onsdag 26 juli 2023

Kolla synen!


 Svårt att sova i natt, alltid svårare att ställa om dygnet när man jobbat tre nattpass på raken istället för 2. Men efter lite sovmorgon så piggnade jag till och kunde ta mej ut i joggingspåret innan jag tog bussen in till stan, där jag hade en bokad tid för en synundersökning, det var visst 2 år sedan sist. Träffade en sån trevlig optiker, så jag passade på att även köpa mej ett par slipade solglasögon, visst de kostade en slant,  men de progressiva glasögonen får jag genom jobbet, alltid något!


9 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det nästan nödvändigt att ha slipade solglasögon! Vad jag inte begriper, det är att alla dessa glasögonbutiker kan överleva. De blir fler och fler och större och större!

BP sa...

Då var vi nästan synkade. Jag gjorde precis samma undersökning för två veckor sedan. Behövde inga nya glasögon för närsyntheten så jag satsade istället på nya läsglasögon inklusive slipade läs-solglasögon. Är så nöjd så:-) Vågar mig inte på progressiva...

Äventyret framtiden sa...

Slipade läs-solglasögon är toppen att ha. Är nöjd med dem jag också.
Hoppas att du är i gängorna igen efter tre nätters jobb. Kan förstå att det tar på på sitt sätt.

Kram

Hanneles bokparadis sa...

jag hade samma optiker och glasögonaffär flera decennier, först far som pensionerade sig, och nu har även sonen pensionerat sig. Han tipsade mig om engångslinser, jag är närsynt och det räckte med en lins i mitt ledande öga. Engångslinser typ 60% vatten, sköna vid simning, joggning i regn... Nu finns det även progressiva linser.

femfemman sa...

Borde definitivt beställa tid för synöversyn. Konstaterar att det är tre och halvt år sedan jag kollade senast. Får se till att det blir av i höst.
Har aldrig använt slipade solglasögon. Har sådana där som blir mörka i UV-strålning. Funkar dock inte då man kör bil, och det kan vara lite besvörligt. Kram

Znogge sa...

Glasögon är dyrt men ack så viktigt att ha rätt. Jag fick progressiva solglasögon med på köpet när jag bytte senast och jag kan säga att de är guld värda så du kommer inte att ångra dig!

Kram

Guldkryckan sa...

Behöver nog gå till en optiker egentligen men jag prioriterar nog frugan på det området, jag har läsglasögon liggande överallt istället, billigast så. ;)

Ha det nu jättefint.

Ditte sa...

Skönt att du kunde ta lite sovmorgon. Och tre pass på raken är ett för mycket.
Så bra med en både kunnig och trevlig optiker och ett par slipade solglasögon är ju en bra investering.
Och alltid något att jobbet bidrar med de progressiva glasögonen.
Kram

Anna i Portugal sa...

Skönt att få gjort sånt där! Jag hoppas du blir nöjd med dina slipade solglasögon, jag kostade på mig det sist, för första gången, men är så grymt besviken. Mina vanliga glasögon är av bästa kvalitet på glaset, men solglasögonen har en annan kvalitet även om det är samma slipning, så jag blir yr när jag använder dem. Korta stunder går bra. Tur solen står så högt här hela tiden, så har väldigt lite behov av solglasögon :)