fredag 14 juli 2023

Fem en fredag och ledig helg!

Vad passar bättre än att åka upp till landet den enda hellediga helg man har i juli, och ännu bättre när lilla familjen kan följa med! Så efter 4 timmars sömn efter nattpasset så packade vi bilen och åkte upp till Rådmansö, bytte av svägerskan som åkte hem, på vägen köpte vi med oss den berömda landgången till oss alla!
En sån fin kväll vi fick, och så ljuvligt att få se Samuel här uppe på landet, han var ju här förra sommaren också, men då var han inte så stor.
En fin solnedgång fick vi se också, tror att jag kommer att få sova gott i natt i gäststugan, lilla familjen få sova i det "stora huset", han har en tendens att vakna väldigt tidigt, runt kl 05 vår kära Samuel!

Elisammatildas "Fem en fredag" har idag temat : Ledigt!

1. Vad gör du när du är som mest lat om sommaren?

Ligger i hängmattan med en bok! Ljuvligt!

2. Hur spenderar du en aktiv sommardag?

Då blir det en tur i joggingspåret, eller kanske en cykeltur in till Stockholm för att njuta av något gott att dricka och äta...

3. Vad väntar du med tills september kommer?

Ingenting! Njuter av nuet och sommaren!

4. Vad har du ännu inte gjort som du brukar på sommaren?

Ha semester! Börjar ju min semester först i augusti, för att få vara ledig samtidigt som min man, men njuter av de korta ledigheterna mellan nattpassen. På semesteragendan står ett besök i Tällberg!

5. Hur är dina sommarkänslor just nu?

Eftersom jag just nu är ledig i helgen och är på landet med kära barnbarnet Samuel, och haft en skön sommarkväll med nära och kära , så är känslorna på topp, men visst längtar jag efter semestern i augusti! 

7 kommentarer:

Paula sa...

Tällberg, here she comes! Mera dalahästar om jag gissar rätt! Mysigt med stugvistelse fast ni inte har semester ännu, bäst att passa på! Ha en fin helg, med eller utan jobb/kram

BP sa...

Perfekt säger jag bara:-) Så himla smart att frivilligt sova i gäststugan - hahaha! Gissar att Samuel älskar utforska den för honom främmande och spännande miljön imorgon. Å om han vaknar mitt i (den ljusa) natten så kan ni sova lugnt vidare;-)
Att ha semester när ingen annan har det är en klar fördel. Det brukade vi också ha. Man slipper högsäsong, köar och dyra priser.

PS Beundrar dig att du klarar dig på endast fyra timmars sömn. Mitt limit var fem timmar;-) DS.

Anna i Portugal sa...

Ett aktivt liv har du onekligen, åtminstone vad som framgår av bloggen :) En fantastisk helg blir det på landet, hoppas vädret är med er också för bästa guldkanten.

Hanneles bokparadis sa...

den mackan skulle sitta fint som frukost! Jag tar slingan ibland, gillar "springa" uppförsbackarna 🙂

Znogge sa...

Det perfekta sättet att tillbringa en ledig sommarhelg på. Så roligt att den lilla familjen kunde följa med också. Bra att ni kan dela på er nattetid för att vakna så tidigt är lite i tidigaste laget om man inte måste.

Kram och god lördag!

Ditte sa...

Vilken bra idé att åka upp till landet på Rådmansö när du är arbetsfri en helg. Jättemysigt att lilla familjen är med. Och perfekt att ni kan sova i gäststugan för klockan 05 är väl tidigt att vakna. Gott med räklandgång! Önskar er en härlig helg.
Läste svaren på frågorna och kan stämma in i de flesta.
Varm kram

Mrs Calloway sa...

låter riktigt härligt. då blir det ju lite semesterkänsla på helgen också. och så har den längre semestern kvar. det gäller att ta vara på nuet och njuta av det!