söndag 27 februari 2022

Skyltsöndag


 Först och främst en bild från fredagens familjeträff, här syns en nybliven farbror (yngsta sonen) och en nybliven farmor med lilla Samuel!
Igår var jag och min man bjudna hem till Schlagerväninnan och hennes man och deras nya familjemedlem, lilla Holger vars pappa är en pomeranian och mamman en blandning mellan mops och tibetansk spaniel, mormodern var en blandning av bichon frisè och chihuahua!!! Så snacka om att lille Holger är en gatukorsning!
Han gillade både chips och ost och att leka!

Såklart såg vi melodifestivalens deltävling nr 4, som hade en ganska mediokert startfält.
Inte tippade jag så bra heller, 3/7 rätt är inte godkänt. Tyckte Medina var bäst ikväll, och de gick faktiskt direkt till final!
Nu går vi över till BP:s skyltsöndag, hittat lite roligheter på nätet som vanligt! 

Den 25/2 var det den internationella cochlear- dagen, och jag fick mitt implantat exakt en månad tidigare, 25/1 !


Lite kuriosa om cochlea- implantat, ser att vi är inte så väldigt många i Sverige som har detta.
Ser inte ut som att skylten är uppdaterad?!
Ojdå! 
Så en sista bild:  från dagens promenad, lyssnade på mellolåtarna i mina hörlurar, tyvärr funkar inte musiken ( ännu?) till mitt implantat, det bara skränar om jag försöker lyssna på musik med det örat. Sen har ett annat problem uppstått..jag börjar känna smärta av min lilla hallux valgus knöl på ena foten....hm!

Orsakullan undrar idag : 
  1. En frukt som…
  2. ....jag äter varje dag är banan i min yoghurt. 


9 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Samuel - vilket fint tillskott till familjen! (mitt färska barnbarn blev en Matilda).
Den där nödtelefonen är man glad om man aldrig behöver ...

BP sa...

Man ser ju inte så värst mycket av Samuel, men jag älskar hans kläder:-) Men du och sonen är suveränt snygga:-)

Har alltid gillat gatukorsningar. De har en helt annan karaktär en renrasiga hundar. Tycker jag då som har inte så mycket erfarenhet av hundar. Bara att titta på Holger ger mig rätt;-)

Mellon ja. För en gångs skull hade jag rätt med mina gissningar. Helt otippat. Du gillar ju inte "stuket" av LillaSyster, men det gjorde jag. Verkligen önskade att de skulle ta sig till semin, och det gjorde dom. Måste dock medge att det var refrängen jag fastnade för, inte sångarens röst, som var aningen obefintlig. Sedan tyckte jag att den ena killen i Tenori var så himla snygg. Men tyvärr gick duon ju inte vidare. Lite synd kan jag tycka.

Tusen tack även för alla dina fina skyltar:-) Nej, det är verkligen inte många i Sverige som har fått en Cochlea-implantat. Du berättade ju att operationen kostar över 300 000 kronor, så det kan ju vara en förklaring till de ringa antalet...

BTs telefon - hahaha:-) Men nu hoppas jag faktiskt att du snart kan höra annat än skrammel i dina hörlurar och att din hallux valgus knöl besinnar sig och slutar göra ont.

Än en gång - tusen tack för länken och alla fina skyltar:-)

Ditte sa...

Så fin Samuel är. Ja, ni är fina alla tre. Lycklig farmor och farbror förstås.
Roligt med en liten Holger som flyttat in hos Schlagerväninnan och hennes man. Vad gällde gårdagens "mello" i mitt tycke sövande. INte ens barnbarnen ville titta så vi spelade spel. Men såg resultatet. Inte mycket till glädje där heller.
Nej, dina skyltar är betydligt mer uppiggande. Här blev det en del skratt.
Spännande att läsa lite mer om cochlerimplantatet.
Skrattade extra åt sista skylten.
Visst hade vi en strålande dag men trist att det inte fungerar ännu för dig att lyssna på mellolåtarna. Hoppas och önskar att det snart blir bättre.
Nej, Herr Hallux får vänta med att vara till besvär. Absolut.
Kram

Paula Merio sa...

Nu blev jag förvånad, över antalet som har chochlea-implantat! Trodde det var mycket vanligare! Beror det på att det inte passar många med hörselproblem eller att det saknas resurser för att operera?Samuel och Holger, vilka grabbar, bägge lika söta på sitt vis!
Finland röstade hårdrocksgänget till Eurovision, väntat men trist för dom är inte bra, varken bandet eller låten om du frågar mig...skit ocksåKänns som att Finland tänkte att det funkade ju bra förra året så....

Åke sa...

Tre generation på fin bild, så trevligt. Jag tror farmor är bra stolt. Söt lite vovve också där. Det här med melodifestivalen förstår jag mig inte på… men jag vet att du gillar det. En fortsatt trevlig vecka.

Anki sa...

Första tanken var samma som Åkes ... tre generationer, ja, även att det nu inte är pappan, utan hans bror :)
Härliga bilder! Jag skulle gärna ha en Holger! :)
Kram

Ama de casa sa...

Både Samuel och vägkorsningen är sååå himla fina! Ja, ni andra också såklart :-)

Intressant att läsa historien angående implantaten. Inte så många som har såna i Sverige, men vi träffade faktiskt en svensk kille på en skidresa för många år sen som hade det och han verkade höra hur bra som helst. Hoppas innerligt att det blir så för dig med bara du får ge det hela tid.

Roliga nätskyltar som du hittat igen! Undrar just hur man ska kunna slå 999 på den telefonen? Får man använda 3an flera gånger eller? ;-)

Just nu tuggar jag i mig jordgubbar både på dagarna och kvällarna och ibland i morgonyoghurten. Dom är hur goda som helst nu!
Kram

Ami sa...

Så fin bild på er. Och visst ser ni stolta ut, både farmor och farbror. Förstår att ni njuter av prinsen
Och vilken söt liten Holger.
Kram

znogge sa...

Så fina bilder och så mysigt att träffas. Det är så mysigt med barnbarn och alltid lika roligt att träffas.
Jag äter också yoghurt på morgonen och i den har jag en halv banan.

Önskar dig en fin måndag!

Kram