torsdag 24 februari 2022

Tråktorsdag

Verkligen en tråktorsdag att vakna upp till: Ryssland har attackerat Ukraina, så fruktansvärt på alla sätt, finns inga ord för hur galet det känns! Vädret gör denna torsdag inte gladare...( kajsalisa är den som håller i tråktorsdag)
Jag gick i alla fall ut på en promenad idag, och såklart började det regna rejält. Har en deppig dag vad gäller mitt ci-implantat, hur ska detta fungera...visst hör jag med det döva örat, men det låter så annorlunda i det örat, och så snurrigt för den lilla hörsel jag har kvar i det andra örat. Musik funkar inte att lyssna på med mitt robot-öra, låter bara som skval, helt fruktansvärt, kunde alltså inte lyssna på musik under min promenad idag. Så skaver den stora processorn lite där bakom örat också. Marja, min ingenjör på Huddinge har varnat mej för att jag kommer att ha "ups and downs"- så det gäller väl bara att bita ihop och kämpa på, i morgon är en annan dag! Nåt positivt är i alla fall att jag hörde äggklockan på spisen idag, det var länge sedan sist!
Bilder från Kiev när vi var där på ESC i maj 2017.....

 Orsakullan undrar idag : 

  1. En bilresa…
  2. ...som jag sent ska glömma är en bilresa vi gjorde när vi var på Mallorca sommaren 2019...serpentinvägar ner till Sa Calobra, och då började vi dagen med en punktering! Det kan ni läsa om i detta inlägg. 

7 kommentarer:

BP sa...

Även du bloggar om invasionen av Ukraina. Ba att detta övergrepp uppmärksammas även i svenska Blogglandia.

Vädret idag var aningen deprimerande. Håller helt med dig. Konstigt nog var regnet inte starkt nog att ta bort den lilla snön vi fått i olika omgångar denna vinet. Men åtminstone parkeringsplatsen är isfri. Allting nåt;-)

Att du (precis som jag) inte är utrustad med alltför mycket tålamod förstår jag ju. Men ge de tid! Det kommer att bli hur bra som helst med din hörsel. Men det kommer ta tid. Att det sedan är skittråkigt att inte kunna lyssna på musik under promenaden är en annan sak.

Hatar klyschan "think positive", jg verkligen gör det - hata klyschan alltså. Men i ditt fall tror jag nog att du tyvärr får kämpa dig genom alla "ups and downs". Å det kommer du klara. Å lite gnäll på vägen är helt okej - och naturligt. KRAM!

Ama de casa sa...

Det är fruktansvärt det som händer i Ukraina! Så många galningar det finns där ute i världen. Eller många och många, ibland räcker det med EN idiot för att ställa till det så katastrofalt...

Jobbigt att det går så trögt med att få ordning på implantatet, men det går ju framåt ändå, om än i väldigt små steg.
Kram

Znogge sa...

Det är verkligen fruktansvärt det som händer i Ukraina. Jag skulle vilja påstå att Putin är livsfarlig helt enkelt. Jag förstår inte att stora ledare inte lärt sig av historien... Ibland funderar jag på om det hade funnits fler kvinnliga ledare. Hade det sett likadant ut då?

Hoppas det blir fortsatta framsteg med ditt implantat!

Kram och god fredag!

Ditte sa...

Visst var det en riktigt tråkig torsdag. Även vädermässigt. Och fruktansvärt med Putins invasion av Ukraina. Förödande konsekvenser och stora likheter med Hitler och hans invasion av Polen 1939. Alla hästar kan inte vara hemma i Putins stall.
Så nu bilder från Kiev på tv. Illa! Minns när ni var där. Kan tänka mig att du har många minnen därifrån.
Så trist med din hörsel och det påverkar ju givetvis allt. Inte minst humör och mående.
En utmaning är det och en stor förändring.
Fint att du hörde äggklockan.
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Alla problem man själv har känns så futtiga just nu efter det som hänt. Man kan liksom inte ta till sig det här med att det är krig i Europa. Trodde faktiskt att "folk" hade lärt sig nåt efter 2:a världskriget, men så är tydligen inte fallet!
Trist med ditt implantat med tydligen är det nåt som tar tid att vänja sid vid, så det är "bara" att avvakta. Lätt att säga, men svårt att göra förmodligen. Min gubbe kan inte ens använda sig av hörapparaterna han har. Det känns obehagligt säger han.....
KRAM/Susie

Annika sa...

VISST, det var vidrigt att vakna igår och få del av de nyheterna som en snytning när man kollade in mobilen. USCH.
Arma folk. Arma land.
Hur ska det gå??
På riktigt, hur ska det gå?
Vad blir nästa steg?

Du ska se att det blir bättre med ditt implantat. Det är säkert så att hjärnan måste anpassa sig totalt igen, och det tar nog en stund.
MÅ det gå förmår i lugna, men säkra, steg.

Stora kramar från mig!!

KajsaLisa sa...

När man tänker på hur dom har det i Ukraina så spelar faktiskt vädret inte så stor roll, men visst är det tråkigt, du hittade den perfekta gatan för att beskriva det. :)