fredag 18 februari 2022

Fem en fredag

Minns vår underbara semester då vi var två veckor på Rhodos 2018 på ett så lyxigt hotell...underbart med minnen!


 Solen sken även här hemma idag, och jag vågade mej ut på en första joggingtur sen jag opererade mej, tog det lite lugnt, kände av lite i huvudet, men det gjorde inte ont.

Tack för alla underbara kommentarer på mitt förra inlägg om vårt barnbarn Samuel, går fortfarande på moln här hemma efter gårdagens date!

Vi går över till Elisamatildas "Fem en fredag" som idag har temat Ring,ring

1. Hur mycket använder du ring-funktionen på din telefon?

Eftersom min hörsel är som den är, så ringer jag så lite som möjligt, tack och lov för sms! Om jag ringer så är det till min man.

2. Vad är ditt längsta telefonsamtal med någon?

Som tonåring minns jag att man kunde prata i timmar med sina kompisar i telefon! Minns att min pappa vid något tillfälle blev irriterad över det, hon jag pratade med då, bodde i huset mittemot, haha!

3. Hur mycket tid spenderade du i telefon som tonåring?

Se svaret på förra frågan, det var lååånga samtal i telefonen med kompisarna!

4. Är ljudet normalt på eller av?

Ljudet är på, men det är inte säkert jag hör telefonen i alla fall, har även vibrationen på ,så märker jag kanske att det vibrerar i jackfickan!

5. När spenderar du mest tid med att använda telefonen?

Nu när jag är sjukskriven så blir det en väldans massa tid med telefonen...

Orsakullan undrar idag : 

  1. En flygresa…
  2. ...som jag inte glömmer är den första flygturen med min man som jag gjorde. Den skedde i Connecticut, USA sommaren 1989 och vi hade just träffats den våren. Han var nybliven pilot på små enmotoriga flygplan och vi tog en tur från flygplatsen i Bridgeport. Känslan att flyga med ett sånt litet flygplan var fantastiskt och läskigt, jag fick själv hålla lite i spakarna! Nyförälskad så lyssnade jag andäktigt när han med skön stämma pratade engelska med flygtornet!

11 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag har ljudet på, inte säkert att jag hör men ser om nån har ringt.

Bokdamen sa...

Har ljudet av men ser sen vem som ringt och det är mindre ringande numera. Lite mer på jobbet men mer inkommande än utgående samtal.

Geddfish ♥ sa...

Inte ofta det rings men jag har mobilen kopplad till mina hörapparater, så det vanliga ljudet är av.
Fint att du kunde ta dig ut och motionera lite!
Fredagskram!

BP sa...

Du är nog den första och enda deltagaren som svarade som jag på fråga 4. I ditt fall är det ju helt logiskt och naturligt att ha både ljud och vibration på. I mitt fall är det gardering med hängslen och livrem;-)

Är ingen "telefonmänniska" heller. Använder sällan sms. Mina "tjockfingrar" klarar inte av de små tangenterna på mobilen. Och jag har ingen platta. Så tack och lov för mejl:-)

WOW! Att din man är pilot också - det visste jag inte. Så himla coolt!

Ditte sa...

Fina minnen! Och just sådana man gärna tar med sig vidare i livet.Berikar.
Så fint att du mår bättre och kunde ta dig ut på en joggingtur. Och fortsätt att ta det försiktigt. Nog så viktigt.
Kan verkligen förstå din farmorslycka över att möta Samuel.
Intressant att läsa dina svar och visst har telefonvanorna ändrats. Och visst är sms funktionen bra.
Så härligt minne från flygturen med din man i det lilla planet.Också ett fint minne som du har med dig.
Varm kram

Ama de casa sa...

Härliga minnen! Inte minst den där flygturen :-) Jag minns den där flygturen vi gjorde med ett biplane ("cabflyg med dubbla vingar), det var coolt. Fast min första reaktion när Anders föreslog det var "Över min döda kropp!!!". Haha!

Ja, nog ringde man mer i ungdomen. Nu är det mer mejl eller sms som gäller :-)

Kram

Znogge sa...

Som tonåring pratade jag i timmar med en av mina bästa väninnor. Hon bodde tvärs över gården men det spelade ingen roll. Även om vi hade träffats under dagen fanns det alltid något att avhandla :D

Vilken härlig flygning!

Mrs Calloway sa...

inte sällan är det svårt att höra i telefonen av olika skäl. men jag tycker att mobilen är en praktisk uppfinning. en har mycket med sig på fickan. sms och mail är bra. vill ofta ha saker i skrift

Kina sa...

Mina telefoner är alltid på när jag är hemma, men det är inte säkert att jag hör dom heller. Kollar alltid innan jag går till sängs, om det är någon som ringt. Då kan jag ringa upp dagen efter.
Så skönt att du börjar komma igång efter din operation. Men ta det lugnt, och var rädd om dig! Trevlig helg!

Paula Merio sa...

Vilket gulligt flygarminne med då blivande maken! För alla med hörselproblem är ju mobilen ändå rätt fiffig och användbar! Hur var det för dem innan, när man bara hade fasta telefoner utan textfunktion? Jag har så svårt med mina artrosfingrar så jag kommer hela tiden åt fel knappar på mobilen och blir så irriterad. Och att messa när telefonen hela tiden försöker byta ut mna ord mot några som den tycker är mer passande, grrrr
Ta det i varlig takt med motionerandet, men bra att du börjar komma igång
Kramen

Janerik Sundh sa...

Vi har också semestrat 14 dar på Rhodos det var 2004, vi hade bokat Hotel Sunrise strax utanför Pefkos. Det var ett bra hotell men lite opersonligt tyckte jag. Mannen som skötte solstolarna på stranden däremot, han var mycket trevlig bjöd alltid på frukt när vi betalat för solstolarna. Dessutom hittade vi en suverän restaurang i Lardos som vi besökte rätt många kvällar.