torsdag 7 april 2022

Biljettsläpp till ESC


 Så var det dags! Idag kl. 10 släpptes biljetterna till ESC i Turin. Tyvärr har vi inte lyckats bli lottade till några biljetter via Melodifestivalklubben som vi är med i. Så i morse satt jag klistrad vid datorn kl 10, liksom min schlagerväninna. Den italienska hemsidan var verkligen kaotisk, lyckades ändra till engelsk text i alla fall. Biljetterna till live-showerna gick åt som smör i solsken, och vi hade ingen tur där. Men min kompis fick tag i biljetter till jurygenrepets final på fredagen, och till sist fick jag tag i biljetter till vad jag trodde var jurygenrepet för semifinal 2, där Sverige är med, men det visade sig vara familjeshowens genrep ,haha, men vi får se showen i alla fall! ( grejen är att jurygrupperna sätter sina poäng efter att ha sett jurygenrepet, sen finns det ännu ett genrep att se som kallas familjeshow som går samma dag som liveshowen, fast tidigare på dagen och då har de möjligen inte sminkat sig eller fixat med kläderna, hänger ni med?) Till sist så har min kompis också lyckats få biljetter till jurygenrepet för semifinal 1, så vi får se alla showerna, dock inte de TV-sända showerna. En svettig förmiddag helt enkelt!

Sedan var jag i valet och kvalet, skulle jag ge mej ut på en joggingtur? Jag vann över latmasken och tog en tur , hade också tur med vädret, ingen nederbörd när jag var ute, nu snöar det för fullt!

Orsakullan undrar idag : 
  1. Just nu läser jag…
  2. ...har just läst (lyssnat med mitt ci-öra) ut boken : Lisa och Lilly av Mian Lodalen.


  3. Lisa och Lilly smiter hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Mot en fond av den dynamiska tiden kring förra sekelskiftet, i ett Stockholm som då mer än något annat var kvinnornas, ungdomarnas och arbetarnas stad, följer vi Lisa och Lilly under deras omtumlande sista år i livet.

    I denna kärleksroman, baserad på verkliga personer och omfattande research, ger Mian Lodalen upprättelse åt de två unga arbetarkvinnornas magnetiska och förbjudna förälskelse.
  4. "Jag rekommenderar boken för att den bjuder på underhållande läsning samtidigt som den berättar om kampen för kärlek som homosexuell och kvinna i Stockholm i början på 1900-talet; en kamp som fortfarande pågår runt om i världen. Dessutom får läsaren en rejäl dos av det myllrande Södermalm och hur människor levde i staden i början av seklet." / en recension på Adlibris som jag kan skriva under på!


6 kommentarer:

znogge sa...

Skam den som ger sig så grattis till att det gick så bra som det ändå gjorde.
Tack för tipset om boken. Jag har hört många säga att den är väldigt bra så den måste jag läsa.

Önskar dig fin torsdagskväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Stort grattis till biljetterna. Nu, i denna stund, kommer jag på varför du ska till Turin och varför passet var så viktigt. Du är ju alltid med! Det tar tid att få polletterna på plats efter ett blogguppehåll. Men nu sitter den här polletten i alla fall. Det ska bli roligt att få se vad som händer i Turin så småningom. Det är bara att gratulera och jag inser att Melodifestivalen har blivit oerhört stor med tanke på alla juryinsatser på olika sätt. Vilken showbusiness!
Boken har jag hört talas om men inte läst. Ska skriva den på läslistan nu.

Allt gott!

Ditte sa...

Tur ni är entusiastiska och energiska! Grattis till de biljetter ni fått. Och kanske kan ni på plats ordna fler.Hoppas.
Bra gjort att du gav dig ut trots trist väder.
Tack för fint boktips. En bok helt för mig. Kanske kan vi nästa gång vi ses på Söder ta en tur i kvinnornas fotspår och ett par "pit stop" under vägs.
Varm kram

BP sa...

Så bra jobbat av er två! Äntligen ett ESC live på plats igen. Så himla kul. Å ni får ju se allt ändå. Å jag gissar att ni kollar den "riktiga" finalen på en storbildskärm eller på en bar. Stort, stort GRATTIS!
Synd att det är en kärleksroman, sådana har jag oerhört svårt för oavsett om det handlar om gay eller hetero kärlek;-)

Ama de casa sa...

Grattis till biljetterna som ni kom över! Det kommer att bli hektiskt men kul för er :-)

Kul att ni kommer att vara på plats igen!
Kram

Guldkryckan sa...

Får alltid ångest när man ska försöka fixa biljetter online och man blir utkastad gång på gång, det var bättre förr när man stod i kö ett dygn eller två. ;)

Har hört talas om joggingturer, låter nyttigt,, sist jag joggade var för tre år sedan när brandlarmet gick på skolan, ja, inte för att komma ut men för att jaga den skyldige som tryckt på larmknappen.
Idag har vi kameror på skolan så jag behöver aldrig mer springa. ;)

Ha en fin kväll och grattis till biljetterna.