lördag 5 februari 2022

Äntligen Melodifestivalen!!!


 Så var det dags, nånting kul som händer denna vintermånad : Melodifestivalen! Tur i oturen så avbokade vi biljetterna vi skulle ha köpt via melloklubben till Göteborg nästa helg, för jag visste ju inte när jag skulle bli opererad, likaså hotellet är avbokat. Nu blir det ju ingen melloturné över huvudtaget.

Men Melodifestival blir det, och ikväll den första deltävlingen! Har fått höra en minut av alla låtarna, men det är hur svårt som helst att tippa hur det går ikväll innan man sett dem framträda. Men gör ett försök. Robin Bengtsson är favorit, jag vet inte ja, tyckte låten var väldigt snabb?  Andra finalisten Theoz, eller möjligen Omar, som jag nu placerat till semifinal?  Hoppas verkligen på Shirley Clamps ballad, men vet inte jag?   Cornelia ( dotter till Jakob Samuelsson i bandet The Poodles) har jag placerat sist, men hon verkar visst ha en chans att ta sig vidare. Och man ska inte räkna ut skåningen Danne Stråhed och låten Hallabaloo!

Ja, snart vet vi, låt bästa man eller kvinna vinna!

Orsakullan undrar : 

  1. Nyttigt är alltid…
  2. ..nästan alltid gott, jag är väldigt förtjust i alla sorts grönsaker och bönor och frukt.

8 kommentarer:

Ditte sa...


Förstår att du längtat och klart detta blir en höjdpunkt. Synd med Göteborg men kanske kan du komma till någon deltävling i Stockholm
Här får kvällens program stå på i bakgrunden. Antar att de flesta låtarna och artisterna går mig helt förbi. Men Tusse och förra årets bidrag var något annat. Såg honom just nu och jag gilla både honom och biten.
Kanske blir det någon bit jag i morgon kommer ihåg från i kväll. Hoppas-
Önskar dig en fin kväll.
Kram

BP sa...

Äntligen, så som jag längtat;-) Ja inte direkt efter Mellon, utan efter dina tips. Pratade med bästisen Yvonne idag. Hon och några till har köpt och fått biljetter till semifinalen på Friends. Tänkte på dig direkt!

Du är ju alltid så bra med dina tips, så jag förlitar mig på dig;-)

Njut nu framför tvn:-)

Ditte sa...

PS Är i gång och måste säga att jag fastnade för "Moving like that". Kanske blir det fler låtar jag gillar.
Kram

Ditte sa...

Jag igen!
Gillade också Cornelia och fastnade för henne. Kul att hon gick direkt vidare.
Och en bra deltävling! Får nog ändra mig.
Kram

BP sa...

Svar: Såg bara snabbspolningen. Då tyckte jag om låt 1 (den grönklädda tjejen), låt 2 (den söta Theoz) och låt 3 (Shirley Clamps). Hallabaloo - OMG! Nästan varje år är det men någon gammal gubbe eller gamla gummor. Vad är poängen? Ooooops, nu var jag inte trevlig;-)
Bengtsson, vinnaren alltså minns jag ingenting av. Så låten kan inte ha varit "bra";-)

Grattis till finalbiljetterna! Är såååå glad för din del. Den festen är du såååååå värd:-)

Ama de casa sa...

Jag tittade inte igår fast har kollat facit vilka som gick vidare. Kanske tittar jag idag på play, fast jag är inte så säker på det. Vad har hänt med den forna Schlager-nörden???

Ha en fin söndag :-)

Znogge sa...

Jag tittade självklart och tyckte att Cornelia var outstanding bäst. Robin Bengtsson gillade jag inte alls. Men som sagt, allt är en smaksak :D

Kram och god söndag!

Guldkryckan sa...

Lite synd att du inte kan vara där i år, du älskar ju det där.
Vi får hoppas på en spännande final som ju detta ska leda till så småningom.

Tillönskar dig en fin söndagskväll.