torsdag 8 juni 2023

Man får passa på...

...när man är sjukskriven att hälsa på pappaledig son och barnbarn! Fast lite läskigt var det att cykla till Vasastan utan hörsel på ett öra, men vi tog det lugnt, jag och min man och kom säkert fram till lekplatsen vid Karlbergs skola.
...där vi mötte upp våra älsklingar, och fick några timmar ihop, så mysigt!

Roligt var också att på vår cykelväg hem igen så såg jag äntligen efter alla våra år i Solna ( nåja 6 år i alla fall) några kungligheter i Hagaparken; Prins Daniel och prinsessan Estelle var ute med hunden! 

När vi kom hem var det dags att tillaga Jordärtskockssoppa med grönkålschips, brynt smör och surdegsbaguette från Linas matkasse, och nej BP, rätterna är inte färdiga när de kommer, utan de ska tillagas, men går ganska fort ändå 30-40 minuter. Soppan var mycket god!

Orsakullan undrar : 

  1. 8. Välkommen, gröna, granna, sköna sanna sommar. Det grönaste hos dig.
  2. Tog foton vid lekparken idag, och visst är de vackra dessa lila bollar som syns på första bilden,  kallas Allium, en av många lökväxter googlade jag mej fram till!

 

8 kommentarer:

znogge sa...

Vilken bra dag det blev och alldeles perfekt att träffa sonen och lille Samuel. Kan tänka mig att det är obehagligt att cyklar när du bara hör på ena örat. När jag hade kraftigt lock för mitt öra i nästan två månader kände jag mig nästan vimmelkantig och då hörde jag ändå lite i alla fall.

Kul att se kungligheterna. Sonen har sprungit på prins Daniel under några joggingturer och då har prinsen hejat.

Önskar en god kväll nu!

Kram

BP sa...

Bra där, mycket bra! Alltså att din man lär Samuel sparka boll redan nu. Det ska absolut böjas i tid. Det vet ju alla;-)
Det där fina blombollarna heter Allium. Det lärde jag mig av en bloggare för några år sedan, och konstigt nog är infon kvar på hårddisken;-)
Skoj att du träffade på Prins Daniel. Han spelade ju mixed golf på Ullnabanan i Täby idag i par med Annika Sörenstam. Å självklart tog du inga kort på honom;-)

Det var ju synd att maten inte är färdiglagad, men man kan ju inte få allt här i livet;-)

Äventyret framtiden sa...

En liten blivande fotbollskille? Farfar i målburen och Samuel sparkar. Härligt foto.Jättelökarna på första fotot är så vackra.
Nu ska jag ta ett steg bakåt här inne och läsa om Linas matkasse. Missade den igår.

Kram

Ditte sa...

Vad trevlig och roligt med en cykeltur för att träffa Samuel med pappa.
och vädret var ju perfekt.
Att cykla genom Hagaparken är ju perfekt och kul med lite kungligheter ute.
Roligt att ni fortsatt är nöjd med matkassen och inte minst att idéerna finns om det som ska lagas.
Har varit ute med en väninna och blivit bjuden på Urban Deli vid Nytorget Och en förrätt du skulle gillat blev det: "Ostron fin de Claire från Normandie och champagne. Och till varmrätt beställde vi koreansk råbiff. Så gott.
Och en härlig sommarkväll var det ju.
Kram

Anonym sa...

Så passande att hälsa på de "bästa".
Kul att se de boende röra sig i parken.
Och farfar passar på att träna med Samuel. Det ska börjas i tid!
Allium, ja visst. Kom bara upp en enda hos oss i år. Kanske något underjordiskt djur som gillar lökarna. Kram//Anna-Lena

LillaSyster sa...

Modigt att våga cykla ♡
Ett blivande fotbollsproffs vi ser, för jag tror som BP.
Skönt för kungligheterna att kunna vistas ute i parken. Ha nu en fin fredagskväll!

Annika sa...

O ja, jag fattar att det är lite otäckt att cykla när du inte hör ngt på ena örat. MEN en bra dag fick du!! OCH mysigt att du kan vara med din son och Samuel nu i dessa dagar.
Jag såg Victoria och hennes livvakter då V var ute på en joggingrunda i somras i Hagaparken. KUL att du fick se D och Estelle.
Kramar!

Anna i Portugal sa...

Vad härlig dag i parken! Jordärtskockssoppa är en av mina favoriter, så förstår ni njöt av middagen.