måndag 22 januari 2024

Glad måndag och selfie #4


 Det är alltid en glad måndag efter jobbhelg, Carita håller i glad måndag temat. Måndagar kan ju vara lite tråkiga efter en ledig helg, men när man som jag jobbar på obekväma arbetstider ,så kan en måndag verkligen kännas som en fredag!

Dagens bild har med veckans selfie som Klimakteriehäxan håller i : en selfie om matvanor!

1. Det äter jag för lite 

Möjligen kan jag äta ännu mer vegetariskt..

2. Det äter jag för mycket

Chips och rödvin ...

3. Det bjuder jag på ofta 

När familjen är här har de nog fått äta chili con carne fler än en gång...

4. Det är bra fredagsmys 

Libapizza! (+chips och rödvin!)

5. Det är gott när man är lite sjuk  

Varma koppen?

6. Det fick mig att bli eller inte bli vegetarian/vegan:

Jag är en allätare också, precis som Klimakteriehäxan. Äter mycket grönsaker, men avstår inte från kött och fisk, möjligen äter jag inte såå mycket kött, köper mest köttfärs. Favoriten är dock varmrökt lax med stekta morötter med riven vitlök och kalvfond, keso toppat med koriander!

 

10 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Varma Koppen var för längesedan, tror jag gillade mest deras fruktsoppor.

znogge sa...

Klart att en måndag blir som en fredag då! Lite gott måste man unna sig tycker jag.
Libapizza och ett gott rött vin är perfekt fredagsmys skulle jag vilja säga :D

Kram och god kväll!

BP sa...

Chips och rödvin - hahaha! Salamichips och vitt vin för mig. Vi kompletterar varandra rätt bra här tycker jag. Chili con carne - är det en specialitet som du är bra på att laga så...
Varför ska du äta mera vegetarisk om du är allätare och gillar kött?! Din man verkar ju vara förtjust i kött, medan du ofta väljer fisk när ni är ute och äter, så...
Varma koppen - ÄLSKAR den! Den är min räddningsplanka varje dag under den här eländiga långa och kalla vintern. Mina favvon är Minestrone, Redd kyckling och Redd grönsak - hahaha:-)

Klimakteriehäxan sa...

Jaaa Susjos, vad vore livet utan lax? Som går att variera i oändlighet, nästan. Barnbarnen älskar också lax! Men visst är det både praktiskt och gott att vara hängiven allätare? Tack för dina svar, ha en fin fortsatt vecka!

Kina sa...

Chips och rödvin, farligt, farligt men härligt, härligt! Chili con Carne är ju jättegott, men då är det det där med bönorna. Men ibland får man ta det, och njuta av stunden när man inmundigar det goda! 🥴 Och soppa är lättsmält när man är sjuk, helst fruktsoppor och ett rostat bröd. Lax i alla former är gott! Blev bjuden på laxpudding i lördags, och det var en rätt som jag nästan glömt bort! Jättegott! Ha en bra vecka!

Anna i Portugal sa...

Kul att läsa dina svar! Lax är jättegott i alla varianter tycker jag. Gjorde den där asiatiska rätten du la ut recept på häromdagen. Så gott, en ny favorit här. (vi använder sojafärs).

LillaSyster sa...

Mmm lax! Mmm chips och rödvin! Men ost och rödvin är snäppet bättre =)
Härliga svar och att vara allätare tror jag är bäst - kroppen behöver ju lite av varje i lagom mängd och själen behöver sitt.

Annika sa...

Lax ja! I alla former! Rödvin!! HELL TO THE YES!!! Godaste.
chips, farligt gott.
Chili.--OH ja!!!!
Varma koppen gillar jag faktiskt väldigt bra. HIHI.
Kramen!

Hannas krypin sa...

Äter inte alls mycket lax. Tyvärr måste jag säga, egentligen tycker jag att det är väldigt gott. Aldrig testat libapizza men är sugen på att testa.

Paula sa...

Stekta morötter! Skojar du? Det har jag aldrig ens testat eller blivit bjuden på! Äter rätt mycket morötter, både råa och kokta, men stekta...nu måste jag testa. River du moroten eller bitar du, ser ut som rivet på din tallrik. Steker du i smör eller olja? Kryddar du med något? Jag älskar också lax. Ska inhandlas idag för att sedan göra en laxsoppa någon dag. Jag är lite soppfreak. Kram