lördag 1 april 2023

Välkommen BB S:t Göran!Så var det dags, fina bilder läggs ut på instagram och facebook från mina gamla kollegor som nu med spänning ser fram emot att få börja jobba på BB S:t Göran. Idag öppnar de!!!
De har nu under två  veckor träffats och jobbat ihop sig, flera barnmorskor kommer ju från alla de olika klinikerna i Stockholm, och även en del barnmorskor återvänder till förlossningsvården, då det hoppas på en bättre arbetsmiljö.
Vi ser fram emot att en till klinik öppnar i Stockholm, och förhoppningsvis avlastar oss och de andra klinikerna något! Dock kommer de i början att "bara" ta emot friska fullgångna (dvs från graviditetsvecka 37+0) kvinnor, men så småningom även ett annat klientel.

Här en artikel i DN om den nya kliniken.

Efter storhandlingen idag så blev det eftermiddagsfika på balkongen, hur varmt och skönt som helst! Både jag  och min man är förkylda, men förhoppningsvis på bättringsvägen nu...

Orsakullan undrar denna 1 :a april: 

  1. 1. Idag är det Aprilskämt som gäller, vilket är ditt.

  2. Jag är själv dålig på aprilskämt, men delar med mig av min underbara kollega som tycker att vi ska börja med denna huvudbonad på BB, vi behöver då inte gå och hämta ett "lösbröst" som vi faktiskt har på eftervården, för att visa hur man gör när man handurmjölkar lite råmjölk , istället kan man bara ta av sig kepsen och vips, visa handurmjölkning med dessa lösbröst!  Gissa om jag skrattade idag då detta förslag låg på vår facebookssida idag! 8 kommentarer:

Ditte sa...

Visst är det bra med ytterligare ett BB. Men fint vore det ju om de också kunde ta "svårare fall". Men på sikt så kanske. Hoppas och önskar att ni kan bli lite avlastade.
Visst var det skönt väder. Här var det +24 i solen under ett par timmar så vi satt också ute ett par timmar. Behagligt.
Hoppas att förkylningen snabbt drar vidare.
Har ännu inte stött på något aprilskämt men kvällen är ju inte slut. Skrattade gott åt hatten med brösten.
Önskar dig en fin kväll.
Kram

znogge sa...

Visst är det bra med ytterligare ett BB men jag känner ett men. De borde också ta "svårare fall" tänker jag. Jag ser paralleller med friskolorna som har en egen kö och oftast väljer bort barnen med svårigheter och diagnoser. Barnen tar kommunala skolor väl hand om så det går ingen nöd på dem men jag gillar inte att man kan "sålla".

Kram och god kväll!

Guldkryckan sa...

Fint med fler ställen för födande kvinnor och allt som hör till, tryggare blir det ju kan jag tänka.

Snygg mössa där, förstår att du skrattade. :)

Ha en fin kväll nu, här går Lets dance på tv.

Äventyret framtiden sa...

Äntligen rör det på sig och det med besked. En ny klinik måste ju bara underlätta, även om det säkert finns hur mycket som helst att göra ännu. Grattis säger jag! Lösbröst på huvudet! Haha...bra skämt!

Krya på er båda två!
Kram

BP sa...

Hahaha! Det där med lösbröst och kollegans huvudbonad - hahaha:-)
Älskar St Görans BB:s logga. Så enkelt, så roligt så klockrent. Väldigt mycket personal som ska börja jobba där. Är ni lika många på KS? Har aldrig tänkt på att sååå många (över 50 personer på bilden om jag räknat rätt) jobbar på ett BB. Hoppas att de som lämnat KS kommer att trivas bättre på St. Görans.

Hoppas att du och din man kryar på sig snart. Fel tid att vara sjuk, nu när du är långledig...

PS. Hade solstolspremiär på balkongen idag. Tro' det eller ej men jag har fått riktigt fin färg. Och det den 1 april (nej, det är inget aprilskämt;-) DS.

Paula sa...

Detta var det första kuliga inslaget denna första april. Har varken hört eller läst om några häftiga aprilskämt? Har man slutat med dem? Vart tog "trä en nylonstrumpa över tv-apparaten så får du färg-tv vägen?"
Kände inte till att en ny klinik startats, men begriper förstås att de behövs flera, kanske räcker inte detta heller för att få en acceptabel förlossningsvård i Stockholm?
Kram

Anonym sa...

En sån massa människor som jobbar på ett BB. Känns dom om ni har mängder med mammor som snart som ska förlösas i Stockholmstrakten. Har hört att barnafödandet gått ner, men så ser det inte ut när så mycket personal "är på tårna". Fast jag fattar förstås inte hur det funkar...
Har man inte tillräckligt med läkare, då när man tar den "enklare"vägen?
Fast jag vet ju, det kan bli komplicerat även om man har gått tiden ut. Har själv ett akut kejsarsnitt...och det ble v även så för dottern, Avas mamma, efter igångsättning efter två veckors "övergång".
Förstår att du uppskattade aprilskämtet!
Krya på er!//Anna-Lena

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Men så roligt för er. Capio har öppnat i Falun med, men då som bup och psykriatrin. Ryktas dock om att de vill expandera, och vem vet kanske det blir något mer än bara BUP här också. Egentligen skulle Dalarna behöver mer än en förlossning/eftervård. Men det är ju som det är pengarna styr det kommer man inte ifrån.

En av mina nära vänner födde sitt tredje barn i ambulansen i Grycksbo efter en resa från Orsa. Till saken hör att min vän gjort två akuta ks innan, men bebis nummer tre han föddes alltså vaginalt i ambulansen. Hade väl varit bäst där med en utbildad barnmorska med men ja, så här ser det ut på landsbygden.