fredag 26 januari 2024

Färgsprakande fem en fredag


 Lillasyster håller i "färgsprakande fredag", och jag minns dessa figurer från min barndom, känner ni igen dem? Det är choklad i dessa förpackningar, och min pappa målade av dem, de blev tavlor som satt ovanför min säng, det var skrivet en liten text till varje tavla, texten fanns på chokladförpackningen, och jag minns än idag en del texter, t.ex Glader: "Jämt jag är på gott humör, sjunger och trallar i ett kör". Undrar var i källarförrådet dessa tavlor finns?

Elisamatildas "fem en fredag" har idag temat : Ruta

1. Vad tittar du helst på?

Kriminalserier, drama. Nu gillar jag också Robinson, Mästerkocken, På spåret (typiskt, missar kvällens final) Idol , Stjärnorna på slottet.

2. Vad tycker du är tråkigt på TV?

Tittar inte på politik, en del sport som Formel 1. Har aldrig sett "Bäst i test".

3. Vilken streamingtjänst eller kanal används mest hos dig?

Jag ser mycket på TV4 och SVT, och deras playkanaler. Netflix och HBO är de kanaler som också används, min man tittar mycket på CNN,BBC och Discovery.

4. Vad skulle du byta ut TVn mot?

Böcker!

5. Vad tittade du på senast?

Jag och min man tittar på "Bron" säsong 1, bättre sent än aldrig! 


Äntligen lite långledig är jag nu, med en hektisk men rolig helg framför mej, börjar ikväll med en bokklubbsträff i Viksjö!

14 kommentarer:

Znogge sa...

Visst minns jag chokladen och det mycket väl. Jag kommer ihåg att man valde med omsorg vilket omslag man ville ha. Hoppas tavlorna finns kvar för det kan kanske vara något för barnbarnen.

Jag noterar att vi ser ungefär samma program på TV. "Bäst i test" har jag sett och det beror på att Husse tycker det är väldigt bra. Jag är väl inte lika road kan jag säga och Formel-1 är det inte tal om!

Så skönt med lite långledighet och det verkar finnas gott hopp om helgen!

Kram och god fredag!

LillaSyster sa...

Du måste ju leta upp din fina barndomsskatt och hänga på väggen ♡ antingen hos dig eller hos lilla familjen. Tack för att du är med och sprakar! Trevlig helg =)

Hanneles bokparadis sa...

Dessa fina tavlor på dvärgarna kanske passar hos barnbarnet. På spåret tittar vi nog ikväll, finns ju kvar på play.

Klimakteriehäxan sa...

"Bron" minns jag som superbra.
Dina dvärgar - vilken fin anekdot, tänk att din pappa gjorde det där!
Själv ser jag fram mot kvällens final i tågåkningen.

Paula sa...

Du har energi för minst två, men kanske får man också mer energi när man förbrukar en del, det ena ger det andra. Du har väl hunnit läsa bokcirkelboken? Dvärgtavlorna måste du ju finna på, de blir ju himla roliga att kika på för grabbarna bus så småningom.
Helgkram från pörtet

BP sa...

Snövit och de sju dvärgarna i choklad. Det var en kul idé och ännu roligare med din pappas initiativ att måla av dom och göra tavlor. Så händig din pappa måste ha varit.

Kriminalserier och drama tittar jag också på. Dessutom delar jag din mans intresse för BBC bland annat. F1 och golf måste vara det tråkigaste sakerna att titta på. "Bäst i test" har jag sett trailer av, men jag klarar inte av denna korta och fåniga David Sundin - oooops! Netflix och NBO har jag inte.

Bra att du kollar "Bron". En av de bästa serier som gjorts i Sverige/Danmark.

Skoj med långledigt! Och som vanligt är du fullbokad:-) NJUT!!!

Ditte sa...

Ja, då. Visst känner jag igen figurerna du har med. Vad roligt att din pappa målae av dem och att det blev till tavlor men en liten text till. Så gulligt.
Kul att läsa dina svar.
Känner igen mig i flera av dina svar. Dock tittar jag aldrig på Idol. Har sett programmet ett par gånger men det är inget för mig. Men "PÅ spåret" gillar jag och "stjärnorna på slottet". Har svårt för program där det skriks och de som medverkar har roligast.
Nr. 2 Stämmer på mig också likaså nr 3 och 4.
Så skönt nu med långledigt och att det blir en rolig och avkopplande helg
även om den blir hektisk.
Kram

Mrs Calloway sa...

deckarserier, dokumentärer typ serien om Tom Alandh och om musikerparet Dominique. den senaste dokumentären som jag ser på helt förhäxad är Frostbiten. de handlar om människor som bor i Alaska och tampas med kylan, snöstormar och maten för dgen som de får jaga och fiska sig till.

it_is/Anette sa...

Ja dom chokladbitarna kommer jag ihåg. Roligt att veta att det fanns tavlor av dom, och text för det var ju inget ialla fall jag tänkte på när jag var liten.
Ha en fin helg

Hannas krypin sa...

Vilken trevlig motiv det blev på tavlan som din pappa målade till dig. Brukar inte heller se Bäst i test men som jag skrattade när jag såg det igår.

en vanlig man sa...

Visst känner jag igen godiset, dock fanns inte "CAP"-ordet på godiset på min tid.

Janerik Sundh sa...

Mästerkocken ser jag ibland, den är underhållande. Robinson har jag inte sett sedan första säsongen. På spåret såg jag igår kväll, du har något att se fram emot.
Politiken har förstörts av sociala medier skrev Jaron Lanier för ett antal år sedan, han har rätt. Bodil Jönsson, hon skrev boken 10 tankar om tid, hon var en av de lärde i Fråga Lund för länge sedan. Hon har skrivit en ny bok nu "Så fint att kunskap finns!", den ska jag läsa. "Idag står svenska partiledare, vuxna människor och vrålljuger och levererar hugskott på hugskott, så det är inte konstigt att det smittar av sig" sa hon i en intervju i Icakuriren härom dagen. Jag minns en tid för inte så länge sedan då då en politiker som ljög han försvann direkt från politiken. Idag ljuger alla!

Anna i Portugal sa...

Jag gillar oxå mästerkocken och På Spåret. Hoppas du får en finfin helg!

Kina sa...

Dom där små figurerna har jag inget minne av.
På spåret är kul tycker jag. Vad duktiga dom var igår. Stjärnorna på slottet ska jag titta på i kväll, men jag tycker att det börjar bli lite urvattnat.
Politik och sport får mig att använda off-knappen!
Bron var ju verkligen en bra serie.
Önskar dig en härligt ledighet nu! Kram!