torsdag 28 april 2022

En kväll på stan

Äntligen var det dags för en date med min gamla kollega  och goda vän från tiden då vi jobbade tillsammans på dialysen. Så här glada är vi då!
Vi började med en middag på Brasserie Makalös, som har en bra ljudnivå för oss som behöver det och ingen musik! Nåja, lite bullrigt blir det tyvärr alltid ju fler sällskap som kommer, men igen hjälpte min lilla "clip-mikrofon " superbra!
 
Brasserie Makalös finns med bland de restauranger som Matro.nu rekommenderar som har en bra ljudmiljö.
Genom vinglaset ser man min clip-mikrofon  som sitter på min kompis skjorta.

Vi valde båda rödingen i smörsås som smakade mycket gott. ( värst vad jag äter röding när jag går ut, hihi!)
Vi gick vidare genom Kungsträdgården där det fortfarande blommar...
En selfie...( eller groupie?)
...vidare mot Chinateatern och musikalen "Saturday Night Fever" som jag fick i efterlängtad födelsedagspresent för två år sedan ( eller ja, det var tänkt något annat då), men pandemin har ställt till det, ikväll var det äntligen dags!
Glömmer ju aldrig filmen som kom 1977, då jag var 17 år, i helt rätt ålder för den filmen! Kvällens föreställning var helt okey, underbara dansare och MUSIKEN, wow! Tyvärr hörde jag inte så mycket när de pratade, någon t-slinga fanns inte i lokalen, bara en förstärkare som jag fick ha runt halsen, men den hjälpte inte alls. Men det är ju mest sång och dans, och det uppfattade jag mycket väl! Vi fick en toppenkväll!

Orsakullan undrar idag : 
  1. Det man hittar det får man? Eller?
  2. Det är inte ofta man hittar något, kommer inte på att jag hittat något? Såklart lämnar man in en plånbok till polisen om man skulle hitta något sådant. Apropå polisen så är äntligen passet färdigt att hämta ( i Solna, vi behöver inte åka tillbaka till Strängnäs där vi beställde våra pass) det tog 3 veckor, jag började bli lite orolig inför min stundande resa!

6 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Så härligt ni haft det! Maten låter verkligen underbart god. Jag älskar smör, haha.

Ditte sa...

Vilken superkväll! Tack för tipset om Makalös. Har passerat här men inte ätit här. Just detta att det är möjligt att prata och höra varandra tycker jag är viktigt så en lugn miljö gör ju så mycket. Perfekt att mikrofonen ger så god hjälp. Måtte underlätta mycket.
Såg Saturday Night i N.Y på Broadway 1978. Minnesvärt. Jodå, filmen har jag också sett. Kul att du gillade föreställningen och musiken håller ju. Kan tänka mig att dansarna också var bra.
Kan tycka det är trist att det inte finns en t-slinga här. Borde ju finnas på alla teatrar
Önskar dig nu en bra fredag.
Varm kram

Äventyret framtiden sa...

Ni fick en toppenkväll tillsammans ser det ut som bara av att se på fotona. Bra att du lyfter fram de ställen där det är mindre ljudligt/bullrigt. Det är jobbigt med alltför mycket ljud även för mig som hör på båda öronen, Uffe är döv på ena örat och har en specialhörapparat som han kan knäppa på och av. Det tar på för honom när det är alltför mycket stoj och stök ljudmässigt.
Saturday Night Fever, ja, den har jag sett minst tre gånger.
Önskar dig en finfin fredag.
Kram

femfemman sa...

En sådan härlig kväll. Och en så smart lösning med en mick
Kan låtarna i Grease bättre än i SNF. Antagligen för att den kom några år tidigare, när jag var "ung".
Har sett Grease i många uppsättningar. I juni ska vi( Johanna och jag) se den i Jönköping igen. Äntligen, efter att den flyttats fram tre gånger. Ha det gott!

Ama de casa sa...

Vilken härlig kväll ni fick! :-)

Minns så väl när filmen kom, men då var jag ju lite yngre än du också ;-)

Skönt att passen är i hamn nu! Det är även vi och vi ska snart "tendra" (åka tenderbåt, alltså) oss iland för att kolla runt i stan.
Kram

BP sa...

Det var ju en kväll helt i din smak! Å vilken rolig selfie/groupie) av er två under körsbärsträdet. Ett jättekul minne :-)
Saturday NIght Fever minns till och med jag, men har aldrig sett musikalen irl.
Skulle gissa att så gott som inga teatrar/restauranger med mera är anpassade för hörselskadade. Otroligt trist. Men är så glad att din hörsel verkligen har förbättrats så mycket som den faktiskt gjort.