fredag 25 februari 2022

Fem en fredag

Idag var det dags för en liten familjemiddag, systersonen har fyllt år, och yngsta sonen har inte träffat sin brorsson ännu. Så ikväll var det dags.
Redo för kvällen!

Vi gjorde det enkelt för oss och beställde en italiensk buffé för 6 personer från Ica.

Men det hade räckt till 12 personer, jösses va mat!
Alla blev mätta, även lilla Samuel, som ville amma en hel del under kvällen.

 Såklart avslutade vi med tårta! En sån lyckad kväll det blev!

Elisamatildas "fem en fredag" har idag temat : Ge och få

1. Vad är en bra present att ge bort?

Blommor och vin funkar ofta bra.

2. Vad är en dålig present att få?

Presenter är alltid roligt att få, just till mej kan man låta bli att ge bort mörk choklad eller rosévin-  fast det delar jag gärna med mig till andra och låter gärna bli att själv smaka.

3. Vad står just nu på din önskelista?

Att få en bättre hörsel, gick inget vidare ikväll när vi var 6 stycken, att höra vad alla sa, fast jag visste ju att det skulle vara svårt, trots mitt "robotöra".

4. Har du någon gång bytt en present du fått?

Nej, jag tror inte det?

5. Vad tycker du särskilt mycket om att få?

Umgås med nära och kära är alltid det bästa att få! Upplevelser är också fint att få, har njutit på Sandvik gårds Ladies Spa, god mat med övernattning på Rånäs slott, Yasuragi, Trosa Stadshotell...och har ett presentkort på Grand Hotell som inte är nyttjat ännu! Mysigt!!!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Skidor, skridskor eller sportdryck.
  2. Ett lätt val,  jag åker helst skidor, utför! Ser fram emot Järvsö med tjejerna från jobbet snart!

14 kommentarer:

BP sa...

Åh så lika vi är idag - igen ska jag väl säga. Jättekul! Ja, inte robotörat då, men vänta bara, dt blir bättre!!!
Roligt att du och jag verkar vara de enda som "vågar" ge bort vin - mmmmhhhh...

Chokladen är vi ju helt överens om.

Buffén var ju helt outstanding. Gissar att du och din man kommer äta "rester" resten av veckan, om ni inte var smarta nog att göra "doggy bags" åt gästerna;-)

Vad gäller skidåkning så verkar det också bara var du och jag som föredrar utförsåkning före längdskidåkning. Den sistnämnda är/har varit alldeles för svettig för min del;-)

Sov gott nu!

Ama de casa sa...

Vilken härlig kväll ni fick och den buffén var verkligen inte snålt tilltagen! Såg väldigt gott ut :-) Håller tummarna att robotörat snart gör att du kan höra bättre utan att anstränga dig!

Jag älskar choklad, fast den ska vara ljus. Den mörka är så himla torr. Sen kan jag ta ditt rosévin ifall du inte vill ha det :-D

Upplevelser och ätbara presenter är helt klart dom bästa!
Kram

Janerik Sundh sa...

Italiensk buffé! Det är helt klart i min smak och den här ser ju verkligen läcker ut.

Skidåkning är självklart mycket roligare utför än på längden. Problemet med ålder är att man blir försiktigare och då är det mycket svårare att åka utför, det är lättare när det går fort.

Ha en skön helg!

Hanneles bokparadis sa...

Mums! Någon enstaka gång jag beställt buffé beställer jag i underkant, för de är alltid herrportioner! Numera få dottern fixa, för hon tycker det är roligt.

Violen sa...

Italiensk buffé, så vacker att se på. Dessutom en smakupplevelse av bästa slag. De gånger jag har beställt färdiga bufféer har de varit rikligt tilltagna så det blir rester över att njuta av nästa dag!
Smaken är ju olika, jag älskar mörk choklad! Men rosévin, nej tack (där tycker vi lika)!
Trevlig helg!

Ditte sa...

Så gott med en italiensk buffé! Och visst är det perfekt att beställa mat. Förstår att det var trevligt att ses och att det blev en lyckad kväll.
Roligt att läsa dina svar och dina svar skulle kunnat vara mina. Ja, inte hörseln då. Men jag kan ju lägga in här att jag skulle önska att ryggen och solskadorna blev bättre. Men det är ju inga direkta besvär så som du har det.
Upplevelser uppskattar jag också. Väldigt mycket.
Härligt med ditt presentkort på Grand.
Kram och trevlig lördag.

Susie på Stjärnarve... sa...

Vilken fantastisk buffé! Det kanske man skulle satsa på om man ska ha många gäster nån gång igen.....
Den enda gången jag har haft köpt mat var när jag fyllde 40 och vår då anställde Berras fru Boels pappa hade catering och vi beställde mat till 50 pers.
Det var underbart gott men gissa om vi fick mycket mat över. Vi fick ringa runt till våra släktingar och vänner så att dom kom och hämtade i medhavda matlådor + att vi hade både kyl och frys fulla.
Än idag brukar vi prata med våra mycket goda vänner Berra & Boel som också är utflyttade från Stockholm. Dom bor numera på gränsen till Skåne och vi brukar besöka dom där och dom oss här.....
KRAM/Susie

znogge sa...

Så smidigt att välja buffé och vilken buffé sedan! Så rikligt och fräscht allt såg ut. Så min favorittårta på det :D Visst är det mysigt att umgås med nära och kära och på något vis så blir det viktigare och viktigare för mig. Det ger energi och styrka när världen ser ut som den gör.

Kram och god lördag!

Guldkryckan sa...

Buffe är ju lite min "grej", alltid all inklusive på semesterresor, de enda gångerna jag äter en riktig frukost faktiskt.

Läste ikapp lite här om din utrustning för hörseln, fint att det börjar arta sig.

Ha en fin kväll nu.

Paula Merio sa...

Nu rinner snålvattnet kan jag säga, wow, vilken buffé! Då fick du kanske dela med dig av det som inte gick åt till dina gäster eller så har ni mat några dagar framöver...
Håller med om att upplevelser är bra presenter, men kanske inget man ger alla i bekantskapskretsen. Vill man ge något lite mindre kan ju ett presentkort eller något hemlagat vara toppen.
Själv blir jag inte heller så glad åt choklad eller andra sötsaker...
Kram

Ami sa...

Vilken mysig kväll. Och perfekt att köpa maten!
Kram

Herr Nilssons Fru sa...

Oj vad mycket god mat. Smidigt när man kan beställa hem så där och bra det är mycket mat så man är säker på de räcker. Alla äter ju olika. En lyckad kväll. Jag ser inte Mello, de enda jag sätt var när vi bröt en film för att kolla på Anders Bagge o så bröt vi igen vid omröstningen och såg han gick till final. Övriga bidrag vet jag inget om. Trist med din hörsel. Hoppas de ordnar till sig. Upplevelser är fint att få.
Kramiz o go söndag

Kina sa...

Är inte i behov av fler prylar, men vin och choklad och upplevelser tar jag gärna emot i present. Och middagar tillsammans med nära och kära. Men det är samma sak för mig, det här med hörseln. Ju fler människor desto jobbigare att hänga med i samtalet tyvärr.
Vilket matberg ni beställt! Det såg verkligen läckert ut! Ha det bra!

KajsaLisa sa...

Herregud, kallar ni det här för en liten familjemiddag, räcker ju en vecka minst :)