onsdag 5 april 2023

Ci-café


 En söndagsskylt på en onsdag, ja så blir det idag! Har ikväll varit på Ci-café som anordnas av Ci-föreningen i HRF. Eftersom jag inte skulle köra IW på F&S ikväll, så passade jag på att träffa likasinnade, för det är nåt speciellt att alla bär ett ci-implantat! Många spännande frågor och en del spännande svar.

 Alla har vi fortfarande svårt att hänga med i samtal när vi är i stora sällskap. En av herrarna berättade hans strategi: aldrig fler än 6 stycken vid middagsbordet, han sitter på kortsidan, sen ser han till  att bara en i taget pratar under middagen, så han kan vara med i samtalet. Han går sedan undan och vilar lite efter middagen, så kan de andra prata hur de vill, så återkommer han till kaffet, och då gör de samma sak, en i taget som pratar.  Precis som vi gör under ci-cafét, där också vi har en mikrofon på bordet som vi pratar i när vi har ordet, och kopplar då på vår teleslinga via ci. Tyvärr märkte jag tydligt idag att jag hör sämre ;-( 

Orsakullans fråga : 

  1. 5. Jag och du..
  2. Orsakullan och jag har det gemensamma att vi bor/har bott i Falun och är dalkullor!  
  3. Annars tänker jag på min man...så fantastiskt att vi efter den första träffen vid Kungsträdgården den där majdagen 1989 hänger ihop och fortfarande har kul tillsammans! 

8 kommentarer:

Ditte sa...

Förstår att det var en givande träff- Och fint att träffa andra med ci-implantat. Kan tänka mig att det blir många frågor och svar.
Tycker det är så gulligt med dig och M och det blev ju så lyckat. Önskar er fortsatt lyckliga dagar.
Varm kram

Anna i Portugal sa...

Långvarig kärlek är fantastiskt. Jag och Roger träffades 1997 och har också fortfarande roligt tillsammans.

Äventyret framtiden sa...

Möten av det där slaget är alltid givande, åtminstone nästan alltid.
Däremot är det inte roligt att du hör sämre, inte alls roligt. Skulle du inte få komma till läkare snart?

Fint är att ni är tillsammans, har roligt tillsammans och är lyckliga. Det bästa av allt!
Grattis till det!

Kram!

BP sa...

Det var en intressant fika, där ja alla deltagare har samma problematik.
Killens strategi är inte dum alls, väl värt att anamma tycker jag. Mindre roligt att du kände återigen att du hör sämre. Det ska verkligen bli intressant att höra/läsa vad man gör efter din röntgenundersökning.
Å visst är det underbart att ni fortfarande efter över 30 år tillsammans ha kul tillsammans. Det var samma sak för min man och jag, och vi var ihop i över 40 år...

Anonym sa...

Jag bodde på pensionat i San Francisco. En kväll vid
middagen satte sej en kille (geolog) mitt emot mej. Hade lagt märke till honom men inte pratat. Vi hade väldigt trevligt. Nästa dag ringde han mej. Träffades 11 jan. 1953 och gifte oss 14 juni samma år. Nästan 50 fina år tillsammans, innan cancern tog honom vid 79 års ålder.
Det är underbart, att vara kär i den man är gift med. :)

Lycka till med dina öronproblem; Ruth i Virginia KRAM!

znogge sa...

Kan tänka mig att det var en givande träff för det är alltid intressant att utbyta tankar och funderingar med personer som är i samma situation som man själv är.
Bra strategi där för en middagsbjudning. Det finns en hel del att tänka till kring.
Ledsamt att du hör så pass mycket sämre men jag hoppas att det går att korrigera igen.

Kram och god skärtorsdagskväll!

femfemman sa...

Alltid stärkande att träffa de som har samma problematik. Man kan hjälpa och stötta varann.
Ni var verkligen före er tid att träffas på det sättet. Hade väl någon "brevromans" jag också... men vågade inte lägre än så... Kram!!

Paula sa...

Var det första gången du deltog på cafeet? Måste vara berikande att kunna utbyta erfarenheter om livet med CI! Vet du flera som råkat ut för samma som du, att något hänt som gjort att implantatet kommit ur läge?
Kram