fredag 13 oktober 2023

Fem en fredag


 Fredag och dags för Elisamatildas "fem en fredag" som idag har temat "finanser"

1. Vad anser du är ditt senaste stora köp?

Den kommande resan till Gran Canaria...fotot är från takterassen på hotellet (på deras hemsida).

2. Vad hoppas du spendera pengar på inom närmaste tiden?

Hoppas och hoppas, men det kommer att spenderas pengar på mat och dryck på GC. 

3. När avstod du senast från att köpa något?

Inser att min långa täckjacka får vara med en vinter till.

4. När ångrade du senast ett köp?

Har på nätet köpt två stycken dyra tjocka nylonstrumpor nyligen, som jag inte fått ännu, och inser att jag som bär kjol och klänning väldigt sällan på vintern inte kommer att behöva dem ( få se om de dyker upp snart? Kan ju skicka tillbaka dem då!)

5. Vad sparar du till?

Resor, resor och åter resor! Och så lite till pensionen!

Selmastories fotoutmaning boktober : 13. En bok som gör mig glad.

Fick denna bok för länge sedan i födelsedagspresent av min kompis dotter, som är kompis med just Christoffer Holst.
Det har stått i bokhyllan i flera år, men nu har jag äntligen läst den, en mysig feelgood -bok som jag blev positivt överraskad av!


Roligt var ju att jag träffade författaren själv i somras på min kompis andra dotters bröllop, och kunde själv berätta hur mycket jag tyckte om hans första bok (och även boken "Solsken och parmesan" som jag läst).




15 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen namnet och har läst boken om parmesanost och solen. Brukar gilla feelgood... men kommer inte ihåg vad denna handlar om.
Härligt med resa!Kram//Anna-Lena

BP sa...

Härligt med en resa till GC! Just i mörka och ofta blöta november. Och då mat och dryck utgör minst 50 procent av ens semester så hoppas jag att du spenderar friskt:-)

Då minnen är det bästa man kan samla på så är din inställning att spendera pengar på resor helt rätt. Eget pensionssparande gjorde jag också. Det har jag igen nu som pensionär. Ångrar inte det beslutet, och det kommer du heller inte göra, jag lovar.

Författaren ser väldigt trevlig ut, men har aldrig hört hans namn - oooops...

Hanneles bokparadis sa...

vissa år är alla kläder så tråkiga så man väntar gärna till nästa år.

Znogge sa...

Hör blev det en bil och sedan nya fönster. Resan blir till Stockholm vilket oftast blir lika dyrt som en resa till värmen men vi ser fram emot huvudstaden.

Kram och god kväll!

LillaSyster sa...

Ni kommer att ha kvällssol på ert hotell =) Bra val!

Mrs Calloway sa...

så härligt med en resa till GC! det känns som om resor är det som en helst vill spara till. men det finns ju en del andra saker som kostar också som till exempel tandläkare, glasögon, vinterkappor och stövlar

Anna i Portugal sa...

Vad skönt med en resa till GC på gång. Har nyligen läst två böcker av Holst. Första var bättre än den andra, men jag ska ga nästa en chans också, efter att jag läst lite kriminalromaner in i emellan. Blir lätt lite för "sötsliskigt" med för många feelgood på raken :) Trevlig ledig lördag!

Guldkryckan sa...

Men visst är det skönt att se fram emot en resa, här har det inte blivit så mycket av det, frugans hälsa har satt käppar i hjulet men snart så, då jxvlar vad det ska resas. ;)

Ingen författare jag känner igen, men så är jag ju som jag är. ;)

Ha en fin lördag nu.

Åke sa...

Min kusin kommer hem från Gran Canaria på söndag... oj vad bilder han har skickat. Nästa år åker jag nog med någon gång. Två veckor hinner man bli avundsjuk bra mycket på :)

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Resa var du värd och perfekt dessutom att spendera pengar på. Man får prioritera ibland helt enkelt och jackor brukar kunna hålla en tid 😃

Carita Liljendahl sa...

GC ligger ju rätt nära dig - för mig skulle det vara en långresa.
Ja, resor sparade jag också till förr. Nu då jag lever ensam tänker jag ofta att "hmm, jag vill ju inte RESA ensam" och frågan är då vem jag får med mig. Men en resa per år verkar det bli nu efter pandemin.
Och böcker - de hör ju lite hösten till :-)

Kina sa...

Susjos! Du lägger pengarna på precis rätt saker: mat, dryck, resor och böcker. Det är det som är livet! Och ett och annat litet barnbarn! Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Jag vill också åka till solen och värmen ... och visst, gratis är det ju inte ...

Paula sa...

Alltid extra roligt när man känner författaren till en bok man läser. Ja just ni ska ner och söka sol och värme snart igen. Himla rännande, men det är ju det ni njuter av! Go for it!
Kramen

Janerik Sundh sa...

Skönt och roligt med resor, men nu har vi slutat flyga av flera orsaker. Men vi åker gärna tåg till Köpenhamn och till Stockholm, nu siktar vi mot körsbärsträdens blomning i Kungsträdgården. Sedan har jag länge velat besöka Normandie så jag hoppas det blir av snart. Ha det bra!