fredag 7 juli 2023

Fem en fredag och ESC planer

Sovit så gott i gäststugan hos våra vänner, och så ljuvligt att få nybakade croissanter till frukost! Lyx på hög nivå! Men nu stundar jobb i helgen för mej och min man, dock är jag ledig i natt i alla fall

Elisamatildas "Fem en fredag" idag har temat : Sommarfrågor II

1. Vad är det längsta du reser i sommar?

Troligen blir det till Tällberg som längst, runt 26 mil dit...har bokat rum på Klockargården, och lilla familjen följer med! ( i början av september blir det släktträff i Köpenhamn, men då är det inte sommar längre?) 

2. Hur spenderar du en regnig sommardag?

Är vi på landet så sitter jag i stugan och hör regnets smatter på taket, och läser en bok.

3. Blir det någon spontan utflykt i sommar?

Det hoppas jag! En lunch i Furusund kanske, och/eller en kryssning till Åland?

4. Hur svalkar du dig på bästa sätt?

Är vi på landet så blir det ett dopp i sjön!

5. Har du något smultronställe där du är nu?

Nu är vi ju hemma igen i Solna, och inte långt härifrån finns ett smultronställe som heter Bockholmen hav och restaurang, där firade vi yngsta sonens 30 års dag förra sommaren, ett helt ljuvligt ställe vid vattnet!

Bild från Bockholmengruppen.


Idag kom beslutet, ESC kommer inte att gå av stapeln i Stockholm, Göteborg eller Örnsköldsvik nästa år som hade ansökt om att få ha ESC, det blir istället Malmö som fick det! Där var vi på vårt första ESC 2013, lite kul!

Orsakullan undrar : 

  1. 6. Den bästa sommaren, när var din bästa sommar?
  2. Oj, många härliga somrar har man ju haft, men nån som sticker ut är nog resan med vänner till Kalifornien och vår roadtrip där 2016, från San Francisco till San Diego, med utstickare till både Grand Canyon och Las Vegas.
  3. 7. Jalla! Jalla! Då var det bråttom!
  4. ...idag var det bråttom att boka hotell i Malmö inför ESC i maj nästa år! Lyckligtvis hade min schlagerkompis redan bokat rum, både i Malmö, Göteborg, Ö-vik, men nu kan hon boka av de andra städerna! Varför det är bråttom är för att hotellen ser till att höja priserna rejält då det är stora evenemang på gång!


 

11 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

läsa under regnsmatter är mysigt, minns lillebror och jag på den dammiga vinden läsande gamla Kalle Anka. Vi firade vårt 40-åriga bröllopsdag i lite lyx, god mat och goda viner, spårvagn hem i regn.

Ditte sa...

Vad mysigt med en "lillsemester" i Roslagen. Bra start efter din sjukskrivning.
Kul med sommarfrågor och likaså att läsa dina svar. Tällberg och Klockargården låter toppen och inte minst att lilla familjen också är med.
Och visst är det skönt att inte ha så mycket inplanerat utan ta dagarna som de kommer. Kan tipsa om att ta en kryssning till Helsingfors och komma dit på morgonen, spendera dagen där och åka tillbaka på kvällen och nästa morgon i Stockholm. Även Åbo är ju fint. Och förstås Åland. (Men Cinderella går inte dit i sommar)
Lunch i Furusund är alltid fint.
Bockholmen är ju så trevligt och det både för lunch och middag. Och läget är perfekt.
Aha så ESC ska gå i Malmö. Had ju varit kul med en annan stad, Göteborg eller så. Ja, varför inte Ö-vik.
Önskar en hyfsat lugn jobbhelg.
Kram

BP sa...

Så kul att ni och lilla familjen åker till Dalarna tillsammans. Skoj! Släktträff i Köpenhamn är ju inte så dumt heller. Å September är ju faktiskt en "halvsomrig" månad.

Bockholmen - där var vi många gånger och åt lunch. Ett härligt ställe med utmärkt mat och en rolig "kärleksbar":-)

Vet inte om jag tycker om att Malmö får arrangera ESC. Tycker mera om när de vinnande ländernas huvudstäder står för arrangemanget. Mera "status" tycker jag. Men himla kul att ni redan tingat biljetter. Kompisen är alltid på alerten:-)

femfemman sa...

Fick en idé att åka till Malmö oxå... men ska nog kunna hitta ett gratishotell i så fall. Hos dottern..

Paula sa...

Men nu slipper du skaffa nytt pass till nästa år! Bara att boka hotell i tid...Så härligt att ni får sällskap till Tällberg! Vi har bokat en båttur till Torsång på söndag, och fint väder ska vi få. Ha en skön natt med god sömn, sen hoppas jag du får bra jobbarnätter. Kramen

Violen sa...

Tanken på spontanutflykt med lunch i Furusund låter toppen! Smultronställen kan finnas lite här och där men mitt bästa smultronställe är hemma på Brandholmen.
Trevlig helg1

Jossu sa...

Din sommar 2016 lät verkligen oförglömlig. Men dina planer inför denna sommaren låter inte illa dom heller. Åland en solig dag låter otroligt mysigt.

znogge sa...

Så kul att det blev Malmö, det hade jag helt missat! När det begav sig 1992 fanns syster min och jag på plats. Dock behövde vi inte tänka på att boka något hotellrum. Funderar starkt på att försöka få tag på en biljett dock. Frågan är vara om jag är tillräckligt på hugget. Även en biljett till genrepet skulle vara okej.

Kram och god kväll!

Anna i Portugal sa...

Kan tänka mig hotellen höjer priserna rejält när det är mello. Bra ni har löst det redan i god tid!

Hannas krypin sa...

Det är så mysigt att läsa en bok och samtidigt höra regnsmatter. Låter smart att boka hotell tidigt. Tänker att det är lite som inför Almedalsveckan på Gotland. Det är svindyrt att boka boende under den veckan. De passar på att ta extra betalt.

Guldkryckan sa...

Croissanter kan vi här äta hur många som helst men vi har aldrig gjort några själva, kan ju vara ett framtida projekt.
Låter gärna Malmö ha det evenemanget, ligger ju bra till med alla möjligheterna för att ta sig lite varstans i Europa.
Skönt att bokningen där är genomförd, bara att slappna av.

Ha en fin kväll.