fredag 21 april 2023

Fem en fredag

På min väg till pendeltåget idag såg jag de första tussilagona! 
En solig fin dag så var det äntligen dags att röntga mitt ci-implantat för att se om elektroderna åkt ur sin plats. Var ute i väldigt god tid då tågen bara går varje halvtimme just nu, men det hjälpte inte! Susjos gick på Nynäshamnståget och trodde det skulle gå förbi Flemingsberg/Huddinge sjh. Var djupt försjunken i min bok när jag tittade upp och såg att nästa station hette Farsta strand, den stationen kände jag inte igen på min väg mot Hudddinge, så jag fick stiga av, vänta på nästa tåg tillbaka, byta tåg i Älvsjö, lång väntan men sedan äntligen på rätt tåg . Fick springa från Flemingsberg till sjukhuset, och kom precis på utsatt tid! Dock stod det på kallelsen att man skulle vara där 15 min innan , det var t.o.m överstruket med gul penna, och det var ju inte jag, men jag fick göra röntgen undersökningen i alla fall. Nu ska de jämföra röntgenbilderna från när jag blev opererad och dagens bilder, så får vi se...

Fem en fredag som Elisamatilda håller i har idag temat: "Borta men inte glömd"

1. Vilken handling som du gjort i veckan vill du gärna få ogjord?

Att stiga på fel tåg...som jag gjorde idag!

2. När senast raderade du något?

Tog just bort några foton på mobilen som jag skickat till min man...angående musikaler i London...

3. När har du varit glad över inställda planer?

Jag och en kollega hade tänkt äta frukost på hotellet vid NKS ,"Karolina Tower" i torsdags morse efter att vi jobbat natt, men vi båda insåg att vi var för trötta för det och borde åka hem och sova, så vi fick oss en pratstund i närheten av omklädningsrummet istället, och ser fram emot en piggare träff längre fram!

4. Vad glömmer du oftast på väg ut genom dörren och som du får vända tillbaka för?

Batterier till min hörapparat! 

5. Hur ser du till att komma ihåg något du ska göra dagen efter?

Hm, ibland finns det i min kalender i mobilen...


T.ex idag, strax ska vi åka till Arlanda, checka in på hotell , äta middag på Kitchen & Table, och i morgon flyga iväg på en liten trevlig resa med min man!
 

13 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så skönt att det gick vägen, att du fick röntga dig trots förseningen. Nu håller jag tummarna ännu hårdare för att du ska få veta vad som är felet och att det kan rättas till enkelt.

Kramar!

Hanneles bokparadis sa...

DEt var bra jobbat med tågen! Ibland får man flytta på träffar.

Ditte sa...

Pust! Vilken otur du hade. Kan tänka mig att du var stressad innan du både kom rätt och fram till Huddinge.
Hoppas nu på svar som kan förklara varför din hörsel successivt efter implantatet blivit sämre. Håller tummarna.
Kram och trevlig fredag.
Och så mysigt med en natt på Arlanda och sedan en resa. Ha det allra bäst.

Paula sa...

Men oh, ut och käka ikväll igen! Blir riktigt avis, här står en auberginestackare i ugnen och jäser,den ska sedan överströs med fetaost och serveras med en tomatsalsa...långt från lyxmat, hihi
Vilken pärs imorse! Vilken tur du hann! Och varför skulle man vara där före utsatt tid, då är det ju mycket bättre ätt på kallelsen ändra tiden, eller?
Håller förstås tummarna för resultatet av röntgen
Fredagskram

Violen sa...

Ditt tågstrul liknar en mardröm där allt trasslar till sig! Tur att du kom fram i tid och att du får besked ganska snart. Det är jobbigt att gå i ovisshet.
Ha det jättebra!

Kina sa...

Det verkar vara ständiga tågstrul i Stockholmsregionen. Vilken tur att du ändå hann fram och fick göra din röntgen!
Ha det så mysigt tillsammans med mannen i ditt liv! Det verkar ni alltid ha! Kram!

znogge sa...

Men oj, vilken otur med tåget men skönt att du fick gjort undersökningen i alla fall. Hoppas att den kan ge någon form av förklaring till din försämrade hörsel. Hoppas bara nu att du inte behöver vänta alltför länge på besked.

Kram och god kväll!

BP sa...

Så spännande med en resa:-) Gissar att den går till London. Å perfekt tajming, för väderprognosen för nästa vecka är ingenting att hurra för. Om det blir London, så är det ju en perfekt uppvärmning inför Liverpool:-)
Att stiga på fel tåg när man har en tid för en undersökning är ingen höjdare. En himla tur att du tagit ut en marginal där. Bra gjort!
Kan tänka mig att en hotellfrukost efter en jobbnatt inte är en vinnare. Låter bättre med en AW som inte är en AW, typ en middag när ni båda två är lediga.

PS. Selfien är en av de bästa du tagit. Den är helt underbar:-) DS.

femfemman sa...

Men så mycket trevligt ni hittar på. Ni fångar dagen och njuter av livet. Så klokt! Musikaler i London: det låter fantastiskt roligt! God tur!//Anna-Lena

Anna i Portugal sa...

Puh vilken stress det blev för dig, men så skönt du fick röntga dig. Nu håller vi tummarna för att plåtarna ger de svar som behövs för att du ska få det åtgärdat på bästa sätt. Trevlig resa!

Guldkryckan sa...

Skönt att du hann fram i tid iallafall, sådant skulle få mig att stressa sönder helt, det gjorde du bra.

Ha en fin lördag nu.

Mrs Calloway sa...

usch! jag känner stressen! tur att det gick vägen. har inte sett en tussilago i år. de var vanliga förr i tiden, men de har absolut blivit färre, tyvärr. jag skriver lappar och placerar på strategiska ställen samt gör listor i min almanacka

LillaSyster sa...

Ha en härlig resa!