onsdag 7 juni 2023

Linas matkasse


 Är så nöjd med de två första rätterna som vi har tillagat av Linas matkasse, så skönt att slippa frågan i huvudet : "vad ska vi äta ikväll?" Kycklingfilén var det första vi gjorde, allt smakade supergott, inte minst morotscremén med brynt smör!

Igår var det lika gott : Vietnamesiska fläskfärsbiffar med ljummen rissallad, mynta och jordnötter, mums!
Ikväll ska vi göra denna kinesiska maträtt....spännande!


Orsakullan undrar idag : 
  1.  7. I sommar och soliga dagar. Hur lever du livet då?
  2. Tyvärr är alltid sommaren jobbigare på mitt arbete, då det är semestertider, vi är för få som ska hjälpa för många att föda barn. Men under semestern så njuter jag av ledigheten. Förr om åren åkte vi gärna till medelhavet en vecka på semestern, men oftast är det ju vääldigt varmt vid medelhavet mitt i sommaren, och nu när man fått ett barnbarn så är det ju väldigt trevligt att få umgås med honom, så de sista åren har vi varit en del vid stugan i Roslagen,  som vi delar med svägerskan...så rogivande! 

  3. Förra sommaren vid stugan....

8 kommentarer:

Ditte sa...

Så bra med matkassen och de färdiga recepten som kommer med ingredienser. Tack för att du delar med dig. Jag lagar gärna kinesiskt eller annan asiatisk mat men även där tryter fantasin.
Kycklinfilén ska testas.
Liknande vietnamesiska fläskfärsbiffar har vi gjort och de kan en gärna ta repriser på.
Ska även testa ditt recept på "chow mein".
(Ofta behöver en krydda på mer än vad de svenska recepten anger)
Ja, visst är det skönt att vara i Sverige sommartid. Vi tar en vecka nu på lördag till en liten grekisk ö och jag hoppas somningen (ej bröstsim) ska vara bra för ryggen. Och bad i största allmänhet.
Och att spendera tid i Roslagen är ju toppen.
Önskar dig god bättring.
Kram

znogge sa...

Så smidigt med matkasse och alla rätterna verkade mycket goda. Nästan så att jag blir pigg på att testa.
Även om jag gärna reser utomlands så är det också skönt att hålla sig i Sverige sommartid för att sedan resa när det är svalare här. Att tillbringa tid i Roslagen låter alldeles utmärkt tycker jag.

Kram och god kväll!

Jossu sa...

Vietnamesiska fläskfärsbiffar har jag provat och fastnat för. Det har blivit ett sådant recept jag gör då och då.
En sommar i Sverige är verkligen inte fel. Det ser jättemysigt ut vid stugan.

BP sa...

Maträtterna som du visar är helt i min smak. Är rätterna lagade och man bara värmer upp dom, eller måste man laga dom själv? Jag gillar ju det asiatiska köket - dregel, dregel.
Stugan i Roslagen är ju sååååå fin, och med tanke på väderprognosen för den här sommaren så är där lika fint som vid Medelhavet. Just nu faktiskt finare, då många länder drabbats av regnoväder.

Anna i Portugal sa...

Spännande rätter det var via Lina den här veckan. Jag kan ju aldrig vara med på sådana lösningar då jag ju äter lite annorlunda. Och här där vi bor finns inte såna nymodigheter :) Men inspiration kan en ju alltid hämta från dina bilder. Tack!

Annika sa...

Jättebra med matkassen ju.
OCH inspirerande också. Det ser verkligen ut att vara så god mat. MUMS!!

Tycker det låter helt perfekt med stugan i Roslagen, kan inte bli bättre.

Kramar!

LillaSyster sa...

Det är så skönt att slippa och tänka ut vad man ska laga ibland! Härligt att ni är nöjda ♡ dumt att åka till medelhavet nu.......det är ju riktigt toppen väder här hemma.

Äventyret framtiden sa...

Linas matkasse har fått gott betyg av min dotter med familj också. Under pandemin beställde de ofta kassen...
Roslagsstugan är ju så fin, mysig och en väldigt vacker korg med pelargoner visar du på fotot.