lördag 21 oktober 2023

Efterlängtad nattgäst

Det är inte var dag man får fixa en smörgås till barnbarnet. Idag var det äntligen dags för den första övernattningen hos farmor och farfar. Föräldrarna ska roa sig kungligt en natt på Görvälns slott
Samuel gillade också farmors köttfärssås med spagetti , två portioner blev det.  Ett bad i vår lilla balja och lite barnmusik på Spotify har vi dansat till. Men allra mest så har vi parkerat bilarna , i soffan och på golvet. Välling, borstat tänderna och läst 2 sagor, nu sover han gott i farmor och farfars säng. I natt får farfar flytta in i gästrummet! Vi njuter av varje sekund med vår charmiga och glada Samuel, som i januari ska bli storebror!



Hänger vidare på Selmastories fotoutmaning i boktober. 21. En bok som jag gråtit till.
Nu var det väldigt länge sedan jag läste denna bok, men jag är ganska säker på att jag nog fällde en och annan tår när jag läste den....




 

8 kommentarer:

BP sa...

Så skönt och tacksamt för sonen och svärdottern att de har er som kan vara barnvakt till Samuel. Både du och din man vet ju hur viktigt det är att njuta av det där lilla extra när ni är lediga. Och det är ju en bonus att Samuel älskar att leka, äta och sova i sin farfars säng.

Nu förstår jag förresten att du igår kom på att det behövdes lite tapetsering i gästrummet - hahaha:-)

Anne Franks dagbok har jag läst. Har även besökt huset i Amsterdam där hon gömde sig. Boken var betydligt mera skrämmande än vad det aktuella rummet i huset var kan jag säga.

Klimakteriehäxan sa...

Å vilken härlig nattgäst!

Znogge sa...

Så mysigt att få rå om Samuel och mysigt för föräldrarna också att få roa sig lite. Det är skönt som småbarnsförälder med lite egentid så det blir win win helt enkelt.

Anne Franks dagbok berör och så även att besöka hennes hem och gömställe i Amsterdam.

Önskar en fin söndag nu!

Kram

Ditte sa...

Så fint med Samuel på besök och inte minst att det blev så lyckat. Ja, för er alla tre. Givetvis också skönt för föräldrarna med egentid.
Anne Franks dagbok är ju verkligen en bok som dröjer sig kvar hos en.
Önskar er nu en fin söndag.
Kram

Paula sa...

Oh, läste denna när jag inte var mycket äldre än Anne när hon skrev den. Oj så många tårar jag fällde!

femfemman sa...

Förstår precis vad du menar. Och anrt får ni två att längta till och efter!
Barnvaktade våra båda killar i går, på plats hemma , utanför Värnamo. Sov över, och hade en snart sju-åring och en snart fem-åring i sängen en stund i morse. Då känner man sig så rik!
Stor kram!

Paula sa...

Glömde säga att jag förstår att du njöt av barnbarnsnatten! Själv har jag inte varit barnvakt en enda minut, jo till barnbarnen men inte de små. De har klarat sig med hjälp av sin mormor/farmor i första hand. Jag väntar gärna tills de är lite äldre, småbarn har jag svårt att hantera...
Kram

Guldkryckan sa...

Bra pöjk det där, spagetti och köttfärssås borde bli en nobelmiddag tycker jag. ;)
Kul med barnbarn, nu för tiden sover de inte över här, de är för stora för det.

Ett barnbarn till på gång?
Grattis.

Ha nu en fin afton.