resor är alltid trevligt och dessutom ett nytt barnbarn på gång så det finns att se fram emot.
Ibland är det enklast att hålla sig till bekanta trakter men förhoppningsvis hittar du nästa gång.
Hoppas att det blir en bra natt på jobbet!

Kram

Ditte sa...

Vad roligt att se dina nio mest omtyckta bilder på Instagram.Och färgsprakande är de absolut. Varierande också. .
Kul också att se dina svar på veckans frågor-
Detta med träning är jag igång med. Till viss del för att det finns mycket att stärka så jag inte ska ha så ont i ryggen.
Även resor finns med hos oss.
Förstår att din sömn blir svajig av nattjobben men svårt att få bukt med det hela.
Gran har vi inte haft någon och väldigt lite av det mer juliga förutom adventsljusstakarna och de åkte ut igår. Nu är vanliga lampor på plats och det kändes bra.
Att spendera tid med Samuel förstår jag ligger högt på listan-
Ja , detta med Stockholmstrafiken är knepigt och Google maps är inte alltid tlll hjälp- Men bra jobbat.
Önskar dig nu en lugn natt på jobbet.
Kram

Anna i Portugal sa...

Det kan vara enormt krävande att köra bil. Särskilt i storstäder med massor av bilar omkring en. Här är det lugnare, mycket lugnare. Inte ens alltid jag möter en annan bil när jag kör.. :)

Guldkryckan sa...

Kan väl vara fint med lite vila från träningen, kan jag tänka som inte
motionerat sen 13 årsåldern. 😉

Jobbigt med att hitta förstår jag, själv tar jag ofta fel spårvagn när jag ska ner på stan efter kneget, jag är totalt kass på att planera ibland.

Tillönskar er en fin dag.

femfemman sa...

Inte lätt att hitta. även om man tror att man känner vägarna. Det blev en omväg ut från Malmö igår, då vi tog bilen från dottern till Operan. Karin och Ava cyklade lika snabbt dit, som vi körde. Jag kollade foggle maps efter bästa rutt. Maken lyssnade inte på min/ googles vägbeskrivning, utan valde E6- hänvisningarna. E& går både norr och söder ut. Vi hamnade en bra bit i sydlig riktning, innan det blev rätt. Svårt att se var man är i mörker... Ha fina- lagoma- arbetsnätter!

Kina sa...

Kan instämma i många av dina svar: barnbarn, resor och oxveckor. Men granen får stå kvar, lääänge!
Har aldrig haft problem med att somna, men det har blivit sämre med åren. Men nu när jag inte har något att passa så kan jag bara ligga där och tänka: Jag vilar i alla fall och får ligga här hur länge jag vill!
Jag gillar att köra bil, men skulle aldrig komma på tanken att köra i en storstad! Tycker du var duktig som kom både dit och hem. Säger som Paula: Skulle nog fortfarande köra runt i en rondell!!
Ha det gott!

Anonym sa...

Du får försöka komma igång med motionen igen då. Jag funderar ibland på om man skulle prova Kallurs app.

Mrs Calloway sa...

måste också komma igång med träning. har haft ett alltför långt uppehåll p g a pandemi och biverkningar efter en olyckligt placerad covidspruta. hoppas också på någon resa och barnbarnsträffar. julgranen åker ut barr för barr med det snaraste. det blir ett styvt arbete. barnbarnen skötte själva pyntandet. hoppas att du får ett fint 2024!