lördag 3 juni 2023

Lördagsmix


 Idag har jag inte lika ont vid det nyopererade örat, men ack så trött jag är! Vi hade tänkt ta en biltur idag i det fina vädret, men jag somnade istället på balkongen. Jag får väl vila mej i form helt enkelt. Ett minne på facebook kom upp, vi var upp till landet denna dag år 2015, och plockade liljekonvaljer, så ljuvligt!

Orsakullans fråga idag lyder: 

  1. 3. Vi cyklar runt i världen, internationella cykeldagen, berätta om en cykeltur.
  2. En cykeltur jag minns är när jag på väg hem i mörkret en decembermorgon från jobbet krockar med en annan cyklist, mycket för att jag inte är van med min nya elcykel som bara har handbroms. Min hövding löses ut och jag vrickar foten, styret vinklade sig åt fel håll, men jag fick ordning på det och kunde sakta men säkert ta mej hem. Den andra cyklisten klarade sig fint. Men gissa om jag är rädd när jag cyklar i just den kurvan numera!

10 kommentarer:

BP sa...

Var det inte det jag föreslog igår - minns inte?! Nämligen att du skulle vila upp dig på balkongen i det fina vädret. Å vädret var ju betydligt finare än vad väderappen föreslog.
Det låter riktigt bra att du redan har mindre ont efter operationen. Sååååå skönt:-) Å att du är trött är ju rätt logiskt, då du inte fick många minuters sömn på grund av din sänggranne på sjkuhuset.

Din cykelvurpa minns jag. Helt naturligt att vara aningen rädd när du tar den kurvan. För "déjà vu" vill du då inte råka ut för antar jag;-)

Varma krya-på-dig-kramar:-)

Äventyret framtiden sa...

Antagligen är det helt i sin ordning att du blev så trött som du blev och är. Kroppen tar över och ser till att den får vila. Listigt det där.
Skönt att du inte har så ont längre, du går mot bättre tider.

Jag minns cykelvurpan jag också.

Fortsätt bli bättre, vila och slappa, så är du snart samma sprittande Susjos igen! Kram!

Ditte sa...

Tanken på en utflykt förstår jag lockade men kroppen ville annorlunda. Fullt förståeligt. Bra och viktigt att du vilar dig i form.
Skönt att du inte längre har så ont som i början. Alltid något.
Liljekonvaljer är så fina. En favorit hos mig också. Men det var länge sedan jag plockade några och då ute på landet på mina föräldrars tomt på Värmdö.
Minns din cykelolycka när din "hövding" löste ut. Fint att du inte blev alltför illa åtgången men kan tänka mig att du har minnena med dig.
Önskar dig fortsatt god bättring.
Kram

femfemman sa...

Förstår det! Bra att hövdingen håller vad den lovar. Använder också hövding. Så gott att slippa hjälm. För kallt ibland och för varmt andra gånger. Plus att den sitter åt. Du får vila, tills du är pigg igen. Gissar att du har en tids sjukskrivning. Kram.

BP sa...

Svar: Idag var vi alltså synkade. Å du - jag testar alltid "nya indiska restauranger med antingen Tandoori Chicken eller en Sizlar av nåt slag. Är dessa rätter goda, är resten det också. Mitt eget tips;-)

http://kraka.moah.se sa...

Det är otäckt att krocka med andra cyklister. Skönt att det inte gick värre.
Krya på dig med örat!
Kram

Anna i Portugal sa...

Usch för cykelolyckan, men bra du hade Hövdingen med dig och även turen att allt gick bra för övrigt. Hoppas du piggnar på dig och att du snart hör toppenbra igen!

znogge sa...

Det låter som en bra plan att du vilar dig i form och tar återhämtningen i egen takt.
Att krocka som cyklist är inte roligt för det blir lätt skador.

Kram och god söndag!

Guldkryckan sa...

Så fint att det inte är så mycket värk kvar, vila tror jag är bra för det mesta här i livet, så även detta.

Cykel är ju oftast bra att använda sig av men man får nog vara försiktig, man är ju ganska oskyddad trots allt.

Ha nu en jättefin söndag Susjos.

LillaSyster sa...

Min elcykel har både fot och handbroms. Tur att du klarade dig skapligt ändå.
En bra idé att vila sig i form! Är ordentligt, det kostar energi att läka. Kram