lördag 19 februari 2022

Melodifestivalen deltävling 3


 Denna vintriga lördag ( snö igen!) är det dags för deltävling 3 i melodifestivalen. Jag har hört lite av låtarna, och det är inte helt enkelt att tippa ikväll. Har just bytt ut en av finalisterna i min tippning! Troligen går i alla fall Anders Bagge från idoljuryn direkt till final, han sjunger bra och har en bra låt. Sen trodde jag länge att Lancelot Hedman skulle knipa andra finalplatsen, men är nu inte helt säker. Han sjunger bra och har en fin låt som liknar Ted Gärdestads låtar. Men det vore kul om Lisa Miskovsky går till final, också en trallvänlig låt, och vi behöver fler tjejer till final! Så skickar jag Lancelot och Faith, narkossköterskan som kan sjunga-till semifinal! Men se upp för Cazzi Opeia, en bra låt som jag också gillar, hon kan knipa en semifinalplats! Linda Bengtzings schlagerdänga är bara för hysterisk, så jag tror inte hon går vidare.

Orsakullan undrar idag : 

  1. Jag är så trött på…
  2. ...att vara sjukskriven och så isolerad utan öron, men snart vänder det ...hoppas jag!


7 kommentarer:

znogge sa...

Då får vi se hur det går. Just nu sjunger Lancelot. Heltok låt som säkert går vidare tror jag.

Kram och god kväll!

Ditte sa...

Lite "Mello" här också. Anders Bagge gillade jag och Lisa Miskowsky. I övrigt ganska tamt i mitt tycke.
Förstår att du är trött på att vara sjukskriven och att inte höra.
Hoppas innerligt och önskar att det snart vänder.
Varm kram

BP sa...

Efter en förhandsdiskussion med bästisen Yvonne var jag förberedd om man säger så.
Äntligen rätt låt som gick till final direkt. Anders Bagges låt låg inte bara "rätt i tiden" utan killen har det vad jag kallar för röst. Narkossjuksköterskan direkt till final - helt okej. Lisa Miskovsky med hatten hade en låt som påminde om en annan jag hört för många år sedan. Att sedan pyjamas-gänget också gick till semi var nästan skandal.
Stackars Lancelot har tyvärr ingen röst. Inte lätt att ha "kändisföräldrar" och leva upp till förväntningarna. Tycker lite synd om den killen faktiskt.

Bara några få dagar kvar tills du blir "programmerad". Håll ut, håll i. Det kan du vid det här laget.

Anki sa...

Har ju som vanligt ingen som helst koll, men läste nu på morgonen att Anders Bagge gick till final. Då jag gillar honom som människa, så letade jag reda på hans bidrag på Play - och kan konstatera att rätt låt vann, utan att hört eller sett någon annan. :)
Kram

Ama de casa sa...

Jag tittade inte igår heller, men har kollat facit i nättidningarna. Ska kanske snabbspola mig genom det hela idag, det verkar vara min nya "Schlagermelodi" ;-)

Håller tummarna för att din inkoppling ska bli hur bra som helst! Förstår att du är less på att vara sjukskriven och isolerad nu...
Kram

Guldkryckan sa...

Helt rätt bidrag som gick direkt till final, jag kollade på hela denna deltävling, kan någon ge mig ett nobelpris? ;)

Men bagge var ju helt klart bäst.

Ha en fin söndag.

Paula Merio sa...

Jag lyssnade på Bagges låt på Youtube, kollar ju inte på programmet, tyckte han sjöng helt okej, men inte var det något särskilt häftigt nummer...Jag gillar honom som person men hans låt ska inte vinna, tror inte den funkar i Eurovision-tävlingen.
Var detta alla deltävlingar ? Nä förmodligen inte...
Kram