fredag 21 juli 2023

Helgjobb på gång


 Detta minne dök upp på facebook idag, "När vi frös på Alcatraz", jag och kompisen Y för 7 år sedan på vår Kalifornien-resa!

Inte fullt lika kallt när jag gav mej ut på min "jogging"-tur idag, hann precis runt min slinga när spöregnet kom! De vita tussarna ni ser är "pannbanden" jag hade på huvudet efter ci-operationen, de duger nu som skydd av mina nyckelben, får skavsår av sport-bh:n annars, galet va?!
Stannade till och fick en bild på svanfamiljen, fyra fina ungar har de, tror jag sett 6 ungar förut på håll, men jag kan ha fel.

Strax dags för nattjobb igen, egentligen "bara" fredag och lördag, men jag sms:ade bemanningen och skrev att jag kunde jobba på söndag natt också om det skulle behövas, och det behövdes så klart! Så nu har jag tre nattpass framför mej, på söndagen får jag i alla fall en bonusslant på 2100kr ....

Ingen "Fem en fredag" idag, Elisamatilda har efterlängtad semester , men Orsakullan kör sin blogg- utmaning även i juli: 
  1. 21. Tårtan. Socker, grädde, nötter och mandelflarn…
  2. Serien "Tårtan" var ett barnprogram som gick i svt 1973 , och nej, det var inget favoritprogram. Här kan ni läsa mer om det konstiga barnprogrammet.
  3. Vad gäller tårtor så är det inte nån favorit heller, men visst går en och annan prinsesstårtebit ner, liksom kompisens Y goda Pavlova, som vi brukar få smaka på midsommaraftonen.


7 kommentarer:

Ditte sa...

Visst är det kul med minnen som dyker upp.
Vad gäller svanfamiljen kan det mycket väl vara så att måsar eller trutar tagit ett par ungar. Så skedde här i kanalen för ett par år sedan. Dessa fåglar är inte direkt vänligt sinnade.
Skönt med en joggingtur och bra att du inte blev så blöt.
Fint att du åtog dig ett extra pass. Och behövd var du ju helt klart.
Önskar dig hyfsade jobbnätter.
Kram

BP sa...

Vilken bra selfie snygging:-) Och dessa tussar är ju perfekta - multifunktionella:-)
Dunbollara tillsammans med sina föräldrar är såååå söta. Gillar inte svanar, då de även utan barn är väldigt aggressiva, men när de är så små gillar jag dom;-)
Tre nattpass, då antar jag att du kommer vara ledig hela nästa vecka. Och 2 100 kronor extra - jo man tackar. Ni som jobbar på oförtröttligt är värda varenda krona.
Önskar dig en dräglig natt nu.

znogge sa...

Det är alltid lika kul med minnen som dyker upp.
Svanar är förvisso vackra men icke att leka med.
Den ersättningen är du väl värd för ni gör ett kanonjobb!

Kram

Susanne sa...

Här är en till som jobbar helg och jag lyckades, till min lycka, byta min söndag natt så att det enbart blir en 2-nättershelg :) Framförallt ville jag göra ett byte eftersom vi ska på en veckas bilsemester och börja med att besöka sonen i Boden. Ville komma iväg så snart det går så jag är tacksam att jag fick till ett byte. Det är inte enkelt kan jag säga eftersom jag är den enda ordinarie sjuksköterskan på natten. Resten är bemanningssköterskor och någon enstaka från dagen som tar några nätter. Hoppas du får en bra jobbhelg med lagom mycket att göra.
Ha en fortsatt trevlig sommar.
Kram

Anna i Portugal sa...

Fint att se svanfamiljen så nära! Bra du ställer upp och jobbar lite extra med tanke på er låga bemanning och så klart ska du även få en extra slant då.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Haha du hade koll på tårtan. Den gick i repris när jag var liten. Minns att jag inte var imponerad då heller.

femfemman sa...

Får sitta vid datorn för att få iväg n kommentar till dej.! Sportiga du! Önskar så att ryggen tillät lite jogging.... men det gör den inte. Så är det att bli gammal... Fixade f.ö. inte då jag vari din ålder heller...
Fint foto på svanar.
Tårta. Gott ibland. Gjorde en igår till namnsdagsdotter Johanna Margareta. Havregrädde i, då syster m fam. också var på plats. Bra när alla kan äta av tårtan.Plockade hallonen femtio meter från vårt hus. Rulltårts-tårta. Blev gott.. även om grädde är godare.
Bra med en extra slant ibland. Det är du värd!Kram