fredag 1 april 2022

Fem en fredag


 Så går vi då in i april månad, och fredag igen betyder Elisamatildas "fem en fredag" som såklart har temat April!

1. Är du lättlurad?

Jodå, är nog det tyvärr, fast kanske inte lika lättlurad nu som förr?! Minns när jag som barn försökte sätta upp nylonstrumpor på vår svartvita TV-apparat, för då skulle man kunna se i färg! Häpp!

2. Att lura, eller bli lurad?

Nja, gillar inte att luras eller att bli lurad...

3. Vad ser du fram emot med april?

Ser fram emot våren, gärna med sol och värme! 

4. Odlar du till sommaren?

Nej..

5. Är du beredd på aprilväder?

O ja, denna dag var det verkligen aprilväder, hann ut på en promenad mellan snöovädren idag, mer tur än skicklighet!

Orsakullan fortsätter med sin bloggutmaning i april :

  1. April, april din dumma sill… Vem lurade du senast?
  2. Gillar inte att luras, så jag minns inte?

15 kommentarer:

znogge sa...

Ha ha, så du gick på det! Själv är jag inte alls lättlurad vilket är skönt men nog har man trillat dit på något aprilskämt ändå ;-) Numera lurar jag ingen men när barnen var små passade alla på.
I morse fick svärsonen grön mjölk och en pruttkudde låg på stolen. Skämt helt i en fyraårings smak ;-)

Kram och god kväll!

femfemman sa...

Vi var nog många som klippte sönder en nylonstrumpa!
Och lättlurad är jag nog ännu. För stunden. Men så kommer jag på... det är ju första april.
Kram!

Mrs Calloway sa...

sol, ljus och värme är vad alla ser fram emot nu. april är ju ombytligt så en vet ju inte riktigt när det kan bli. men det är så mycket ljusare redan

Bokdamen sa...

Lättlurad är jag ibland, beror på vad det är. Aprilvädret är omväxlande, minns ett år med snö i maj, men så illa hoppas jag det inte blir iNär. Ha en skön helg.

BP sa...

Alltså det där med nylonstrumporna är det fler som nämnde. Så du är inte ensam om att ha blivit lurad när du var ung;-) Att luras är okej om det är harmlöst, absolut inte annars.
Skrattade gott åt ditt "hårda" NEJ vad gäller odling. Skrev precis samma sak - hahaha:-) Du och jag gillar stilrena balkonger utan jord och gamla blommor på balkonggolvet, eller hur;-)
Å visst började april med ett skämt - vädret alltså. Nollgradigt och snöstormar, precis som här i Täby.

Janerik Sundh sa...

Lättlurad, det ligger nog i tiden att vi inte längre är så lättlurade som förr när vi nästan litade på alla människor. Tyvärr är det nästan tvärtom idag.
Men nu är det april och snart är maj och då är det vår! Vi går mot ljusare tider garanterat. Ha en härlig helg!

Hanneles bokparadis sa...

jo, jag hänger inte min vinterkappa förrän första maj.

Robert W sa...

Ett annat aprilskämt på Aktuellt någon gång på 1960-talet var att alla som inte betalat TV-licensen skulle få bilden krympt till ett frimärkes storlek. Därefter fick givetvis alla se sin bild krympa. TV blev nedringt av upprörda människor som skällde och sa att de visst hade betalat TV-licensen. :D

Ditte sa...

Nylonstrumpan på tv hörde jag om men gick aldrig på det.
Vad gäller att luras eller bli lurad är det inget jag egentligen gillar. Men att bli överraskad är en annan sak.
Mars var ju så fin så nu tycker jag att april också ska fortsätta med skön vårkänsla.
Stor kram

Ama de casa sa...

Haha! Så du gick på nylonstrumpan? Nåja, jag har också gått på ett och annat. Jag minns när dom på Nordnytt lät meddela att man skulle få ersättning när man stannade hemma för vård av sjukt djur. Jättebra tyckte jag! Fast jag blev lite misstänksam när dom sa att ersättningens storlek skulle avgöras av hur stort djuret var. En liten katt skulle inte ge så mycket pengar, men en kossa skulle ge desto mer :-D

Jag gillar att luras! Fast jag avslöjar direkt att jag bara skojade, men det är kul att se minen på den man busar med :-)

Ja tack! Nu vill vi ha mer sol och värme även här!
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Njae, håller med dig. Det är varken kul att lura eller luras. Min gubbe däremot älskar att skrämmas och jag blir så vansinnigt rädd och även om jag vet att han står bakom ett hörn så blir jag så rädd att jag hoppar till eller står och stampar så där som kaniner gör - och det är väl kanske också ett sätt att luras!?
KRAM/Susie

Violen sa...

Våren med ljus och värme lockar och drar! Aprilväder återkommer år efter år, redan igår första april fick vi ett bakslag med snöbyar och kyla. Nylonstrumpan var väl ett skämt som många gick på men kanske skäms lite för det.
Ha det gott!

Guldkryckan sa...

Jobbar man på skola så lär man sig undvika att bli lurad, kidzen försöker ju allt för att kunna gå tidigare. ;)
Aprilvädret hoppas jag blir bättre än i mars, hoppas hoppas.

Ha en fin kväll. :)

Paula sa...

Jag undrade just när nylonstrumpe-skämtet kläcktes, men det var 1962 tydligen. Jag bodde i Finland då så jag fick höra talas om det först då jag kom hit långt senare. Men det är ju en riktig klassiker, tror inte något skämt kan mäta sig med det i antal som gick på det!
Kram

Kina sa...

Ett litet april-lureri kan jag stå ut med, men jag tror inte att jag är särskilt lätt lurad. Nylonstrumpan på TV:n är nog det aprilskämt som hela Sverige minns bäst. Kommer t.o.m. ihåg var jag var just då.
Nog ser man fram emot våren allt, och vissa dagar är det faktiskt vår, men nästa är det vinter igen. Lite av tjusningen med våren! Ha det gott!