fredag 9 juni 2023

Fem en fredag

Idag blev det en promenad runt Råstasjön, skönt för både kropp och själ. Jag är bedrövad över att vara så gott som döv , och längtar verkligen till inkopplingen. I morgon är vi bjudna på ett stort bröllop, våra kompisars dotter som gifter sig, och jag gruvar mej redan för att jag inte kommer att höra nästan nånting. På mitt hörande öra har jag 20% hörsel kvar, kanske mindre, för det var ett tag sen det kollades, så det blir en utmaning i morgon, jag vill ju så gärna gå!  
 

Elisamatilda kör vidare med sitt tema "fem en fredag" idag med temat: Harmoni

1. När var du senast mest balanserad?

Oj, svår fråga...googlar på balanserad och får upp orden "jämvikt, behärskad, harmonisk, lugn, sansad"....så jag svarar att jag känner mej mest harmonisk när jag får vara tillsammans med min familj! Senast igår träffade jag ju en av sönerna och vårt kära barnbarn!

2. Hur är ditt liv när du känner ro i kroppen?

Igen så blir det ju familjen som betyder allt, när alla mår bra så mår jag också bra.

3. Vad får dig att stressa ner?

Inget är så avkopplande som att komma upp till stugan och njuta av lugnet där!

4. Vilken del av ditt liv skulle behöva lite mer harmoni?

Min hörsel skulle behöva lite mer harmoni, haha! Jag väntar ju på att få bli inkopplad till mitt CI igen efter reoperationen den sista maj, min läkare sa att hon skulle försöka få en tid hos min ingenjör tidigare än den 19 juni, och idag efter min promenad låg ett trevligt brev i brevlådan, redan nästa torsdag börjar inkopplingen, får då träffa en annan ingenjör, men vad gör det, jag får ju livet tillbaka! 

5. Vad för hobby eller aktivitet ger dig mest avkoppling?

Känslan efter ett jympapass på F&S går inte av för hackor! Kopplar också av med wordfeud på mobilen!

Orsakullan undrar idag : 

  1. 9. Sjung om studentens lyckliga dagar. berätta om en student.
  2. Själv gick jag 2-årig social linje i gymnasiet, så nån riktig student var jag aldrig. Men minns såklart våra pojkars studentmottagningar med släkt och vänner,  partytält, mat och fina tal. 

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vackra promenadbilder! Nog är det så att man mår bra om övriga familjen också gör det. Familjen är ju det viktigaste man har.
Var inte mycket till student 1972. Men mössa hade jag...och hemma i Backgården var det stor fest med massor av folk. "Min roligaste dag", sa min mamma. Som naturligtvis aldrig fick möjlighet att ta studenten. Skillnad mellan generationer. Idag tar man studenten, trots att man inte har godkända betyg nog att söka in på universitet och högskola. Det tycker jag är tokigt... Kram //Anna-Lena

BP sa...

Väldigt rogivande promenadbilder. Förstår att du gruvar dig för att gå på bröllop imorgon. Det blir ju inte lättare med hörseln när det är många personer med också. Håller tummarna att du kommer trivas ändå. Annars är det ju bara att bita i det sura äpplet och stanna hemma. Jag menar du är ju en otroligt social person så...
Jättekul att du blir inkopplad redan nästa veckan - YYYIIIPPPHHIIEEEE:-)
Tyckte att ordet "harmoni" var svårt, men du löste "problemet" galant:-)

Mrs Calloway sa...

så fina promenadbilder. klart att du ska gå på bröllopet! du ser ju! och hör lite. och känner vad maten och vinet smakar. jag tror du ångrar dig annars. visst betyder familjen allt och att de mår bra. och naturen och havet är rogivande. jag håller tummarna för att du får en fin upplevelse av bröllopet trots hörseln. så underbart att du bara behöver vänta en knapp vecka till på att kunna höra igen. trevlig helg!

znogge sa...

Så fina promenadbilder!
Familjen är A och O för mig och på något vis har den känslan stärkts efter pandemin. Klart att ni ska gå på bröllopet men jag förstår också ditt dilemma. Finns det kanske någon chans att du får en "lugnare" placering om de känner till din hörselnedsättning...

Kram och god kväll!

Hanneles bokparadis sa...

Harmonisk blir man när man får träffa nära och kära.

Äventyret framtiden sa...

Underbara försommarbilder. Jag lider med dig och då kan jag ändå inte sätta mig in i hur du verkligen har det, att vara nästan helt döv. Så skönt att du snart får påbörja inkopplingen, påkopplingen...du har varit urkopplad rätt länge nu. Hoppas du i alla fall kan känna en viss avkoppling. Sorry,jag kunde bara inte låta bli😉. Jag menar bara väl, hoppas du förstår det! 🤍
Familjen är A och O, så enkelt är det. Där är man hemma.

Hoppas du får en fin dag imorgon i alla fall, trots hörselproblemet.

Kram!

Ditte sa...

Så trist med din hörsel och kan tänka mig att det är svårt i så många sammanhang. Förstår att bröllopet blir en utmaning men klart att du gärna vill gå. Hoppas det blir ok.
Vad gäller ordet harmoni så är dte ju knepigt och kan innebära så olika saker.
Intressant att läsa dina funderingar. Och att din hörsel ska bli bättre skulle ju betyda mycket och på olika sätt. Så fint att inkopplingen ska börja nästa vecka. Håller tummarna.
Önskar dig nu en fin helg.
Varm kram

Paula sa...

Men kolla! till skillnad från mig har du fångat en levande svan med kameran! Men så bra att det blir inkoppling snart, förstår din frustration och otålighet, inte kul att inte kunna ta del av livet som sig bör! Hoppas du får en solig skön helg innan som får dig att koppla av och njuta!
Kram från pörtet

Susie på Stjärnarve... sa...

Hemskt tråkigt med din hörsel! Min gubbe hör extremt dåligt - vilket gör att vi faktiskt bråkar en del eftersom han antingen inte hör alls (utan att tala om det) eller missförstår vad jag sagt - och har nu väntat i 1,5 år (!) efter en avancerad undersökning på sjukhuset på att få några hörapparater hos Hörselfrämjandet på vårdcentralen.
KRAM-Susie

Janerik Sundh sa...

I vårt närmaste umgänge finns två personer som hör dåligt så jag har i alla fall fått lite förståelse för hur det är att inte höra vad som sägs. Numera har vi försökt anpassa oss så vid matbordet sitter de två alltid i mitten och mitt emot varandra. Dessutom tittar vi rakt mot dem när vi pratar. Men det är inte lätt. Det är förstås inte i närheten av din hörsel men som väl är går utvecklingen framåt. Så de som snackar om att det var bättre förr, de vet inte vad de pratar om. Jag håller tummarna på torsdag.
Ha en skön helg!

Guldkryckan sa...

Skönt att du blir inkopplad snart igen, förstår din känsla för bröllopet pga hörseln, surt men det löser sig nog ändå hoppas jag.
Har ju själv ganska ok hörsel på ena örat, det andra är ur funktion, så jag vet lite om hur det kan vara.

Ha det fint nu och stor kram från mig och hustrun.