söndag 25 juni 2023

Skyltsöndag


 Börjar denna skyltsöndag som BP så fint förvaltar med dessa bilder som dök upp i mina minnen på facebook idag. Midsommarhelgen 2016 spenderade vi i San Francisco, där vi började vår roadtrip med våra vänner, och bl.a cyklade över Goldengate bron, minnen för livet!

Idag var det dags för mej att fira min syster som fyllt 60 år. Jag köpte med mig räkbakelser och jordgubbar och tog en taxi till Sköndal där hon nu bor. 
Det är  nog de dyraste jordgubbar jag har köpt, de kostade 80 kr på vårt lokala Hemköp.
Vi tog en promenad i värmen och hittade ner till vattnet...vet inte om det är Drevviken som ligger vid Sköndal? Såg i alla fall på google maps att badet tvärs över sjön heter Hökarängsbadet, det här är ju långt ifrån mina hoods !
Men det fanns fler ställen att bada och sola på vår promenadväg ...
Min man tog en cykeltur igår in till stan, jag var alldeles för trött, så jag stannade hemma, men roligt är att han är är "bloggfostrad" och tog lite bilder på skyltar till mej, jag tackar och tar emot! 
Nybroplan...
Det här är ett turist-tåg som nu syns på gatorna i stan.
Casino Cosmopol....


Orsakullan undrar : 
  1. 23. Midsommarnatt, vi dansar natten lång. Berätta om en midsommarnatt!
  2. Midsomrarna i tonåren har jag nästan glömt bort, och bra är det! Var bl.a till Säter och Stjärnsund där vi tältade, och var säkert vaken nästan hela nätterna.
  3. En midsommar tillbringade jag och min kompis i Örebro-trakten hos min faster och farbror där vi jobbade på hennes hundpensionat. Minns midsommaraftonen då vi gick till Folkets park, och på natten var det ljust när vi vandrade hemåt på grusvägen igen, jag hade just gått ut 9:an och min kompis var 2 år yngre...så vi var inte så gamla, fast jag minns att vi tyckte det! 
  4. 24. Ut i vår hage. Berätta om en sommarhage.
  5. Spontant ser jag hagen full med så mycket gullvivor så jag bara gapade av förvåning, hos våra vänner på deras sommarställe i Roslagen.
  6. 25. Dina färger var blå, berätta om en god öl!

  7. Alla som följt min blogg vet att jag är svag för belgisk öl och framför allt för Leffe Blonde.8 kommentarer:

Ditte sa...

Fint skyltat! Och jag minns så väl er resa till USA. Härligt med minnen som poppar upp. Cyklat över brom gjorde vi också för länge sedan när vi korsade USA 1979. Ett fint minne både San Fran och resan från kust till kust.
Så fint att du kunde fira din syster som fyllt år. Och både räkbakelse och jordgubbar låter gott.
Oj, vilka dyra "gubbar". KÖpte jättefina på Stockholms Ost & Chark för 48 kr litern. Jättefina och goda.
En cykeltur i stan är alltid trevligt. Ja, nästan. I dagens hetta hade jag avstått mitt på dagen. Men fint med lite bilder från makens runda.
Hoppas du haft en fin helg.
Varm kram

LillaSyster sa...

Räkbakelserna ser fantastiska ut♡
Det var ett hutlöst pris på jordgubbar, men vad gör man inte för sin syster. När jag fick syn på Sveriges radio skylten så trodde jag att du skulle göra "reklam" för årets sommarpratare, fel fel fel....men jag har lyssnat på de två första. Ha en ny bra vecka!

Åke sa...

Smakade jordgubbarna något? Goldengate: Rät lustigt för jag ringde min bror för ett tag sedan, han svarade inte... sedan ringde han upp han satt med en tävlingscykel och tävlade ett lopp just över Golndengatebron :) På Appel TV :)

Klimakteriehäxan sa...

80 spänn litern - kan det vara rekord? Mina dyraste har kostat 65, jag tyckte det räckte ... hoppas de var riktigt goda i a f.

BP sa...

Härliga minnen från San Francisco. Tack och lov för minnen säger jag bara, eller hur!!?
Så gulligt av dig att ta med så fina räkbakelser och jordgubbar för att fira din syster. Då du inte skrivit något om henne på ett tag så utgår jag ifrån att hon har det bra i Sköndal. Bättre än i Vällingby och Viksjö i alla fall. Eller har jag fel...

Även Gerd nämnde priset på jordgubbar. Hos min ICA kostade dom 49,90 för en kartong. Och det var till och med svenska gubbar...

Japp, du har bloggdresserat din man perfekt. Ovärderligt:-) Så fina foton han tog av olika skyltar. Killen har helt klart potential - hahaha:-)

Som alltid - tusen tack för att du är med och länkar. Och tack till maken för bilderna:-)

Paula sa...

Du har pli på din man, en stor eloge, han är duktig! På mycket säkert, men tänker mest på skyltfotograferandet.Jordgubbar ja, vem kan avstå på midsommar? Inte jag, här kostade de 99 kronor kilot. Svindyrt men värda priset, de belgiska på stan kostade 30 per ask och de smakar nada! Det är fint i Sköndal, o såg mysigt ut på badet.
Du var ju nyss i San Fransisco, jag var där 1981, en hel mansålder sedan! Men jag tror att stämningen där är exakt likadan, sevärdheterna likaså. Någon cykel såg jag inte till då, alla körde bilar som var tre meter breda, minst, även vi!
Kram

Anki sa...

En härlig skyltsöndagsmix!
Räkbakelserna ser fantastiskt goda ut! Oj, det var dyra gjordgubbar! Jag köpte svenska, söta och goda för 45:- på torget.
Bra bloggfostran på maken!
Ha en fin dag!
Kram

znogge sa...

Räkmacka och jordgubbar är perfekt när man ska fira tycker jag. Hoppas syster din blev nöjd med dagen.
Men vilket pris för jordgubbarna...

Kram