fredag 27 oktober 2023

Färgsprakande fem en fredag

Idag var det dags att få fina fötter inför semestern som är på gång.
En färgsprakande lunch blev det när jag kom hem, slängde ihop en tonfisksallad med keso, tomater, rödlök och lite fetaost samtidigt som jag skrapade trisslotten som kom med posten från Åke, en fin vinst som jag tackar för, och visst, jag vann 30 kr!
Fortsätter med en färgsprakande bild från kvällens middag på Gallo Nero-som är en av restaurangerna i konceptet Winery Hotel, som vi bokat med vår kompis Y som ju bor i närheten, och vi ses alldeles för sällan! På bild min mans bruschetta!
En färgsprakande pizza åt jag.
Vi gick vidare till vinbaren på Winery Hotell

En sån trevlig kväll vi fick tillsammans, och kul är att vi snart ses igen på varmare breddgrader! Fredagens färgsprakande bilder är Lillasysters tema.

Elisamatilda håller i "fem en fredag" som idag har temat : Tid

1. Är du tidspessimist eller optimist?

Egentligen är jag en tidspessimist, men efter att ha levt tillsammans med min man har jag mer och mer blivit en tidsoptimist! Vet inte om det är en fördel?!

2. När går tiden som snabbast?

När man har som roligast! 

3. När går tiden som långsammast?

Timmen när vi går över till vintertid, som jag tyvärr har råkat lägga in att jobba i morgon lördag. När klockan slår tre på natten och den går tillbaka och blir 02, den är inte kul att jobba! 

4. Var spenderar du mest tid?

Man kan tro man är mest på jobbet, men nej den mesta tiden spenderar man hemma.

5. Till vad under veckan har du behövt lite extra tid?

Jag har ju haft en härligt ledig vecka och hunnit med massor, allt från FN-show på Samuels förskola, till att hälsa på syster i Sköndal, och en fika-date med Järvsögänget, och kvällens middag med kompisen Y och min man..så nej, nån extra tid vet jag inte om jag har behövt, möjligen till att träna då, det har det inte blivit så mycket av denna vecka.

Selmastories fotoutmaning i boktober : 27. En bok jag läst flera gånger.

Den enda bok jag vet att jag läst två gånger är denna : Mina drömmars stad! 


 

12 kommentarer:

BP sa...

Du har njutit för fullt av din lediga vecka tycker jag. Och som "straff" får du jobba den här (eländiga) helgen. Hoppas verkligen att EU bestämmer sig snart att skippa dessa omställningen och väljer en normaltid som i mitt tycke är lika med sommartid:-) Tror nästan att du håller med mig där.

Kul att du vann 30 kronor på trisslotten. Antar att du kommer att köpa en ny lott då;-)

Middagen på Winery Hotel - OMG!!! Älskar din mans bruschetta. Den hade lätt kunnat vara en huvudrätt för min del. Pizzan vet jag inte om jag hade gillat. Jag menar om jag vill ha en rucccola sallad så beställer jag en - oooops;-)

LillaSyster sa...

Vi åt pizza igår, så gott. Det finns en magiskt god bruschetta på VIP pizzeria på GC. Stackars dig att behöva jobba en timme extra inatt. Men du får väl tänka på din stundande semester så kanske timmen går lite fortare?
Kul att du vill vara med och spraka och tack för länken. Ha en bra lördag! Kram

Anonym sa...

Ibland hinner man mest med det roliga. Har också haft en sådan vecka.Blir nog väl ändå, även om man rört dig gör lite. Att få skratta och ha trevligt är nog lika nyttigt. Kram //Anna-Lena

Anna i Portugal sa...

Så härligt att komma iväg på semesterresa när mörkret och kylan kryper på. Pizza är gott och färgsprakande! Trevlig lördag!

Ditte sa...

Vilken trevlig kväll! Och god! Prefekt också att det finns ett bra utbud i närheten av där ni bor.
Ja, en resa nu känns ju perfekt. Så härligt !
Kul att läsa dina svar och visst känner jag igen mig i en del av dem. I alla fall liknande svar.
Fogelström tycker jag mycket om och den här boken och några till av honom har jag läst om. Inte minst sedan jag flyttade hit till Söder.
Önskar en fin lördag.
Kram

Kina sa...

Det är så kul att läsa dina inlägg. Du är så aktiv! Visst är det kul att träffa sina vänner. Ibland drar man ut på det alldeles för länge! När man jobbar så spenderar man ofta mest vaken tid på jobbet inbillar jag mig. Hemma ingår ju sovtiden också! Ha en trevlig helg, trots extratimmen på jobbet!

Guldkryckan sa...

Oj, visst ja, det är ju dags att dra tillbaka klockan igen, jäkla osis att du arbetar då men inget att göra åt antar jag.

Fint och färgsprakande, den där pizzan såg dessutom riktigt god ut. :)

Ha det nu fint och hoppas arbetspasset blir lugnt.

Carita Liljendahl sa...

Aaah - fotvård! Min första tanke gick till blod och operation 😂
Men skönt, så dramatiskt var det inte.

znogge sa...

Vilken bra och trevlig dag det blev på alla vis. Trevligt med restaurangbesök och en god pizza är aldrig fel. Här blev det också pizza men hemgjord Libapizza. Det smakade kanonbra!
Färgsprakande hos dig minst sagt!

Kram och god lördag!

Hanneles bokparadis sa...

äter tonfisk för sällan... Normaltid gillar jag, vaffö ska vi byta jämnt?!
Trevlig semester i fina fötter!

Paula sa...

Semestrarna duggar tätt, säger en lite lagom avundsjukt...
Vilken fin vecka du har haft, bara att tacka och ta emot. Jag funderar på att gå på fotvård, det är åratal sen sist, sen fick jag hicka när jag såg priset i ett skyltfönster, det var dubbla priset mot vad jag betalade när det begav sig...
Ni åker alltså tillsammans med kompisparet denna gång, ja då blir det mer livat än när bara gubben är med, kul som omväxling. Jobba på nu så den extra timmen försvinner fort! Kram

Janerik Sundh sa...

Jag är som du, i väldigt god tid på flygplatsen, järnvägsstationen och jag kan bara inte ändra mig.
jag brukar tycka det är skönt att få en timme extra att sova men om man jobbar natt blir det ju skit. Du får se till att jobba när vi går över till sommartid då blir natten en timme kortare.
Ha de gott!