lördag 12 februari 2022

Melodifestivalen deltävling nr 2


 Äntligen lördag och dags för deltävling 2 i Melodifestivalen! Gissa om jag stökat runt  och bytt vinnare och semifinalister ! Har  lyssnat 60 sekunder på låtarna. En sak är jag dock säger på, det är att Liamoo går vidare, trots att han är ensam på scenen .  Sen är frågan, blir det John Lundvik som gör honom sällskap till final, eller Alvaro Estrella? Jag har bytt in John ,och gissar att det är han med sin ballad på svenska går vidare till final. Sen blir det svårt, först hade jag Lisa Ajax och Niello som klockrent går vidare till semifinal, men låten är bedrövlig, det lilla jag har hört, och slänger istället in en okänd Samira Manners till semifinal, gillade den låten...det lilla jag har hört. Men håll ögonen öppna för den första transpersonen som ikväll tävlar i mello: Tone Sekelius, låten är inte dum....

Innan Mello börjar ikväll ska vi först ta oss till Belgobaren, min man tyckte det var dags för en restaurangmiddag, och jag säger inte nej!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Vilka former av kort har du?
  2. Foton? Då har jag de flesta i mobilen. Men har också gjort en del fotoböcker på just foton från mobilen. Har en massa gamla foton på papper också så klart i gamla album.

6 kommentarer:

BP sa...

Det flesta av namnen i dagens Mello-tävling har jag inte ens hört talas om. Undantag John Lundvik. Han har väl varit med förr eller har jag fel. Skoj med premiär för en trans person. Var det inte en österrikisk deltagare som också var trans och som vann hela ESC.

Sedan skrattade jag gott åt ditt svar om kort. Jag tolkade kort helt annorlunda. Tänkte inte alls på foton utan på kort-kort;-)

Ditte sa...

Vad trevligt med en tur till Belgobaren. Jättebra förslag av maken.
Har på "mello" men återstår att se vad som händer. Liamoos låt gillade jag men har inte hört vare sig den eller andra tidigare.
Vad gäller kort så kan man ju tänka sig bilder/foton, vykort eller betalkort. Ganska fri tolkning.Kul!
Nu dags för Lisa Ajax. Inget för mig. Låter som ett skämt. Hur kunde den komma hit?
Kram och trevlig kväll.

znogge sa...

Liamoos storhet förstår jag inte och lisa Ajax var urusel. Nummer tre däremot <3

Kram och god kväll!

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Även om jag inte tittar så blir jag ändå nyfiken jämt kring mello. Mest för att man vill veta vem som går vidare tror jag. Ska bli spännande att se om du har rätt.

Ama de casa sa...

Såg inte Schlagern igår heller, men har kollat facit i tidningarna på nätet. Kanske snabbspolar jag mig igenom det hela idag, fast vädret verkar vara för bra för en sån sysselsättning :-)

Mina foto-kort finns i stora bildarkivet. Bara dom senaste finns kvar i mobilen. Sen har jag ett eget "skylt-arkiv" på nätet också med blandade bilder av skyltkaraktär.

Ha en fin dag!
Kram

Guldkryckan sa...

John Lundvik var ju den enda jag hört talas om och du fick rätt, igen, han gick ju vidare.
Jo, hör och häpna, jag kollade på det idag tillsammans med frugan. ;)

Ha nu en underbar söndag.