lördag 14 oktober 2023

Perfekt med en enkelnatt!

Har jobbat i natt, och jösses vad det fanns att göra, hann kanske sitta en kvart i pausrummet under natten för att slänga i mej en macka, sen var det fullt upp, en mamma med infektion som behövde antibiotika intravenöst, ett barn som började få gulsot som behövde åtgärdas, en mamma som hade jätteont efter ett kejsarsnitt som var svår att smärtstilla, amningshjälp, telefonen som ringde där föräldrar hemifrån ringde för att få tips och råd av olika slag, puh! Då var vi ändå barnmorskor tillräckligt, men saknade en uska, så alla kontroller som ska tas under natten var vi tvungna att göra, och då hade jag ändå "bara" fyra familjer att ta hand om, men man glömmer lätt att det är 2 patienter i varje rum, en mamma och även ett nyfött barn som man har ansvar för. Hade ont i fötterna när jag gick hem i morse. MEN ändå kan det inte jämföras med stressen att istället vara på förlossningen, där det är ännu mer akut på liv och död.

Tacksamt nog så jobbade jag bara en enkelnatt, och är alltså ljuvligt ledig i kväll, och vad passade bättre än att göra en Libapizza med bl.a smörstekta kantareller, sååå gott!

Selmastories fotoutmaning boktober : Senaste bokköpet.

Sista boken jag köpte var denna pocketbok som blev fin semesterläsning i somras. Efter att jag läst den så lämnade jag den i stolsfickan på flyget, så att någon annan kunde ta del av den. Gillar Marie Jungstedts Malagaserie, har även läst den första boken i serien : "Innan molnen kommer".

En isande kall nyårsdag hittas ett nyförälskat par mördat i en badtunna på en enslig gård på Höga Kusten. Mannen är svensk, men bosatt i Málaga och kvinnan är spanjorska. Paret har skjutits ihjäl med pilbåge. Fallet visar sig ha kopplingar till ljusskygga miljöer i Marbellas nedgångna hamnkvarter och skrämmande händelser i det förflutna. Hector Correa blir ansvarig för utredningen från spanskt håll och till sin hjälp har han svenskan Lisa Hagel.






 

8 kommentarer:

BP sa...

Du var rätt mör när du åkte hem i morse med andra ord. Tack och lov att du inte blåste bort;-) Härligt med en singelnatt, för då har du ju hela helgen framför dig på något sätt.
Andra sidan månen har jag läst. Gillade boken.
Har fortfarande inte ätit en Libapizza. Undrar varför...

Ha nu en fortsatt fin helg i blåsten!

BP sa...

Visst är Mello och ESC allmänbildande. Hade jag inte kollat senaste Mello-uttagningen hade jag aldrig vetat vem Panetoz var.
Som jag har läst mig till och om länken går till är det Pa Modou Badjies hus där det sköts. Han lär var bror till en dömd narkotikahandlare som i sin tur har connections med Räven. Den sistnämnde har jag ingen aning om vem det är, men jag har sett rubrikerna med killens namn. Det är ju bara skjutningar överallt nuförtiden. Man blir avtrubbad - tyvärr.

Geddfish ♥ sa...

Jag har ätit Libabröd men inte LibaPizza. Bröden är som mjukt tunnbröd och kommer ursprungligen från Libanon.
Det ser gott ut där på plåten.
Önskar dig en fin helg. Kram!

LillaSyster sa...

Aldrig ätit libapizza, men boken har jag läst och gillade den. Skönt att du får vara hemma ikväll =) Här blev det hemgjord räkmacka på räkmackansdag och till det vitt vin.

Anna i Portugal sa...

Kan inte ens föreställa mig stressen i att inte känna sig tillräcklig när en jobbar med människor som behöver en. När ens bästa inte riktigt räcker. All kudos till dig och dina kollegor för ert slit!

Har gillat Maris böcker, men andra författare har tagit plats, ska se om det inte är dags att läsa hennes senaste böcker snart. Tack för påminnelsen

Znogge sa...

Kan tänka mig att det var skönt med bara en natt denna gång. Fullt upp även om det inte är lika stressigt som på förlossningen.

Jag har läst alla hennes böcker och tycker mycket om dem.

Önskar en fin söndag nu!

Kram

Guldkryckan sa...

Ett tungt pass då således, då är det skönt när man går hem.
Libapizza är ju inte så fel, hade tänkt det också idag men ingredienser saknades ju, får bli i veckan istället.

Ha nu en fin söndag, det förtjänar du verkligen.

Susanne sa...

Ojoj, det var en hektisk natt men även om man "bara har" ett fåtal patienten så är det inte alltid antalet patienter som avgör. Det räcker med att en mår dåligt så fallerar hela arbetsplanen. Men så är det ju i vårt fantastiska arbete med människor och särskilt sårbart när det brister med personal, som det ju dessvärre gör på många platser i vårt avlånga land. Då smakar det extra gott att få unna sig en pizza. Det där Libabrödet... Är det sånt man kan köpa på t ex ICA? Har sett något som jag tror heter Libabröd men aldrig vetat vad man ska göra med det.